Vaaditaan uudet eduskuntavaalit!

(Uutisointi pauhaa lisääntyvästä työttömyydestä, media korventaa pitenevillä ruokajonoilla - kansalaisille paljastuu yhä lisää vaalirahasotkuja - ja poliitikot kilvan puolustelevat itseään kameroiden parrasvaloissa)

 
[ ... kansa jonottaa Hurstilla wurstia 1/, kansa hämmästelee televisiosta toinen toistaan arveluttavimmista vaalikähminnöistä. Kansalaiset jonottavat työttömyystoimistoihin ja jonottavat edelleen puhelimissa velkaneuvontaan - työttömyyskassat palkkaavat ainoina lisää työvoimaa ... ]
 
Missä mennään Suomi, missä mennään Suomen kansa? Maamme hallitus on suurella kohinalla tuomassa tavalliselle ihmiselle noin 20 euron säästön ruokakasseihin - samalla kun viranomaiset ennustelevat 400.000 työttömän 2/ rajan rikkoutuvat helmikuun pakkasilla, jolloin myös ensimmäiset loppuun palaneet yrittäjät kohtaavat viimeisen tuloskatsauksen*/.
 
Maan hallitus lupasi lähes varmasti valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) suulla jouluna 2007 3/, että Suomi välttyy amerikkalaisperäiseltä roskalainakriisiltä. Kesällä 2008 suuri kansa koki jo ensimmäiset laman aallot nilkoissaan. Tänään työttömien määrä kasvaa ja vienti on tyrehtynyt 33 prosenttia 4/ edellisvuodesta. Suomi on viennistä täysin riippuvainen markkinatalousmaa. 
 
Mitä hallitus tekee - nostaa kuukausittain palkkansa, kun samaan aikaan suuri osa kansaa nostaa jonotuslippuja Kelan toimistoissa. Kansa on jakaantunut kahtia - osalle ostovoima on suurempi kuin koskaan ja osa miettii, mitä huomenna tekisi, jotta ylihuomenna olisi jotain syötävää. Osa kuitenkin syö liikaa - olemme yksi lihavimmista kansoista.
 
Vanhuksia kuolee yksinäisyyteen, kun nuorempi sukupolvi unohti heidät laitoksiin. Sairaaloiden terminaaliosastoilla loppuvat vaipat, ruiskeet ja työntekijöiltä hermot sekä aika. Mitä hallitus tekee? Puuhaa kansan enemmistön vastaisesti 5/ kytköstä Natoon, kuskaa sotilaita Afganistaniin ja Stubb kiertää Brysseliä hakien lohtua katajaisen Suomen shokista, kun virkahuone siirtyi liian likelle Venäjää.
 
Nuoret etääntyvät arjesta, nuoret ajautuvat sivuraiteille 6/ - nuoret hukkaavat kehitysaikaansa, liian moni jää jalkoihin. Viaton mieli on nyt ihmeissään, ei tullut vanhemmilta neuvoja; musiikki oli liian kovalla - vain toru ja parku kohtasivat.
 
Huomisen vastuu on jäämässä nyt liian harvoille, joille myöhemmin niin monet tulevat olemaan kiitollisia. Nimenomaan nuoret vaativat muutosta, sillä he maksavat meidän vanhempien tulevaisuuden.
 
 
Suomen eduskunta on vaihdettava
 
Ennen heitettiin herjaa, että vaihdetaan kansa - nyt vitsit ovat loppu ja nyt heitetäänkin totinen herja - vaihdetaan eduskunta. Eduskunta vaihtuu ennenaikaisilla eduskuntavaaleilla. Olisi helppo nähdä aivan uudet äänestysprosentit, siksi likellä ollaan kansan ihoa, kun palkka vaihtuu ansiosidonnaiseksi, peruspäivärahaksi ja lainat lyhennysvapaille - onnena vain alhaiset korot ja perinnöt, joita kilisee entistä suuremmalta joukolta eläkeläisiä.
 
Missä mennään Suomi? Työryhmät pohtivat, mihin katosi kansan identiteetti ja missä on kätkeytynyt suomalainen brandi. Suomen kansan identiteetti on tosipaikoissa sen yhtenäisyydessä 7/. Nyt tämä yhtenäisyys syntyy uusista eduskuntavaaleista. Viime eduskuntavaalien suurin häviäjä oli poliitikot itse 8/ 
 
Nyt valitaan vedenjakajahallituksen tilalle yhtenäisyyden hallitus, joka ymmärtää tilanteen ja ei lupaa muuta kuin työtä - jopa poikkeuslaeilla. Työ on velvollisuus ja sitä järjestetään kaikille alentaen tarvittaessa kaikkien palkkoja, palkkioita, bonuksia, optioita, suuria eläkkeitä ja muita etuisuuksia.
 
 
Suomi tarvitsee nyt ennenaikaiset eduskuntavaalit
 
Presidentti Urho Kekkonen on jo kääntynyt haudassaan, vaikka hautapaaden kyntöviillos oli jäänyt kesken. Tuo työ ja kyntö on nyt työllisyydessä - ja tätä viiltoa ei voida jättää kansan iholle, vaan se viedään loppuun - työtehtävinä kaikille työllisille. Työ on nyt velvollisuus ja sitä tehdään ja tullaan tekemään.
 
Vaaditaan uudet eduskuntavaalit, ja muutos lähtee siitä - nykyinen hallitus on degeneroitunut ja sokaistunut omasta jargoniastaan, jonka ymmärryksen kansa menetti jo kauan sitten. Poliittiset puheet teoiksi, jopa karvaiksi, mutta nyt on kyseessä kansakunnan yhtenäisyys, ja silloin kansa kestää suuriakin leikkauksia, kunhan se voi luottaa valintoihinsa.
 
 
 
 
*/
...
 
Kansalaisadressi, jossa vaaditaan ennenaikaisia eduskuntavaaleja, nyt kun on vielä aikaa ---
...
 
Tekstin alaviitteiden linkit kirjoituksiin
 
 
EHDOTUKSIA UUDELLE HALLITUKSELLE
...
 
 
Mielipidekirjoitukseen liittyvät kuvakansiot -
[kuvia saa käyttää vapaasti yllä olevan tekstin yhteydessä - Copyright by Ilkka Luoma 2009]
 
Kuvakansio 1 -
[Todellisuuteen nähden liian pieni joukko viitsi, uskaltautui tai ei edes yksinkertaisesti jaksanut tulla osoittamaan mieltä nykyeduskunnalle - ehkä oli jo liian suuri nälkä, tai jokin muu syy ... ? - Ruokaa jonoista]
 
 
Kuvakansio 2 -
[Eduskunta istui täysistunnossa päättämässä Suomen viennistä Naton NRF-joukkoihin --- kansa ei halua itse Natoon ja vieläpä suurella enemmistöllä]
...

 

Sent: Tuesday, September 22, 2009 8:54 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Kansalaiset, vaaditaan uudet eduskuntavaalit!
...