gulfstream.jpg

 

 

Ruotsi kävi viimeisen sotansa – häviten Suomen sodan 1809. Tuolloin Ruotsin kuningas menetti itäisen maakuntansa – Suomenniemen. Menetys johti lopulta meidät suomalaiset itsenäisyyden tielle, jonka panttasimme vuonna 1995 EU-Brysseliin – paljon myöhemmin.

 

Ruotsi eli ja elää rauhassa – jo yli 200 vuotta, tehden muualla keskenään sotivien kanssa liiketoimia – rikastuttaen kansantalouttaan ja ottaen selvän pesäeron itäiseen rajanaapuriinsa – meihin, jotka sodimme viimeeksi 1944-45 – Lapin sodassa saksalaisia vastaan, jotka varmensivat 100 vuotta sitten valkoisten voiton sisällissodassamme.

 

 

Nyt Ruotsi testaa – kenen hyväksi, itsensä [?] -

 

signaloinnin periaatteita ja menetelmiä todellisissa olosuhteissa. Välimerellä lentää ruotsalaisten Gulfstream vakoilukone [1, amerikkalaisvalmisteisin signaalien sieppausjärjestelmin. Toimittaako Ruotsi näin ehkä saamaansa tiedustelu- ja vakoiluaineistoa Yhdysvalloille – Nato-isäntämaa sopimuksen myötä – jää epäselväksi. Vakoilutiedon luovutus on joskus kohtalokasta [2.

[1... Ruotsi on luopumassa yli 200-vuotisesta puolueettomuuden statuksestaan? Jos näin, se on meidän Suomen ja suomalaisten etu täällä todellisella idän ja lännen vedenjakajalla. Meille tarjotaan erinomaista mahdollisuutta olla välittäjä - sotilaspoliittisesti sitoutumattomana valtiona, joka osaa katsoa ja nähdä niin länteen kuin itään. Emme lähde vastakkainasettelun tielle, jos uutinen tässä pitää paikkansa, on Ruotsi eduksemme valitsemassa linjaansa - lännen leiriin, myös sotateknologisesti. Meille on edullista pitää kaupalliset kanavat auki kaikkiin ilmansuuntiin. Maailma tarvitsee sveitsittyneitä valtiolta, muitakin kuin vain yhden. … ~ https://yle.fi/uutiset/3-10192890 - ”Ruotsi ottaa roolia Syyrian lähialueella – Nuuskinut Välimerellä venäläisten signaaleita tiedustelukoneellaan jo viisi päivää … ” - Yle-toimittaja Juho Tuomisto.

 

 

Ruotsin valinta ”lopullisesti” lännenmiehen sotilasleiriin on meille Suomelle onni!

[ … väitetään, että jäämme yksin, kyllä jäämme näin yksin kaikista sotilaallisista toimista ja säästämme maamme ja asukkaamme! … ]

 

Näin meille jää liki ainoalaatuinen asema maailmassa, vain Sveitsi ja heidän sveitsittynyt puolueettomuusmallinsa [3 on kumppanina Euroopassa, meidän kiistaton etu Sveitsiinkin nähden on sijainti. Olemme yksilöllisessä roolissa ja asemassa – idän ja lännen vedenjakajalla [4, vieläpä siten, että kansakuntamme ylivoimainen enemmistö – vuodesta toiseen – 15 vuoden ajan on ilmaissut tahtonsa pysyä erossa lännenmiehen sotakoneesta – Natosta [Kuva 1].

 

doktr.jpg

 

Meidän vieressä on Venäjä – se toinen ydinasesuurvalta

 

Venäjän Euroopan puoleiset elintärkeät ja merkittävimmät keskittymät ovat aivan rajamme takana. Asiantuntijat ymmärtävät kirkkaasti, että Venäjä tulee estämään kaikki ne toimenpiteet, jotka uhkaavat heidän Kuolan niemimaan strategisten ydinsukellusveneiden asemia ja tukikohtia kuin varusteluluolia. Samoin Venäjä puolustaa viimeiseen saakka Pietaria – Leningrad oblastin ydintä.

 

Venäjä seuraa tarkasti, miten me sovellamme Nato – Isäntämaa pöytäkirjaa [5, jonka hyväksyimme suoraan – ilman eduskuntakäsittelyä, toisin kuin Ruotsi, joka teki omaansa ratkaisevat muutokset, ja sen jälkeen ratifioivat sen – vuoden jälkeen sen käsittelyyn tulosta. Me täällä Suomessa hyväksyimme vastaavan muitta mutkitta!

 

 

Miksi meidän pitää olla puolueettomia ja sitoutumattomia – sotilaallisesti?

 

Syy on selvä. Sijaintimme ja aivan poikkeava historiamme. Saimme itsenäisyyden idästä. Kehityimme tsaarin autonomian aikana takapajulasta Euroopan keskikastiin. Olemme eläneet täyttä rauhanaikaa – välillä presidentti Urho Kekkosen ohjaksissa, joissa Urho junaili meille idänkauppaa ja itselleen valtaa. Kekkosen aikana kansakuntamme eli parasta aikaansa! [6.

 

Perusteluja puolueettomuudellemme ovat myös geopolitiikkamme, olemme Aasiasta alkunsa saaneen mantereen selkeä niemi – Suomenniemi. Olemme saari – ja näin meidän on ylläpidettävä kaikkiin suuntiin ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, jossa osaamme katsoa avoimin silmin kaikkiin ilmansuuntiin.

 

Vanha kiinalainen sanonta: ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana” - sopii meille paremmin kuin mikään muu. Toinen osuva kiinalainen sanonta on - ”Ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä!” … Näin se menee, sitä paitsi olemme oikeassa kohdassa matkalla Kiinaan – maailman suurimpaan talouteen ja meidän jo tämän päivän ja erityisesti huomisen merkittävimpään kauppakumppaniin [7.

 

aaa3.jpg

 

 

Eli mitä nyt?

 

Vaadimme ennenaikaiset eduskuntavaalit, ja äänestämme sellaiset uudet kansanedustajat, jotka muuttavat katseemme vain lännestä – koskemaan 360 astetta eli näemme kaikki ilmansuunnat.

 

Uusi eduskunta irtisanokoot Nato – Isäntämaa pöytäkirjan [8, ja järjestäkööt kansanäänestykset eurosta, EU' sta ja myöhemmin valmisteltavasta ulko- ja turvallisuuspolitiikan puolueettomuusnäkökulmasta. Kansanäänestyksien jälkeen noudatetaan kansakunnan tahtoa – olivat mihin suuntaan tahansa.

 

 

Ruotsalaiset ojensivat meille kätensä

 

Meidän etu on/ olisi ruotsalaisten kiinnittyminen [?] lännenmiehen sotakoneeseen [9. Me jäämme kauniisti liittoutumattomiksi ja näin irtaudumme kaikista sodan konfliktien uhista ja osallistumismahdollisuuksista, koska Euroopassa, joka jatkuu Venäjän Uralille asti [10 – tarvitaan valtio, johon kaikki ilmansuunnat luottavat.

[10 Karttaan katsojat ovat oivaltaneet, että Eurooppa jatkuu Venäjän Uralille saakka. Uralille on yritetty lännestä useita kertoja – aina väkivalloin, sotimalla ja aina häviten … ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/vain-eurooppalaisen-puolustuksen.html -

 

 

Meille on nyt tarjolla ”ETYK 1975” ** toisen kerran – eli saisimme vilpittömät tunnustukset niin idästä kuin lännestä puolueettomuutemme ja välittäjäneuvottelukykymme osalta!

 

Viitteet:

[2

[3

[4

[5

[6 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162987-kansalaisen-paras-kausi-elettiin-kekkosen-aikana -

[7 ~ https://kauppakamari.fi/2017/04/05/kiina-noussut-suomen-tarkeimmaksi-kauppakumppaniksi/ -

[8

[9 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002878678.html -

 

[** me edustamme suomalaisuutta, jonka erityislaatuisuus esiintyi viimeisen kerran presidentti Urho Kekkosen mahtiaikana 1975 – ETYK – kokouksena, joka loi meille puolueettoman valtion statuksen. Kekkonen oli tältä osin tuolla kokouksen päättäneellä nuijan kopautuksellaan saavuttanut erään tavoitteensa – irtautumisen idän syleilystä. Olimme hyväksytyt asemaan, jota oli jo vahvistettu monin YK-rauhanturvaoperaatioiden osallistujana

 

EKSTRA

[2016] Meiltä jää selvittämättä ja tietämättä se syy, miksi venäläiskone tuli ilmiselvästi "hajuraon sisään" - joka ei ole normaalitilanteissa diplomaattista, eikä hyväksyttävää. Aikanaan oli mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa Pietarissa – tuolloin kävi selville, että sotalaivojen, jotka tulevat lähemmäksi kuin 100 mpk - suuntivan ja vakoilevan elektronisesti kaikkea, ja tämä näkyy vastapuolen peilauslaitteissa ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/venalainen-signalointikone-tuli.html -

 

EKSTRA II

[07052018] ”Suomi, Ruotsi ja USA allekirjoittavat kolmenvälisen aiejulistuksen puolustusyhteistyöstä … ” ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005670938.html – -HS-toimittaja Teija Sutinen.

... Aina sanotaan, ettei tuo mitään uutta, ei sido mihinkään eikä merkitse oikeastaan mitään. Ok. Saadaanko nyt tuo SoI (Statement of Intent – Aiejulistus) koko kansan tietoisuuteen, kun se ei mitään uuttakaan tuo (Matti Vanhanen)? Meidän täällä Suomessa - idän ja lännen vedenjakajalla ei tule tehdä mitään uusia vastakkainasettelua lisääviä toimia, vaikka natottaja-poliitikot vakuuttelevat, ettei ne ja nuo sido mihinkään [!][IL]

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 169309

 

DOC ruotsalaiset_puolueettomuus_07052018.doc – OpenOffice Writer

PVM 07052018

 

883_7861