afd2.jpg

https://www.verkkouutiset.fi/oikeistopopulistipuolue-saamassa-jytkyn-saksan-vaaleissa/ - 

...

HS

Saksan poliittinen kenttä pirstaloituu ja saksalaisten luottamus vakauteen huojuu – HS käy läpi maan politiikan haasteet

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006318233.html

Ilkka Luoma 24.11.2019 - 12:03
 
1 - Pirstaloitunut poliittinen vaikutekenttä on meille suomalaisille tuttua. Nyt meilläkin Perussuomalaiset (reviiripuolustajat, joille maahanmuuttokriittisyys on lähes ainoa ydinajettu asiakohta) ja De Gröna (maallistuneet ympäristösuojelijat - ilman täyttä ymmärrystä, mitä luonnossa oikeasti tapahtuu - poliittisina päätöksinä) ovat nousukiidossa - jakaen omat painopisteet politiikanhoidon laidoille.

PS ajaa omilla valoillaan - lähes täysin vastakohtaisesti kuin Vihreät, jotka sinällään menettivät "komsilaisen" aatteenpalon jo pian Koijärven jälkeen, kun virkkuukoukut vaihtuivat kännyköihin ja läppäreihin. Persut taas haluavat ajaa dieseleillä, ja tuulivoimaa ei pidä tukea ja polttoaineiden hinnankorotukset ovat liikaa.
...

Saksassa AfD nostaa myös päätään - heitä on "haukuttu" laatumediassa hienostuneesti populisteiksi, siis sellaisiksi, jotka kosiskelevat syviä kansanriviä, joita demokraattisesti ajatellen on aina kansakunnista enemmistö - Saksassakin.

Siis voisiko Saksassakin poliittinen liikahdus ajaa täysillä valoilla uudelleen itää kohden - "schröderiläisen aikakauden" paluuna, jolloin Saksa oivalsi, että suhteiden ollessa kunnossa Venäjän suuntaan, tuottaa se parasta taloutta - raaka-aineiden takuutoimituksina ja valtavan ostopontetiaalin ilmentymänä
. >
...

  

HS

Saksan poliittinen kenttä pirstaloituu ja saksalaisten luottamus vakauteen huojuu – HS käy läpi maan politiikan haasteet

Ilkka Luoma 24.11. 12:04
2 - Saksan tuotantokone tarvitsee uusia markkinoita ja EU-pakotteiden purkautuessa Venäjältä sitä tulee, ettei kaikki mene Kiinaan. Saksa menetti maailman suurimman vientivaltion tittelin Kiinalle jo joitain vuosia sitten.

Saksassa Vihreät ovat tosipaikan edessä, kun töpselistä sitä sähköä on saatu, pitäisi saada jatkossakin ja ydinvoimaa ollaan ajamassa alas. Vihreiden pitää varmaan perua ydinvoiman alasajo - toistaiseksi, ja hyväksyä venäläinen NS-putkikaasu kivihiilen ainakin osittain korvaajaksi.

Vihreätkin tarvitsevat sähköä - ellei sitten sielläkin "komsilainen" viherideologia nosta päätään. Saksalaisilla on suuri kulutusjalanjälki - per capita, paljon suurempi kuin kiinalaisilla vastaavasti.

AfD halunnee yhteiseurooppalaisen turvallisuuspolitiikan; se tarkoittaa Venäjän ottamista mukaan Euroopan kokonaisvaltaiseen turvajärjestelyyn. Natoilijoiden osalta se harmillisesti tarkoittaa sen ainoan "viholliskandidaatin" poistumista sotilaallisilta suunnittelukartoilta. Ehkä tältä osin niin AfD kuin Vihreät oivaltavat paremmin tuota eurooppalaista puolustautumisomaehtoisuuden genreä?
e
 
...