Presidentti Sauli Niinistöltä pyydettiin selvitystä suomalaisista Waffen-SS miehistä!

 

ss.jpg

 

Simon Wiesenthal -keskus |1 lähestyi presidentti Sauli Niinistöä ja pyysi selvitystä suomalaisista II Maailmansodan Saksan kolmannen valtakunnan riveissä taistelleista vapaaehtoisista Waffen-SS |2 sotilaista, joiden lähtöön oli valtiomme lupa ja tuki, puhuttiin jopa ”panttipataljoonasta”, joka oli nimityksenä väärä ja harhaanjohtava ---

 

Selvitys suomalaisista SS-vapaaehtoisista tuo lisää valoa historian varjokohtiin -HS

[ ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005994779.html - ]

 

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 9.2.2019 – 8:45:

 

Herää kysymys, jos jokin länsimaa tai jokin muu valtio pyytäisi Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu' lta tietoja ja raporttia siitä, miten Israelin armeija ja salainen palvelu Mossad |3 ovat toimineet palestiinalaisia kohtaan aina 1948' stä lukien |4. Perusteluna olisi YK'n päätökset ja julkilausumat sekä uhrit, joita on erityisesti tullut palestiinalaisten puolelle – suhteessa niin paljon enemmän.

Nyt viimeisten 20 vuoden aikana Netanjahulta pyydettäisiin tarkennettua lausuntoa ja tutkimustietoa olisiko Israelin armeija ja sen erikoisjoukot rikkoneet mahdollisesti ihmisoikeuksia ja YK' n antamia lausumia ja päätöksiä - koskien palestiinalaisalueita. On tiedossa että viimeaikainen Gazan kriisi ja saarrostus ovat aikaansaaneet satojen palestiinalaisten surmaamisen ja parin israelilaissotilaan menehtymisen.

Miten Netanjahu suhtautuisi "niinistönä" vastaavasti, kun presidentiltämme pyydettiin tietoja ja raporttiapua suomalaisista vapaaehtoisista Waffen SS -joukoista Saksan kolmannen valtakunnan lipun alla. Pyynnön Niinistölle esitti Simon Wiesenthal -järjestö, joka tutki ja edelleen tutkii juutalaismurhia ja holocaustia - II Maailmansodan aikana.

Olisiko oikeudenmukaista saada nyt näin tiedot Netanjahulta, mitä todellisuudessa Gazan saarrostuksessa |5 ja Länsirannan YK' n näkökulmasta laittomien juutalaissiirtokuntien rakentamisen yhteydessä on tapahtunut - seurannaisilmiöineen. Antaisiko Netanjahu nämä pyydetyt tiedot, jos vaikkapa Egyptin nykyinen presidentti niitä pyytäisi?

Jos saisimme Israelista vastauksia, siis jos saisimme – nimityksillä: todennäköisesti, mahdollisesti ja arvattavasti - niin miten me niihin uskoisimme ja miten asennoituisimme?

 

 

Viitteet

|1 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Simon_Wiesenthal_Center -

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/04/asia-josta-ei-puhuta-ss.html -

|3 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Mossad -

|4 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Israelin_itsen%C3%A4isyyssota -

|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/07/yrittaako-israel-jalleen-lopullista.html -

|5 ~ https://ilkkaluoma.vuodatus.net/lue/2009/01/gazan-kaistaleella-on-meneillaan-kohdistettu-kansanmurha -

 

 

Ilkka Luoma

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

VU 24 T BL BL FB FB

 

DOC FI_Waffen_SS_09022019.doc – OpenOffice Writer

PVM 09022019

 

WS03