Sent: Sunday, August 10, 2008 8:57 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE --- Venäjä ja USA ovat tehneet palveluksen EU:lle ja Euroopalle

Venäjä ja USA ovat tehneet palveluksen EU:lle ja Euroopalle
(Georgia provosoivastineena kiisteltyä osa-aluettaan, jossa oli "liikaa" venäläisiä - Venäjä hermostui ruumiiden vuoksi ja suoritti iskun, jota oli sotilaspiireissä jo odotettu)
 
[ ... EU hakee linjaansa, ... etsii uskottavaa ratkaisua tärkeimmälle energian tuottajalleen, Venäjälle. EU hakee linjaansa USA:han jo todeten Suomestakin, että Irakin operaatio oli virhe. EU tulee kasvamaan kolmanneksi tekijäksi USA:n ja Kiinan rinnalle ... ]
 
Venäjän hyökkäys entisen Gruusian venäläisalueelle Etelä-Ossetiaan oli palvelus EU:lle selkiyttämään sen omaa asemaa yhtenäisenä alueena. USA:n laajempi vastaava hyökkäys Irakiin oli jo päämäärittänyt EU:lle omat turvallisuusjärjestelmät - ollen myöhemmin riippumaton USA johteisesta Natosta.
 
Suurvallat ovat aina operoineet tavallansa hakien etuutta ja omien intressien toteumaa. Venäjä kurittaa entistä Stalininin aikaista vasalliaan ja USA toteutti kaksoistornien nimissä ja markkinatalouden pyynteellistämänä tuhoavan "vapautusoperaation" Irakiin - tapattaen mm. sen ainoan todella koossa pitävän voiman.
 
Venäjä on niin vahva kuin sillä on raaka-aineita ja energiaa toimitettavaksi Kiinalle ja EU:lle. USA on tasan niin vahva, kuin se jaksaa ostaa jättiläismäisin kauppavajein maailmalta tavaraa ja palveluksia ja toteuttaen sotilasdoktriinia, jossa se käyttää enemmän kansalaisten rahaa sotilaskyvyn yläpitoon kuin seuraavat kuusi maata yhteensä.
 
Maailmassa on nyt kolme suurta keskittymää, Kiina, EU ja USA. USA:n liittolaisena uskollisimmin on Japani, koska se ei yksin ole uskottava aasiavastine Kiinalle. EU:n hyväksi liittolaiseksi, mutta vain taloudessa - on asemoitunut Venäjä - Venäjähän täyttää loputonta energianälkäämme ja ostaa mm. saksalaista korkeaosaamista. Kiina ei tarvitse kuin sisämarkkinansa ja raaka-ainelähteiksi Afrikan - muutoinhan Kiina valmistaa tavanomaisista käyttötavaroista kohta puolet maapallon tuotannosta.
 
Etelä-Ossetia varmentaa EU:n ja nimenomaan Saksan, Euroopan veturin ajamaa linjaa itsellisemmästä eurooppapuolustuksesta, jossa EU-Nato ei ole enää huomenna tämän päivän Nato. EU ajanee hiljalleen irtiottoa USA johteisesta Natosta ja tämä tekee meille suomalaisille tarpeettomaksi edes pohtia nykymallisen Naton ominaisuutta maamme turvajärjestelyiksi. Suomen kansa on Nato-liittymättömyyden oivaltanut jo kauan sitten, joidenkin poliitikkojen ja mediaedustajien natoilusta ja natouskovaisuudesta huolimatta.
 
Irak ja Etelä-Ossetia olivat palveluksia nousevalle ja itselliselle Euroopalle ja EU:lle. Jo nyt Eurooppa on kokonaisuutena ilman Venäjääkin maailman suurin markkina-alue, toki yksi suurimmista ympäristönmuuttajistakin. Eurooppa on myös osaamisen keskus ja se kykenee oleman innovaatioissa ja tuotantokyvyissä 700 miljoonine kansalaisineen jo kykenevä selviytyjä USA:n 360:nta ja Kiinan 1325:ttä miljoonaa vastaan.
 
Ilkka Luoma
...
 
Mielipidekirjoitukseen liittyvä kuvakansio ~
---[kansion kuvia saa käyttää vapaasti yllä olevan kirjoituksen yhteydessä,  ~ Copyright by Ilkka Luoma 2005]
 
Kuvakansio 1
[ Eurooppalaisten nyky-natovaltioiden sotilaskoneita Suomessa Lappeenrannassa - mukana myös USA:n ilmavoimien tankkauskone, joka kuvastaa hyvin huomista uutta Eurooppa Natoa, jossa USA voi olla vain avustava ja huoltava kumppani - eurooppalaisten itse päättäessä kuinka sen omia resursseja käytetään omien alueiden puolustukseen ja muualla rauhaturvaamiseen ]