juncture3.jpg

 
 
(Suomen puolustusministeriö ministerinään Jussi Niinistö allekirjoitti ”aikeellisen julistuksen” kohti Natoa – tätä ei suoraan sanota, mutta kansakuntamme ymmärtää asian täysin. Tapahtumasta uutisoi US näin ~https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/205609-suomen-ja-usan-puolustusjulistus-julki-taalla-se – ja itse julistus |1)
 
 
[... kansalainen Erkki kysyy miksi pitää mennä merta edemmäksi kalaan, eikö ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa pitäisi hoitaa tarkalla kädellä juuri omilla rajoilla, naapureiden kanssa? Erkki ei ymmärrä sitäkään, että Suomi veljeilee nyt viimeisen 70 vuoden aikana eniten sotia käyneen valtion – Yhdysvaltain kanssa! |2 …
 
 … kansalainen Liisa oli perehtynyt kiinalaisiin kansanviisauksiin ja löytänyt kaksi meille erinomaisesti sopivaa sanontaa: ”Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä”. Lisäksi Liisa tiesi lauseen: ”Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä!”…]
 
Liisa kuuluu kansakunnan yli 50 prosentin enemmistöön, joka on yli 10 vuoden ajan sanonut täyden ’ei ’ – sotilasliitto Natolle. Liisa ihmettelee miksi meillä on kiihkeitä nato-uskovaisia, jotka eivät arvosta heidät valinneita äänestäjiä?
rr.jpg
 
 
 
Yhdysvallat käy tänään sotaa useissa valtioissa
 
Huomattavaa on se, että nuo maat ovat kaukana itsensä USA’ n rajoilta. Yhdysvallat on käynyt hyökkäyssotiaan viimeiset 70 vuotta kaukana omilta mailtaan – aina muiden mailla ja toisten valtioiden alueilla. Samaan aikaan Suomi on elänyt historiansa toiseksi pisimmän rauhanjakson |3 – jo yli 70 vuotta, tuon itäisen karhun vieressä, jota vasten nyt rakennetaan tieten vastakkainasettelua. Tätä kansakuntamme ei ymmärrä – eikä ilmeisimmin Venäjäkään |4.
 
|4 Nyt sattumoisin Venäjää epäillään ilmatilaloukkauksesta Porvoon kohdalla – merellä – noin kilometrin rajojemme sisällä. Voimme valistuneesti arvata, että oli kaksi (kolme) mahdollista syytä, toinen oli huolimattomuutta, mutta tarkoituksettomasti ja toinen todennäköisempi oli Venäjän ilmaus, että leikki sotivan Yhdysvaltain kanssa johtaa Venäjän vastareaktioon tämän järjestellessä koko Itämeren ja Kuolan niemimaan puolustustaktiikoita täysin uudelleen – Sukhoi SU-27 Flanker (Naton koodinimi) oli varustettu ilmapuolustusohjuksin – siinä oli se merkki! Kolmas syy voisi olla tässä ~https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/205625-viron-yleisradio-vaittaa-venaja-siirtaa-parhaillaan-ohjusjarjestelmaa-itamerella -
 
 
Suomalaiset ovat perimältään yksinkertaisesti ja terävästi ymmärtäviä arkirealisteja. Näin tulee ollakin, sillä lopulta he ovat eri miehet, jotka ruumiita tekevät ja he, jotka niitä pesevät. Tavalliset kansalaiset maksavat aina sen hinnan, mikä määritetään huonoilla ja suorastaan tyhmillä sopimuksilla, aikomuksilla ja/tai julistuksilla. Edellinen oli Nato – Isäntämaa pöytäkirja |E
 
 
Tosin tämä nyt 7. lokakuuta 2016 tehty sopimus tai julistus ei sinällään sido Suomea,
 
 … mutta antaa eväitä kutsututtaa itsensä kylään |5 – sotakoneineen, kuten kävi, kun USA tulla tupsahti F-15C ilmaherruushävittäjillään Kuopioon, josta sitten lennettiin taisteluharjoituslentoja provokatiivisin tavoin kohti itää – käytiin näyttäytymässä idän karhulle.
 
 
Salarakkaus
 
Salarakkaus (toistaiseksi ulkoministeri Timo Soinin banaani lippalakissa letkautus) syttyi jo Viron Ämarissa |6, jossa meidänkin piti operoitua selvään natotaistelu- ja rynnäköintiharjoitukseen. Yhdysvallat oli mukana ja näkisi mielellään meidät Suomen - Viron ”ilmavoimina”. Muistamme, että Viro on natovaltio ja luottaa Naton Artikla 5’ een.
 
 
Kansakunta kysyy, milloin aloitetaan suhdetoiminnan kohennus itään?
 
On suorastaan hullunrohkean tyhmää pelata pelejä sellaisten kanssa, joilla ei ole mitään riittävän omia intressejä puolustaa maatamme. Suomen kansa tietää, että vain oma armeija osaa tuon vaikean tehtävän tehdä |7. Vieraiden apuun emme kansana hevin usko, vain Saksa – kolmantena valtakuntana – auttoi meitä merkittävästi Jatkosodassa, ehkä myös irtautumisessa Talvisodasta.
 
 
Raakaa faktaa julistuskumppanistamme - Yhdysvalloista
 
USA koki nöyryytyksen tunnetussa 9/11 katastrofissa, jossa terroristit iskivät siviilien kimppuun täysin hyväksymättömästi, saaden aikaiseksi sota-aallon, joka jatkuu tänä päivänäkin. USA hyökkäsi Afganistanin jo heti 2011 – sota jatkuu edelleen, ollen jo pidempi kuin kuuluisa televisiosota Vietnam. Afganistan on nyt kaaoksessa ja sekasorrossa. [8]
 
Seuraavaksi USA hyökkäsi Irakin kimppuun 2003, ilman YK-hyväksyntää, yrittäen jopa valhein todistella mandaattia itselleen – jota ei herunut. Irakin sota jatkuu, ja synnytti nykyisen ISIS - järjestön. Irak on kaaoksessa ja sekasorrossa. [9]
 
Seuraavaksi USA rynnäköi Libyan kimppuun 2011 – YK’ n luvalla. Suomikin ministerinä haaveili silloisen ulkoministerin, Kokoomuksen Alexander Stubb’ in myötä osallistumista sotaan – ei onneksemme osallistuttu! Libya on kaaoksessa ja sekasorrossa. [10]
 
Seuraavaksi USA aloitti Syyrian ilmapommitukset 2014 |11 – kertoen pommittavansa ISIS – järjestöä – ilman Syyrian laillisen hallinnon lupaa tai avunpyyntöä. Nyt Syyria on siviilien kärsimyskeskus – varsinkin Aleppossa, jossa myös itäinen karhu – Venäjä – on mukana, pyydettynä.
 
Näiden välillä USA on käynyt sotimassa myös Jemenissä ja Somaliassa. Nyt kansalaisemme ihmettelevät miksi seurustelemme näin sotaisassa joukossa. Eikö huolta herätä jo sekin, että USA käy sotia aina kaukana omilta rajoiltaan, lennättää vankeja ympäri maailmaa ja pitää kymmeniä ihmisiä ilman oikeudenkäyntiä vieraan valtion alueella Kuuban Quantanamossa.
 
 
Kansalaiset kysyvät usein miten tuo idän karhu on meitä uhkaillut
 
Emme ole saaneet koskaan mitään asiallista todenperäistä vastausta.  Syiksi sanotaan Ukraina ja Krim. Kansalaiset ovat arkifiksusti kysyneet kuka/ ketkä olivat Kiovan Maidanin verimellakoiden takana – ei vastausta. On myös kysytty ketkä oivat suorittamassa Odessan murhapolttoa – ei vastausta. Herääkin epäilys ulkomailta johdetuista provokaatioista.  Ketä sumutetaan, miten ja keiden toimesta? Ukrainan osalta sen sijaan sahasimme oksaa, jolla istuimme ja istumme |12.
 
 
Nyt uhkaksi on saatu Syyria ja Aleppo *, vaikka mediakin tietää,
 
 … että juuri USA aloitti Syyrian pommitukset jo vuotta aiemmin kuin Venäjä. Samoin Syyrian sisällissodan alkusyyksi on todennettu maata kiusannut vuosisadan kuivuus, joka ajoi maaseutuväestön hallitsemattomasti syyrialaisiin kaupunkeihin – konflikti oli näin luotu – entä tässäkin ulkoa johdetun provokaation mahdollisuus?
 
Se on kuitenkin selvää, että Syyrian kapinallisia rahoitetaan, avustetaan ja aseistetaan ulkomailta. Itse asiassa tilanne on yhtenevä Ukrainan itäosiin (tältä osin), jossa separatisteja avustaa Venäjä.
|* [lainaus] ” Herää kysymys miksi laittomat motissa olevat kapinalliset eivät laske siviilejä pois alueelta? Syyrian laillinen hallinto on avannut puolelleen pakokäytäviä siviileille sekä luvannut armahduksen antautuville ja aseensa luovuttaville kapinallisterroristeille” [IL] ja ” Nyt de Mistura, YK:n erikoislähettiläs Syyriassa, on oikeilla jäljillä. Olen täällä fb’ ssäkin todennut, että Syyrian kriisissä on kaksi osapuolta: kapinalliset terroristit ja Venäjän tukema Syyrian hallitus.


Nyt de Mistura vaatii, että Aleppossa olevat noin 900 terroristia lähtevät kaupungista. Tämä olisi alku pommitusten loppumiselle” [Mikko Elo /Facebook]
 
 
Kansalaiset tietävät herra Edward Snowdenin NSA – paljastukset
 
Me tiedämme kuinka USA vakoilee liki kaikkea mikä liikkuu, jopa omia natokumppaneita ja heidän valtiopäämiehiä (esimerkiksi Saksa). Tämäkö on meidän julistuskumppanin tapa toimia?
 
Eikö ole vaarallista kumartaa kauaksi tuhansien kilometrien taakse ja pyllistää ’muutamien kilometrien’ päähän varsinkin 1300 kilometrin osalta – tuon itärajan takana ovat Venäjän tärkeimpiä kohteita ja sotilaallisesti se tärkein – Kuolan niemimaan strategisten ydinsukellusveneiden tukikohdat ja varustelutelakat.
 
 
Tässä ja nyt tekee jo mieli sanoa –
 
Nyt saavat nato-uskovaispoliitikkommekin ajatella koko aivoilla – anteeksi tämä suora ilmaus, mutta kansakunnan turvallisuuden kanssa ei voi leikkiä, sillä kuten todettua me arkitavalliset maksamme sen hinnan, joka tulee maksuun tyhmistä päätöksistä. USA’ n sijasta julistuksen olisi voinut tehdä vaikka Saksan kanssa. Venäjä arvostaa Saksaa. Saksa saa kohta uuden liittokanslerin.
Toivomme, että Saksan uusi liittokansleri olisi schröderiläishenkinen. Nimittäin Gerhard Schröderin aikana Euroopalla meni hyvin, myös idän suuntaan!
 
EKSTRA |E Nato – Isäntämaa MoU pöytäkirja ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -
 
 
Tekstilinkit
|3 Se suomalaisten pisin rauhanjakso oli Suuriruhtinaskunta-aika, jolloin autonomiassa tsaarin syleilyssä saimme olla rauhassa sodilta, ellei englantilaisten hyökkäilyä rannoillemme lasketa sotimiseksi – Krimin sodan aikana.
|5 Meistä tuli ajopuu – kyläänkin kutsutettiin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/nain-suomesta-tehtiin-ajopuu-viron.html -
|9 Iraq – Eng PM Blair – Sorry! ~ http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/tony-blair-says-sorry-mistakes-6699926 - [Mirror]
 
|10 Libya – Eng PM Cameron – raskaita virheitä! ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1473819102962- [HS]
|11 USA on nyt Syyrian sisällissodan osapuoli ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1411435140992 - [HS]
|12 – EU’ n Venäjän pakotteet ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6428208 -
 
 
 
Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä
 
 
AL | US | VU | T | BL | BL | BLOG 89309
 
DOC Suomi tekee aikeita sotaisimpien kanssa_07102016 – Microsoft Word Starter
PVM 07102016
 
 
 
 
 
 
|1166|

postID=3308364334358678174