Eutanasia_Yle.jpg

 

Piirros ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ritvapuolakka/254929-eutanasia-aanestys-4-5-2018/ -

...

HS:

Tuula halusi kuolla

https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000005702729.html -

.

Ilkka Luoma 25.6.2020 - 8:49

Hannu Myllynen: Miten eutasian vastustajat suhtautuvat aborttiin?

..

Abortti ja eutanasia - sama asia eri kehyksissä!

(Kansalaiskeskusteluun ylsi voimakkaasti medioitu abortoimisesta kieltäytymisen mahdollisuus lääkärille - elämänkatkaisu syyttömälle syntyjälle)

 

Onko armomurhassa ja abortissa jotain yhteistä?

Saattaa olla, sillä molemmissa itse työn ja teon tekee toinen henkilö – abortissa lääkäri ja eutanasiassa usein myös lääkäri. Aikanaan sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) halusi lääkärin haltuun oman eettisen päätöksen abortin teosta tai tekemättömyydestä, koska aborttia pidetään suunniteltuna tappona, jota lakitermistössä kutsutaan murhaksi.

Väestö ikääntyy – ikäpyramidi kallistuu uhkaavasti päälaelleen

Meidän keskimääräinen eliniänodotteemme nousee koko ajan – mutta myös yhä useampi elämänyksilö on sairaaloiden ja päättöhoitojen ”kuolemanjonossa” odottamassa käskyä taivaisiin – eloa pitkitetään monin keinoin, vaikka järjissään oleva vanhus haluaisi pois maalliselta vaellukseltaan.

Moni nuori nainen, vanhempikin teettää abortin, ei olla valmiita kasvatustyöhön eikä geeniperimän eteenpäin vientiin – niin otetaanpa sitten pois. Näin lopetaan pieni ihmisalku, joka oli täysin syytön kaikkeen – pieni vauva ei ollut äiti eikä isä, vaan täysin oma yksilö, jolle oli säädetty evolutiivinen tehtävä – viedä sukua eteenpäin. Syntymätön ei koskaan huutanut kohdusta: ”Tapa minut ”!

Lääkärin etiikka perustuu elämän suojeluun. Abortti on usein julma itsekkyyden mitta – näytti se alkuunlaittokin olleen mahdollista, niin miksei sitten tekosiensa vastuunkanto. Jos on vapaaehtoinen halu nauttia evoluution luomasta tyydytyksestä ja kiihkosta yhdyntänä – on silloin myös ymmerrettävä tekosensa mahdollinen seuraus – käytetystä tai käyttämättömästä ehkäisystä huolimatta.

Raskauden luoma vakava terveydellinen uhka lienee tilanne, jossa lääketieteellinen abortti pelastettaessa äitiä – antaa mahdollisuuden lääkärille suorittaa armomurha; tässäkin tapauksessa on korostettava, että itse syntymätön on täysin syytön oman elämänsä menettämiseen.

 

.

ORIGhttps://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/03/abortti-ja-eutanasia-sama-asia-eri.html 

.

FB | SUOMI24 | TIEDE

...