sipil%C3%A4%20ja%20korona.jpg

Kuva ~ https://www.suomenmaa.fi/uutiset/sipila-koronaviruksen-leviaminen-on-luultua-pahempaa-suomessa--rajoitustoimien-koventaminen-on-paikallaan-6.3.593818.5ac56bef9a - 

 

*

S24 [119|136]  *   TIEDE [26|79]

...

HS:

Talousprofessori hermostui Juha Sipilän synkästä talousennusteesta – mihin entisen pääministerin näkemys oikein perustui?

https://www.hs.fi/junkkari/art-2000006453886.html  - 

..

Ilkka Luoma 27.3.2020 - 17:02
Huomisen totuutta ei kukaan tiedä, ellei tunne jatkumollisesti todella kaikkia parametreja - muuttujia, jotka vaikuttavat seuraavaan hetkeen. Noita vaikuttimia huomiselle on niin paljon, ettei voida täydellistä ennustusta kertoa. Juuri nyt tapahtuvan sekunin murto-osan jälkeistä tilaa ja aikaa ei ole olemassa!

Valistuneesti voimme arvata - viitaten viruksien ja niitä ohjaavan evoluution arvaamattomuuteen, että Koronavirus väistyy 15.5.2020 -alasajautumisena, syyllä, jota emme tiedä. Jokin tekijä voi kääntää Koronan "ohjelmabitin väärin päin", ja se tuottaa Koronan "kaatumisen" tietokoneohjelman tavoin, mikä ei monillekaan ole outo tilanne - siksi yleistä tämä bukiutuminen kuvaruudullisessa todellisuudessamme on.

Ehkä evoluutio katsoo parhaimmaksi eliminoida omana tuotteensa pois - uudelleen kehitykseen, sillä se on varmaa, että virukset jatkavat kilpajuoksuaan ja kehittymistään omin tuotekehityskaavoin, joita "ohjelmoi" evoluutio - tuo elollisuuden keskuspankki, joka voi "painaa ja tehtailla" uusia viruksia, aina tarpeiden mukaisesti. Mitä ne ovatkaan - emme tiedä, vain sen, että lisääntyvät määrätietoisesti - aina aikansa.

Tuomiopäivän ennustuksia voidaan tänne takoa mielin määrin. Onko tarkoitushakuista luoda pessimismiä, jotta yllättävä positiivinen käänne nostaisi innon "aloittaa jälleen uudestaan", mutta miten? Tuo olisi kiintoisaa tietää miten opimme mistäkin. Sekin on varmaa, ettei kansalaisten luottamuskäyrää kannata häiritä - katteettomilla ennustuksilla ja arvailuilla. Elämme todellisuuteen pyryn aikakautta - juuri nyt.
..

Nykyinen PM Sanna Marinin johtama NNV-hallitus elää ajassa - 'miinus kolme päivää analyyttista pohdintaa', löytää parhaat todennäköisyydet - tuo on juuri tätä päivää. Ei ennustella, vaan toimitaan. Virheitä syntyy, ne ovat osa inhimillisyyttä. Oleellista on se, etteivät virheet ylitä kansakunnan luottamuskipukynnystä.

Nyt suomalaiset luottavat ja ovat tytyväisiä NNV-hallitukseen*, jota presidentti Sauli Niinistö komppaa taustalta
.
..
* NNV = Nuorten Naisten Voima
.
 
...