kiinalaisten%20vuosisata.jpg

 

...

 

HS-ote on vihjaava: " ... ”Jos länsimaiden työntekijät pannaan pitkäksi aikaa kärsimään, syntipukkia [pandemiaan] voidaan lähteä etsimään uudestaan. Veikkaan, että olisimme osanneet valmistautua paremmin, jos olisimme aikaisemmin tienneet koko totuuden”, Koivu sanoo. ... " |1 ... Arvioitsija on kasvuhokemallinen talousihminen, jolle rahan virtaukset ja niiden pesiytymät ovat selvästi tutumpaa kuin genetiikka ja valtiopolitiikka.

.

|1~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006472629.html  –

 

Viruksien ohjelmakoodi on peräisin evoluutiolta

[ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/82000/ebola-mika-onkaan-viruksien-tehtava?changed=1586425094  - ]

 

Emme tunne viruksia lainkaan hyvin, vain sen, että ovat evoluution vallassa mestareita lisääntymään, ja vain (?) lisääntymään - etsien "isäntäkasvia" toteuttaakseen tehtävänsä, joka sille kirjoitettiin jo miljardi vuotta sitten.

 

Emme siis tunne viruksien ”toimenkuvaa”. Tämän myötä totuuden etsiminen tulisi aloittaa ajoilta ennen koko eläinkuntaa - eikä vain nykyolettamustiedon pohjalta sen "alkamisen kaupungista" -Kiinan Wuhanista.

 

Talouden kasvuprosentit ovat hieman erilaisia

 

Toinen huomio muutoin asialuotsaavasta tekstistä on tuo Kiinan kasvuprosenttien näkemys. Asiantuntija voisi sanoa tähän: "Vuotuinen kasvu ei voi jatkua ”ikuisesti” samalla prosentilla. Se jatkuukin edelleen vahvassa Kiinan  taloudessa ”hallitun alenevalla” prosentilla - vuosittain. Tähän liittyen Nordean pääekonomisti Tuuli Koivu ei saata olla tietoinen Kiinan ylimmän johdon julistamasta "Vihertyvä Kiina" -ohjelmasta? |2

.

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/12/vihertyva-kiina-on-meille-suomalaisille.html  -

 

 

”Vihertyvä Kiina" -on suurreformi, johon liittyy kaksi päätekijää. Toinen on ohjelma, jolla tullaan ja on jo aloitettu korjaamaan kaikki se ympäristötuho, mitä edellinen noin 40 vuotta kestänyt Deng Xiaoping: in "Menkää ja rikastukaa" talousreformi, jonka myötä Kiinasta kasvoi maailman suurin talous (bkt/PPP - IMF 2014/-15).

PPP eli ostovoimakorjattu kansantalous kuvastaa totuudenmukaisemmin ja todellisemmin talouden kokoa ja kykyä, sillä siitä on muun muassa puhdistettu valuuttakurssien tähän nähden epätodellisuus.

 

 

Lännestä on vaikea hahmottaa Kiinan kansataloutta – ja sehän lisää läntistä epäluuloa!

 

Kiinan talouden arvioiminen on hankalaa läntisestä silmäkulmasta, varsinkin jos pidetään "itäistä silmää" kiinni - huomaamatta sitä historia-, kulttuuri- ja talousmentaliteettitaustaa jota Kiinassa harjoitetaan. Kun lukee tuota HS-tekstiä, huomaa useimmissa kohdin sanat: arvellaan, luullaan, otaksutaan ... , siis ollaan paljolti arvailujen varassa – Suomen Pankin BOFIT-siirtymätalouksien tutkimuslaitosta myöten.

 

Ainoa asia minkä me tehokkaasti huomaamme, on omien työpaikkojen ja siis valmistusketjujen ja -liukuhihnojen siirtyminen lännestä Kiinaan. Näiden kolmen perussyyn vuoksi läntinen tuotantokoneisto siirsi parempien voitontekomahdollisuuksien vuoksi tuotantoa Kiinaan:

 

1) Ahkera, ja hyvin edullinen toveri, joka ei lakkoilusta "välitä",

2) Heti tehtaan oven takana maailman suurin ostopotentiaali - sisämarkkinana

ja

3) Alussaan lähes olemattomat ympäristölait - siis siirsimme oman tuotannon ympäristökuormitusta Kiinaan - kiinalaisten taskuun. Tosin nyt nuo ympäristölait ovat tiukentuneet huomattavasti - osaltansa suomalaisen ympäristönäkökulman pyydettynä neuvontayhteistyönä.

 

 

Kuinka läntinen hienostuneesti faktapohjainen laatumedia toimii?

 

On informaation levityksen näkökulmasta perin harmillista, että näin laatumedia levittää hienostuneena tietoisvalintana erään yksipuolisnäkökulmaisen talousasiantuntijan tietämystä - viestinä lukijoille.

 

Se tiedetään jo lukijoidenkin taholta, että nyt lännestä käsin informaatiovirtaa ohjaa  alitajuntaan ohjautuva manipulaatio, jota kutsutaan ’West trolling manipulation’ -ilmiöksi - ollen vastine itäisten veljien ’East trolling propaganda’ -ilmiölle |3. Näin se näyttää nyt ilmestyneen myös kylmän viileisiin talousnäkökulmiin.

.

|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/west-trolling-media-lisaa-kierroksia.html  -

 

Syyllisten etsiminen amerikkalaisperiaattein olisi ehkä kärjistäen: "Ammu ensin, tutki sitten". Nyt syyllisiä on turha etsiä, sillä viruksien alkuaikoina ei ollut hajuakaan ihmisistä, jotka ovat nyt itsekkäällä juuri kasvuhuuruisella talouspolitiikallaan sotkeneet biosfäärillisen Elämän Monimuotoisuuden.

 

Tässä kohdin avautuu kysymys tuosta Kiinan Vihertymisestä, joka saa konkretiaa US/NASA: n satelliittikuvista*: Kiina ja Intia vihertyvät eniten - maailman kaikista valtioista, siis metsät kasvavat hyvää vauhtia muualla vähentyvää Elämän kierrossa olevaa biomassaa.

.

|* ~ https://www.metsalehti.fi/uutiset/maailman-metsapinta-ala-kasvanut-roimasti-eniten-metsaa-ovat-lisanneet-kiina-ja-intia/  -

.

 

Btw. Tässä kohdin olisi viisasta pohtia terhakasti mitä merkitsisi ’biologinen taloustasapaino’, jossa ihmiskunnan biomassa vastaisi suhteellista osuuttamme koko biosfäärillisestä biomassasta – nythän täysin suhteeton talousajattelumme kasvuhokema on tuottanut meitä elättävälle biosfäärille massiivisen ympäristöhaittajalanjäljen, lähinnä rikkaimmilta |4 – juuri meiltä ihmisiltä (saattaisin arvata, että äskettäin edesmennyt elämän tasapainofilosofi Pentti Linkola |5 olisi tältä osin hymyillyt).

.

|4 ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006473104.html  - (Paavi Fransiscus)

|5 ~ https://ilkkaluoma.vuodatus.net/lue/2020/04/luonto-on-kutsunut-suuren-ystavansa-ja-sanansaattajansa-kotiin  -  

.

 

Voisimmeko avata nyt itäisen silmän ja nähdä yhteistyön voimaa, varsinkin valtion kanssa, jonka väestöpopulaatio vastaa 1,4/7,8 suhdetta koko ihmiskunnastamme. Tuo väestömäärä lienee suurempi kuin koko läntinen yhteisö.

 

Kiinasta on nyt havaittu lisääntyvä pohdinta, jossa jo ylin johto ja heränneimmät kansalaiset miettivät mitä herra Deng, joka aloitti tuon Kiinan jättiläismäisen talouskasvun - tarkoitti kehotteellaan kansakunnalle: "Menkää ja rikastukaa"!

 

..

EKSTRA - ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/03/asiantuntijoillekin-vaikeasti.html -

Asiantuntijoillekin vaikeasti ymmärrettävä Kiina ja sen menetelmät rakentaa maailmallista tasapainoa

 

..

PS. On hyvä huomata, että Kiinan velka on valtion sisäistä Kiinan ”Keskushallinto-ohjauksellista” oman valuutan renmimbi-pohjaista velkaa. Kiina ei ulos maastaan muualle velkaa, käytännössä lainkaan. Tuon sijasta Kiina on suurin tai suurimpia USA:n liittovaltio JVK-joukkovelkakirjalainojen merkitsijä – ollen noin 1100 miljardilla USD: lla merkittävä amerikkalaisuuden velkoja. Tosin tuolle suurella US-velkaantumiselle juuri Kiinan suuntaan on myös toinen mitalin puoli – se on taannut osaltansa Kiinan massiivisen vientitoiminnan juuri Yhdysvaltoihin. USA: n kauppatase on lohduttoman miinuksellinen Kiinan suuntaan – tuosta johtuen US-presidentti Donald Trump on aloittanut uusnormaalina tunnetun ”Uhkaa, kiristä ja pakota” -talousfilosofian. Kiina on maailman suurin viejä.