960

eduskunta.jpg

Suomen eduskunnan tulisi osata tehdä ratkaisuja, jotka vähentävät koulukiusaamista ja lopettavat -väkivallan

Kuva ~ https://www.uusisuomi.fi/uutiset/uuden-suomen-kysely-valtaosa-kansanedustajista-uskoo-tyonsa-arvostukseen-mutta-oksennussanko-tuntemus-pistaa-silmaan/faa05104-25e7-4e02-8926-055078742791

 

...

Olemme normaalisti seuraa hakevia, jo varhaiskasvatuksesta lukien, jatkuen ala-asteilla ja toivoen sitä parasta kaveria vähintään ylä-asteella, ystävyyden jatkuessa läpi oman elämän. Näin useimmat toivovat.
 
Haemme ystävyydestä turvaa, seuraa ja purkukanavaa ongelmille, joille me kaikki olemme alttiita
Osa meistä on riippuvaisempia. On myös tarrautujia, koska luonto ei antanut voimaa olla omillaan. Tuo edellinen ei ole missään nimessä huonoa - se on vain ominaisuus, joka kohtaa aina jonkun.
Haluamme ystävyyttä, se luo huomioimista - on luonnollista, että meistä jokainen haluaa tunnustusta, tarpeelliseksi tuntemisen mahlaa kuin myös tunnetta, että olen hyödyllinen - edes jollekin tarpeellinen. Näin ei aina käy ja jäämme vajaiksi, emme saa sitä täyttymystä, joka itse asiassa kuuluisi meille kaikille.
 
Meissä on myös ilkeyttä, vihaa ja kostoa!
Tyydytämme jotain syvyyksistä kumpuavaa tarvetta olemalla joskus jopa "sille parhaimmalle kaverille" ilkeä, julma ja jopa kuolemaan saattava. Esimerkkejä ei enää tässä kannata tuoda esille.
Ilkeys on usein kostoa, vajeellisuuden alitajuntailmiö, kun on saanut siipeensä, eikä ole kestänyt sitä häpeää, mikä siitä alastomana ilmentyi muiden nähtäville.
 
Onneksemme meillä on myös vieraankin empaattisuus, myötätunto kuin huolehtimisen tarve
Yhteiskunta kehittyi syystä, koska olemme riippuvuussuhteessa muihin - harva tulee edes täysin toimeen vain omillaan - tarvitsemme käsinojaa, olkapäätä kuin henkistä tukea, kun aika-ajoin kullakin meistä menee huonosti.
Nyt media on kiitettävän voimallisesti tarttunut yhteiskuntahenkeen - siihen keskinäiseen vuorovaikutushenkeen, jonka vieraanakin tulisi osoittaa välittämistä, osallistumista. "Ketään ei jätetä", varsinkaan lapsia ja nuoria, sillä yhteiskuntaa ei ole ilman heitä.
 
Olemme kannustaneet valtiomme johtoa - presidenttinä ja pääministerinä ottamaan kopin tästä pallosta, joka on huomioimisen ja välittämisen viesti lapsille ja nuorille |1.
 
..
|1
|1
|1
|1
 
...