2258|342060|00 000|1098|

 

griphorn.jpg

Kuva: ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006654011.html - 

 

***

 

 

PROLOGI - "

Suomen ja Ruotsin sotilasliiton tiellä yllättävä pulma: Ahvenanmaa-sopimus, jonka Neuvostoliitto kiristi

"

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/suomen-ja-ruotsin-sotilasliiton-tiella-yllattava-pulma-ahvenanmaa-sopimus-jonka-neuvostoliitto-kiristi/ - onneksemme tämä ei ole este, mutta EPILOGI' ssa mainittu Valtiosopimus Venäjän kanssa voi tuottaa neuvotteluja - ainakin Venäjän kanssa, ja Suomihan haluaa olla sopimusnoudattajavaltio ja -yhteiskunta, eikö?

 

..

Kokenein ulkoministeri virkavuosiltaan - Erkki Tuomioja avasi pelin: Sotilasliitto Ruotsin kanssa!

[Liki ikuisesta Peace-merkistään tunnettu ja Vanhan valtaajanakin tunnetuksi tullut oikeita töitäkin tehnyt  Erkki Tuomioja tuli kotiin ja avasi raskaan mediamanipulaation tulpaksi puolueettomuuden hyveen - meille parhaana ulko- ja turvallisuuspolitiikkana - yllättäen ilman Natoa yhdessä Ruotsi ja Suomi muodostavat vahvan sotilaspoliittisen puolueettomuuden - pitäen itsellään sen viimeisen itsenäisyyssäikeen turvallisuuspolitiikan osalta - Ruotsilla on sentään oma raha!]

 

Kokemus puhuu tunnetun demariälykön laajasti näkemyksestä Suomen olotilasta idän ja lännen vedenjakajalta. Kiintoisaa olikin havaittavissa PM Sanna Marin' in ulostulosta, hänen kiiruhtaessa ilmaisemaan kansanedustajan vapaata puheoikeutta ja juuri nyt, kun kansakunnalle pitää tuottaa erilaisia näkökulmia Suomea parhaaksi ulko- ja turvallisuuspolitiikaksi.

SDP ottaa | ottanee nyt hajurakoa raskaalle 'natotukselle' |E, johon erityisesti hurmaantuneet kokoomuslaiset ovat suorastaan hurahtaneet - ehkä muinoisen kokemattoman ulkoministeri Eljas Erkon hengessä, jonka nimiin "valtioviisautta on tosiasioiden tunnustaminen" - presidentti Juho-Kusti Paasikivi Talvisodan nimesi: "Tämä oli sitten sinun sotasi" -näin osapuilleen.

--

Helsingin Sanomat katsoi parhaaksi julkaista mediamanipulaation pää-natottajana tämän uutisoinnin: "

Puolustusministeri Kaikkonen: Puolustusliittoa Ruotsin kanssa ei ole valmistelussa

" - joka löytyy linkin ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008742303.html - alta ---

--

PuM Antti Kaikkonen ei tiedä mitä Ruotsin demareiden sisäisissä neuvotteluissa puidaan huomisen eduksi ja turvaksi.

Kaikkonen tietää vain sen, mitä virallisesti Ruotsin hallitus haluaa Kaikkoselle kertoa

Niin Ruotsissa kuin Suomessa kaikki vastuuasemassa olevat puolueet linjaavat huomista aina ensin omin joukoin ja nyt näyttää siltä, että Erkki Tuomioja tietää etukäteen enemmän ajatusvirroista mitä juuri Ruotsin pääministeripuolueessa pohditaan.

Tuomioja saattoi tietoisesti demareiden yhdessä - niin Ruotsissa kuin Suomessa - päättäen kertoa julkisuuteen viestin |1 -rauhoittaakseen kansoja niin Ruotsissa kuin Suomessa.

.

|1 Tekihän Suomesta kokoomuspuolue oman yhteisen ulostulon 'natotuksen' kiihdyttämiseksi - yhdessä ruotsalaisen veljespuolueensa kanssa; tuo yhteistyö ajaisi niin Ruotsia kuin Suomea Naton taistelualustaksi itään - onhan Yhdysvallat ainakin sanonut, että tarvitsee Suomen alueita kriisin koittaessa.

.

Uskoisin juuri demariälykkönä pidetyn Tuomiojan jo oivaltaneen Nato-kansalaiskyselyiden tietyt arveluttavat kohdat, muun muassa otannoista ja tutkimusmenetelmistä. Sen sijaan pohtivat kansalaiset ovat jo nähneet väkevän natotus-hengen tietyistä valtamedioista ja liiallisesta Venäjän pelottelusta Suomea kohtaan.

Pidän erinomaisena kansalaisvastuun kantona Tuomiojan ulostuloa näin tärkeässä asiassa, varsinkin kun TP Sauli Niinistökin on ehkä sokeutunut arveluttaviin nato-galluppeihin.

Suomen kansalle ei oltaisi luomassa omaa kansanäänestysoikeutta |2, ehkä Tuomioja haluaa sen toteutuvan?

Itse ajatus Suomen ja Ruotsin sotilasliitosta on siitä hyvä, että se hyväksytään kaikista ilmansuunnista; ja se on meille ja Ruotsille sitä parasta turvallisuuspolitiikkaa!

Edustaja ja eduskunnan ulkoasianvaliokunnan |3 uusi puheenjohtaja ja reviiripuolustaja |4 Jussi Halla-aho (PS) arvelee Tuomiojan paljastaneen salassa pidettäviä tietoja |5, ehkä, mutta nyt se on kansakuntamme ensiarvoinen turvallisuuskysymys ja täysin kansallisesti hyväksyttävissä. Ruotsissa taas demarit sen hyväksyvät, koska todellisuudessa he eivät halua yli 200 vuoden rauhan jälkeen lähteä itselleen epävarmuuden tielle.

.

|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/02/mika-niikko-pelasti-puolueensa-tuomalla.html -

.

Tuomioja toisena ulkopolitiikan kokemusmestarina hallitsi nyt oikean ulostulon juuri kreivin hetkellä, jolloin toinen Suomen ulkopolitiikan mestari

- pisimmän ulkopolitiikan virkavuosien omaava Paavo Väyrynen varmasti komppaa Tuomiojaa suunnitelmassa sotilasliitosta Ruotsin kanssa. Kentältä kuiskitaan, että nämä kaksi ylivertaista ulkopolitiikan kokemusmestaria tulisivat erinomaisesti keskenään toimeen - jos näin, niin hyvä niin - sillä lopulta pitkässä juoksussa SDP ja Keskusta ratkaisevat toden edessä Suomen kohtaloita - kokoomuksen jäädessä lehtereille soittelemaan kakkosviulua? [24] .

.

[Nyt tosin kokoomus kohisee gallupeissa - suosiollaan, jopa lähestyen demareiden takavuosien huippulukuja. Mutta, nyt on syytä kansalaistemme rauhoittua, sillä Ukrainan sota päättyy ennen Venäjän Suuren Isänmaallisen sodan voittoparaatia Moskovan Punaisella torilla, jossa muistetaan Saksan kolmannen valtakunnan lopullinen häviö toukokuussa 1945 - tosin paraati edellyttää Venäjän "voittoa" sodassa, joka pitää saada päättymään - tämän osalta odotamme Kiinalta toimia rauhan palaamiseksi. Jakautuuko Ukraina kahtia - itäiseen venäläismieliseen osaan ja läntiseen kiovalaisosaan -jää edelleen nähtäväksi]

.

PS01. F-35 kauppa lienee peruttavissa, ja valinnan uudistuessa ruotsalaisten Saab Gripen' iin, ja vain 32 kappaleena - viisainta olisi perua koko kauppa, sillä nuo lentäjälliset sotakoneet ovat kohta "eilistä päivää" [211|544] ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/70375/miljardeja-taysin-vaariin-asejarjestelmiin-vuosisadan-harhainvestointi?changed=1649661363 - .

 

PS02. USA on vuodesta toiseen maailman suurin asekauppias - sanoisimmeko "kuoleman kauppias" ~ https://yle.fi/uutiset/3-10682569 - .. Meille Suomelle oli kohtalokas päätös osallistua tappavien aseiden vientiin Ukrainaan - tämän PM Marin olisi voinut estää, ja suurta ihmettelyä piireistä kuultiinkin, etteikö Sanna kuunnellut Erkkiä -näin 'aina luotettavat lähteet' kertovat.

..

|E ~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a4f3504f-f2ce-450b-be25-b3a2ecaa6d35 - , IIltalehti-otsikoituna toimittajana Mika Rinne "

 

Venäjä voisi käyttää meri- tai ilmavoimia Suomea vastaan, jos se haluaisi estää Nato-hakemuksen – asiantuntija: "Ei olisi helppoa iskeä Suomeen"

"

***

..

Tuomioja saa ulostulolleen helposti kansakunnan hyväksynnän!

 

..

Saavutammeko ikuista rauhaa -

on hyvin epätodennäköistä, sillä valitettavasti ihmiskunta - yksilöihmisinä ja kilpailuhenkisinä haluavat aina lopulta "painekattilansa" ylipaineen purun ja se kulminoituu silloin kun puhe ja kuuntelemisen taito katkeavat - syttyy sota. Onneksemme kuitenkin kuulemma usein tyhjän lauseen: "Ei enää koskaan", joka vesittyy kerta toisensa jälkeen, kun eri uskonnot siunaavat usein heille "miellyttäviä sotia"! kornia, mutta totta: Oliko se Raamatun kuudes käsky: "Älä tapa"!

Tylyksi esimerkiksi on monien harmiksi kiusalliset Yhdysvaltain sodat viimeiseltä 20 vuodelta -

jatkuvasti, monia sotia jopa yhtä aikaa päällä - sanotaankin, että jatkuvasti armeijaansa tosisodissa harjoittava US Army ja USAF osaavat sotia jopa kolmea sotaa yhtä aikaa .. mikä onkin nähty yhdistelmässä - Afganistan, Irak ja Libya - voimme laskea vielä neljännenkin - US CIA salaisen Syyrian laittomien kapinallisten aseistamisoperaation ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005297252.html - alkaen vuonna 2013 - itse USAF ilmapommituksineen tuli paikalle seuraavana vuonna - ilman mitään mandaattia mistään -kuten us-hyökkäys Irakiin vuonna 2003, sodan kestäessä yli 10 vuotta.

..

 

EPILOGI - Valtiosopimus Venäjän kanssa

~ https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1992/19920063 - olemmeko kaikissa tapauksissa valmiit noudattamaan tätä ja huomioimaan sen velvoitteet olla luomatta mitään uhkaa rajanaapureitamme kohtaan ja vastaan ---

 

..

EKSTRA

~ https://www.tiede.fi/keskustelu/74430/eduskunnan-ohi-nato-isantamaa-sopimukseen?changed=1649663892 - Nato - Isäntämaa pöytäkirja!

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html - Suomi ei kieltänyt tässä pöytäkirjassa NATOa tuomasta ydinaseita Suomeen - sen sijaan Ruotsi omassa allekirjoituksen jälkeisessä parlamentaarisessa käsittelyssä lisäsi tuon ydinaseiden tuontikiellon Ruotsiin - miksi Suomi ei tehnyt niin, vaan salassa kansalta ja eduskunnalta allekirjoitti kyseisen MoU-tyyppisen pöytäkirjan, tosin sillä on kuuden kuukauden irtisanomisaika, jonka hyödynnämme myöhemmin, kun Karjala-neuvottelut käynnistyvät yhdessä Venäjän kanssa!

 

..

UUTISLIMBO!

~ https://yle.fi/uutiset/3-12398512 - Yle-otsikoituna näin: "

Analyysi: "Kyllä Urho Kekkonenkin kannattaisi nyt Suomen Nato-jäsenyyttä" – keskusta ja SDP tarkistavat linjaansa

" -toimittajana Pekka Kinnunen

IJL-kommentti:

Melkoinen uutislimbo. Niin raskasta natotus jo on, että Yle veti presidentti Urho Kekkosen manipulaatioestraadille. Kekkonen valittiin joitain vuosia sitten kansakuntamme arvostetuimmaksi presidentiksi - kautta aikain.

Mietittäväksi monille, miten Kekkosen hautapaaden kesken jäänyt kynnösviilto edelleen merkitsee. Kekkosen työ jäi todella kesken! Urkin päätavoite oli saada Karjala takaisin. Ja on edelleen tänä päivänäkin tasan ja täysin varmaa, ettei se olisi mahdollista Suomen ollessa Naton jäsenenä. Keskeneräinen viilto on myös viesti tuleville. Tuo viesti on nytkin noudettavissa ymmärryksen tielle, josta löytyy tapa nähdä kaikki ilmansuunnat arvokkaina, niin arvostettavina, että kansakuntamme suunta on juuri tänään sotilaallinen puolueettomuus. Tuolta tieltä löytyy ratkaisu myös kokonaisvaltaisen Karjalan synnyttämiseen.

Kansakuntamme on nyt historiansa taitekohdassa, jossa väärä ratkaisu tuo suuria ongelmia, jopa menetyksiä, mutta puolueettomuuden valinta tuo lopulta arvoituksellisessa ajassa Karjalan takaisin ...

..
 
suvorov.jpg


Generalissimus Alexandr Suvorovin linnoitusketju Vanhan Suomen alueella - tämä pohdittavaksi ja projisoitavaksi nykyaikaan - ehkä juuri tähän päivään - monine ulottuvuuksineen, unohtamatta presidentti Kekkosen kesken jäänyttä Elämäntyötä - keskeneräinen viilto osviittana. Suvorov ei hävinnyt yhtään sotaa eikä taistelua! Kuva - itsottokuva esitteestä.

 

..

| 122 SUOMI24 222 | 52 TIEDE 348 | VU | FB-BLOG | TWITTER | FB - Ei Nato |

 

 

***