937

koulukiusatut.jpg

"Koulukiusatut ja kiusattujen vanhemmat kertoivat kokemuksistaan HS:n kyselyssä. Valtaosa kertoi henkisestä kiusaamisesta, mutta osa joutui vakavasti pahoinpidellyksi"

-HS-ingressi ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006655370.html

 

*

...

Arvostus tältä osin vastuulliselle ja määrätietoiselle tavalle HS-kirjoittaa, analysoida ja tuoda esille asiayhteyksiä, joiden tavoite on kirkas - turvallisempi ja kehittävämpi lapsuus ja nuoruus.

 

HS-ingressi: " Sijoitetut |1 lapset ovat usein sekä kiusaamisen kohteita että kiusaajia, mutta tutkimustietoa asiasta on vain vähän " |2

..

Helsingin Koskela toivottavasti herätti laajat kansankerrostumat pohtimaan lapsia ja nuoria, sillä ilman heitä ei ole yhteiskuntaa

Lapset luovat huomisen, toivon Elämästä ja perheestä, vaikka ongelmat, riidat ja vastoinkäymiset ovat osa sykkivää elämää, johon yhteishengellä voidaan vastata ja voittaa aina kuitenkin eteen tulevat vastoinkäymiset.

 

'Lapset nuoriksi ja aikuisiksi' - yhtenäisellä oppiputkella

Esiopetuksen "viskareista" aina 18-ikävuoteen tai toisen asteen koulutuksen loppuun. Tämä oppiputki on ratkaiseva askel sellaisesta yhteiskunta-ajattelusta, jossa ongelmat voitetaan yhdessä! 

Oppiputken suunnittelu ylittää kaikki muut tarvehankkeet - kuten todettua ilman lapsia ja nuoria ei ole yhteiskuntaa.

 

Koskela avasi silmät

Nyt odotamme ja kannustamme valtiojohtoamme - presidentistä pääministeriin, eduskunnan puhemiestä unohtamatta hankkeeseen, jossa lähetämme Viestin koko kansakunnalle: "Kukaan ei ole yksin - kannamme vastuun ja teemme sisältöä Elämään -kaikille lapsille ja nuorille".

Sisältö ei ole avaruustiedettä. Se on mielen avartamista ymmärtämään lapsen ja nuoren tarpeet, hädän kuin onnen tunteen olosta osasena sellaisesta, jossa halutaan olla läsnä. Samalla täytetään toive kokea tarpeellisuutta, sellaista eloa, jossa kullakin on paikkansa, ystävänsä ja tunne, mistä koetaan saatua huomiota omalle elämälle.

 

Lapset ja nuoret ovat osa tätä yhteiskunnallista palapeliä

Tunnetusti palapeli soi yhtenäisenä kuvana, kun kukin pala on kohdillansa ja silmiin avautuu eheä kokonaisuus. Tämä kuvakokonaisuus on kirkastettava - kullekin tavallansa, luoden toki haasteita kasvatukselle, opetukselle kuin kouluttamiselle.

Presidentti Sauli Niinistö ja PM Sanna Marin - otattehan kopin heitetystä toivon pallosta. Syöttövuoro siirtyy nyt Teille - nyt sisältöä ja luottamusta peliin - Viestinä! 

.

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/04/huostaanotto-huutaa-apua.html -

"Huostaanotto huutaa apua!" [2013]

.

|2 HS-linkki: https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000007756716.html  - 

 

..

EKSTRA:  IJL-BLOG

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/01/kansalaistalkoot-asetetaan-stoppi.html  - 

K3 "Kansalaistalkoot - asetetaan stoppi koulukiusaamiselle ja -väkivallalle!"

*

http://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/12/iii-avoin-sahkoposti-lasten-ja-nuorten.html  - 

K2 "III Avoin sähköposti - Lasten ja nuorten huutava hätä väkivallasta"

*

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/11/ystavallinen-pyynto-saada-tasavallan.html  - 

K1 "Ystävällinen pyyntö saada tasavallan presidentti mukaan kansakuntatalkoisiin"

 

.

PAVE MAIJANEN - Youtube' sta

Mustaa valkoisella

 

 

 

| IJL-BLOG | IJL-FB | SUOMI24 | TIEDE | TIEDE |

...