valtiollinen_mielentila.jpg

Kuva: ~ https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3955828-elavaista-pirunpelia-kremlin-kanssa - [hirtehisesti]

...
Hämmästyttävän voimakas yleistys. Samalla tavalla voisimme uutisoida amerikkalaisesta joukkomurhien aallosta, jotta ne kuvastavat USA' n mielentilaa. Voisimme myös uutisoida ruotsalaisesta mielentilasta, kun katsomme lähiöiden lisääntyvää väkivaltaa.

Ehkä voisimme kuvastaa Irakin mielentilaa, kun mielenosoituksissa ja mellakoissa tapetaan viranomaisten taholta yhä enemmän mieltään osoittavia kansalaisia (ottamatta tässä kantaa enempää miksi mellakoidaan).

Voisimme myös arvella Chilessa siellä olevien mellakoiden esittävän Chilen mielentilaa, tai sitten amerikkalaista mielentilaa, kun trumppismi käy omaa informaatiosotaansa perinnemediaa kohtaan - Trumpin saavuttaen kuitenkin yhä vajaat puolet amerikkalaisista taakseen - sellaiset, jotka tykkäävät trumpmediasta - 60 miljoonaa seuraajaa kaikkien äitien twitteröinnissä. Onko tämäkin jo mielentilallinen ilmiö?

Entä millaista mielentilaa pienoiskoossa Iso-Britannian välikädellinen demokratia parlamenttina edustaa, kun alahuonetta on jo vertailtu kuuluisaan "Apinat alahuoneen lehtereille" -tauluun; millaista pienoismielentilaa tuo brittien äänillään valitsema parlamentarismi edustaa?

Entä onko sekin jo suomalainen mielentila, kun hoksaamme noin 40 000 syrjäytynyttä nuorukaista ikäluokissa 16-30, heidän ollessa täydessä ajelehdinnassa - tietämättä aamulla herätessään mitä iltapäivällä tekevät. Kuvastaako se noiden 40 000 mielentilaa?

Entä oireellisesti koko Suomen mielentilaa, kun yhä useammat kokevat vaikkapa ympäristöahdistusta, kun mielentila ei haluaisi hyväksyä liian suurta per asukas kulutushaittajälkeä!

Mikä onkaan valtiollinen mielentila? Entä amerikkalaisten käyttämät huumeet, opioidit ja rauhoittavien lääkkeiden käyttö - kuvastavatko ne jo suuruudessaan Yhdysvaltojen mielentilaa?

Entä millaista mediallista mielentilaa se kuvastaa, kun yhä laajemmin perinnemedia käy hienostunutta idän ja lännen välistä uustotuudellista vastakkainasettelua?

 

...
Kommentti pohjautuu tekstiin Helsingin Sanomista:
"Rankka hylätyn lapsen tarina kuvaa nyky-Venäjän mielentilaa" -HS-otsikko

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006297422.html - 

...
9303 [T]

https://www.tiede.fi/keskustelu/83519/valtiollinen-mielentila?changed=1573041389 - 

 

.