huawei.jpg

Huawei käyttää kännykkäkameroissaan usein Leican tekniikkaa - lisenssillä

 

Liikenne- ja viestintävirasto selvittää Huawein laitteiden käyttöä suomalaisissa viestintäverkoissa – syynä tietoturvakohu

[ ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005990812.html - ]


 

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan HS-linkkikirjoitukseen 6.2.2019 – 10:12:

 

On kiintoisaa nähdä "vapaan markkinatalouden" todelliset keinot, kun joku/ jokin "väärästä paikasta" nousee maailman suurimmaksi, vieläpä sektorilla, jolla on oikeaa merkitystä yhteiskuntakehitykseen. Huawei on yksinkertaisesti liian suuri ja kestämätön pala amerikkalaisille ja läntisen maailman markkinataloudelle. Huawei on voitettava - vaikka epäreiluin keinoin?

On otettu käyttöön hyvin arveluttavat keinot - tavoitteena torpata liian suuri ja vaikuttava pois - ainakin lännenmiehen omilta markkinoilta. Keinot ovat alhaiset, tai sitten väitteet, vihjailut ja luulot on ryyditettävä vankoin todistein ja näytöin. Mikäli luulot ovat oikeassa - on silloin tapahtumaketju Huaweille selvä - mennään korvauksien tielle, mutta ENSIN ne näytöt!

Voimme kutsua median esitystapaa 'West trolling manipulation' -ilmiön alalajilla: 'West trolling technical manipulation' -ilmiönä, jolla vesitetään, mustamaalataan ja vaikeutetaan ylivoimaisen osaajan toimintaa syyllä, joka on "alemman kastin" toimintamalleja - heitetään peliin em. vihjailevia luuloja, joita vahvistetaan läntisellä ryhmähengellä itäistä "uhkaa" kohtaan!

Voimme vain arvailla, mitä tapahtuu kun Kiina ryhtyy vastatoimiin, jollei vankkoja näyttöjä synny lännenmiehen väitteiden tueksi. Kiinalle riittää maailman se 80 prosentin populaatio-osuus, joka on muuta kuin lännenmiehen markkinallista näyttö- ja vertailutaloutta.

 

Voisimme arvat BRICS-maiden lisääntymistä, kehitysmaiden "kiinalaistumista" ja Kiinan omien maailman suurimpien sisämarkkinoiden sulkeutumista - ainakin osin - lännenmiehen markkinakoneelta. Vaaravyöhykkeessä tulisivat olemaan tällaiset yhtiöt kuin: Intel, Cisco, Microsoft, Apple, Motorola ja (kaikki) autotehtaat US' sta ... Uskoisin, että tuota sulkeutumista maailman velkaantunein valtio - US - ei kestä?

 

 

Ilkka Luoma

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

DOC huawei_06022019.doc – OpenOffice Writer

PVM 06022019

 

 

24 VU T BL FB FB HW05