juhannus3.jpg

 

 

Juhannuksen vastuu. On hyvä, jos olet läheistesi arvostuksessa ja mielesi tyyneydessä – oli sitten kirkasta tai sumeampaa; vastuu nousee välittämisestä. Jos Sinä välität, niin on todennäköisempää, että Sinustakin välitetään.
 
Juhannus on valon juhla – toivottavasti ei olisi kansaa, joka pimeydessä vaeltaa, vaan ihmisiä, joille aurinko paistaa ja vähintäänkin putken päästä valon kajo hohtaa – tuomaan helpotusta ahdinkoon.
Kirkasta Juhannusta ja järjen valoa ilotteluun, jossa kohtuuden merkitys on hyve ja liika paljous paheellinen jälkihiki muine kanuunoineen. Sepalukset kiinni, liivit päälle ja promilleton kuski – näin vesien juhla edesauttaa Sinuakin kaikista niistä kiireiden ja stressien painajaisista hetkeksi poistumaan.
Välitä itsestäsi ja huomioi muita – niin sinulle hymyillään ja toivotetaan sydämestä mukavaa keskikesän juhlaa!
 
--- ja tapahtui noina vuosina – muutamina tätä ennen,
Suomalaiset ovat vähäpuheista ja vasta tutustuttuaan toistaan huomioivaa kansaa; ainakin jotkut ulkomaalaiset, ehkä meitä värikkäämmät niin toteavat. Juhannuksen koittaessa alkavat monille ansaitut kesälomat.
Tiet ruuhkautuvat ihmisten ajaessa jonoissa kohti kotiseutujaan ja vedenääriä. Oli suomalainen huomaavainen tai ei, niin veto maalle kokemaan juuriaan ja maaseudun rauhaa vetoaa lähes kaikkiin. Suomalainen kaipaa veden äärelle, ystäviensä ja sukulaistensa luokse mökille, omalle tai toisen.
 
Kotimaan matkailu on aina lantti itselle
Suomessa on maailman puhtaimpia ruokia, meillä on keskimäärin siistiä ja ymmärrämme, mikä on omaa ja mikä toisen. Keskimääräisessä suomalaisessa asuu perusrehellisyys toista kohtaan. Meillä ei ole enempää hankaluuksia kuin muillakaan, päinvastoin, rauhallisempaa lomailuympäristöä saa hakea.
 
Meillä on tilaa
Suomi on suuri maa, ja suurin osa siitä on tyypillisesti tuntematonta monille. Voi vain katsoa kontrastia Turun saariston, Karjalan, Pohjanmaan, Savon ja Keski-Suomen järviseutujen ja esim. Lapin Sevettijärven välillä.


Kotimaan matkailu jättää rahaa omaan kansantalouteen, 
se piristää maaseutua ja vähemmän asuttuja alueita. Vähän kalliimpi hinta tuottaa toimeentuloa seuduille, joissa kesä on ehdoton huippu, talven ollessa usein niin väljää, että karhut ja sudetkin mahtuvat joukkoon. Suoritamme vapaaehtoisesti tulonsiirtoa ja ostovoiman jakoa käyttämällä kotimaisia tuotteita ja palveluita. Ostamalla itse kotimaista, vähennämme valtion verovarojen tulonsiirtoa alueilta toisille.
 
Omat sukujuuret ovat lähes kaikille läheisimmät
Geenistöllinen perimä vetää ihmisiä puoleensa, on mukava olla omiensa joukossa. Omassa joukossa kinastelukin on tutumpaa ja läheisempää. Geeniperimä sitoo ihmisiä, ja yhteenkuuluvuutta kuullaan Juhannuksen yössä monilla grillauspaikoilla, saunoissa ja laitureilla aamun nousuun saakka.
 
On rikastuttavaa kokea juuriansa,
on kuin palaisi historiaan katsomaan, kuinka ennen tehtiin. Kotiseutu maaseudulla on lähtökohta miltei kaikille. Lähes kaikkien isät, isoisät, äidit ja mummot kokivat aidosti, mistä peruselintarvikkeemme tulivat. 
Isovanhempamme tietävät, kuinka vaikeasta tehtiin maallista hyvinvointia itselle ja nuoremmille. Maaseutujen mökeistä ja pientiloilta lähtivät osa niistä voimavaroista, joilla tämä maa on rakennettu. Tunne historiasi, niin ymmärrät tämän päivän ja huominen ei ole täysi yllätys. Vielä 50 vuotta sitten Suomessa maaseudulla asui sama prosentti asukkaista kuin Kiinassa nykyään, yli 65%.
 
Suomalainen on hyvin onnellisessa asemassa suuren ja vaihtelevan maansa vuoksi
Emme oikein ymmärrä, että meillä on vettä yllin kyllin ja se on keskimäärin puhdasta. Suomi on ainutlaatuinen maa maantieteelliseltä sijainniltaan; meillä on oikeasti vuodenajat ja kesää odotamme kuin Juhannusaurinkoa nousevaa. 
 
Suomessa on enemmän kesämökkejä asukaslukuun nähden kuin missään muualla 
Olkaamme tyytyväisiä kotimaahamme, on mukava puhua samaa kieltä ja ymmärtää, ainakin aika-ajoin, toisiamme. Suurin osa kokee Juhannuksena Suomen suven, joka on ylivoimaiselle maapallon enemmistölle toteutumatonta.
 
Pidetään yhdessä huolta kotimaastamme ja tutustutaan sen kasvoihin uteliaana kokien juuremme ja sieltä alkaneen elinvoiman.
 
 
 
juhannus2.jpg
 
.