pr66.jpg

 

 

Istuva presidentti Sauli Niinistö teki historiaa, hän on nyt kruunaamaton äänikuningas ja sai kansan taakseen – sankoin joukoin. Silti Sauli ei ole koko kansan presidentti – hän ei saanut puolta kansakuntamme äänioikeutettujen äänistä, vaan laskennallisesti 41,2 prosenttia äänioikeutetuista antoi Niinistölle tukensa*. 

Voimme olettaa, ettei 1,5 miljoonaa äänestämätöntä olisi kovin suuri joukoin Niinistön taakse mennyt – ehkä mieluummin jonkin muun (Paavo Väyrynen tai jokin muu?) ---

* Mikä oli kunkin ehdokkaan yhden äänen hinta? ~ www.iltalehti.fi/politiikka/201801292200703232_pi.shtml

 

Äänestäneet sen sijaan yhdistivät voimansa kultaiseksi kihlaukseksi Niinistön kanssa – Saulin 62,7 prosentin kannatus on liki se sama prosentti, jonka kansa on vakuuttavissa tutkimuksissa ilmaissut Nato vastustukseksi (62% - 11/2017). 

Sauli sai kihlat kansalta – ja sen myötä voimakkaan muistutuksen mitä kansakuntamme haluaa nimikkeeltä – sotilaspoliittinen liittoutumattomuus tai jopa puolueettomuus.

 

Niinistö on reilu voittaja, vain pieni näpäytys heille, jotka puuttuivat presidentin sisäpolitiikan hoitoon tai ”hoitamattomuuteen”

Monille, varmaankin äänestämättömille jäi Saulista tahra, kun hän ei jättänyt allekirjoittamatta lakia työttömien aktiivitoimista – tosin presidentin vaikute sisäpolitiikkaan on pieni, vain periaatteellinen - tuon lain vahvistamisen osalta jotenkin konkreettinen – 

mutta Niinistön arvoasetelma teki tahran tuloeroarvion osalta, joka sekin saattaa nyt näkyä perjantaina 2.2., jolloin ammattiyhdistysliike hakee hyvitystä olemattomalle vasemmistopuolueiden presidenttiehdokkaiden pärjäämättömyydelle.

 

 

Onko Keskusta kriisissä?

Keskustan kunniapuheenjohtaja Väyrynen sai 185 143 kansalaista äänestämään ulkopolitiikan kokeneinta ammattilaista – mitä se merkitsee Keskustalle, jonka oma ehdokas joka lailla sympaattinen Matti Vanhanen jäi 4,1 kannatusprosenttiin.

Voimme olla varmoja, että Väyrynen palaa eduskuntaan, vie Keskustalta yhden paikan ja näin tuo Kansalaispuolueensa eduskuntaan – yhden miehen joukkueena, olemaan lujatahtoinen otteeltaan niiden samojen aatteiden, ajatusten ja tavoitteiden kannalta, joilla yritti presidentiksi, saavuttaen 6,2 prosentin kansalaiskannatuksen.

 

Kansalaispuolue sai erinomaisen startin – vajaa 200 tuhatta äänestäjää, joiden voisi olettaa haluavan eduskuntaan nuo samat Paavon teesit, joiden vuoksi äänestivät Väyrystä. Viime eduskuntavaaleista muun muassa Vasemmisto sai 211 702 ääntä ehdokkailleen – eduskuntavaaleissa 2015, Vihreät saavuttivat 253 102 –

 

112.jpg

 

olisi historiallista, jos Väyrynen tuo seuraavista eduskuntavaaleista heti liki Vasemmiston jopa Vihreiden kokoisen ryhmittymän eduskuntaan – 

uskoisin, että ehdokasvalinnat, heidän koulutus ja valmentaminen alkaa jo piakkoin, sillä ennenaikaiset eduskuntavaalitkaan ei ole mahdoton ajatus, siksi raskaasti päähallituspuolue jyrättiin presidenttivaaleissa – sanoisin, että Keskustan kenttä kuohuu.

 

Entä nyt, kun Suomi sai äänikuninkaan?

Sauli Niinistö sai väkevän valtakirjan kansalta – se vaikuttaa jopa kaikkeen siihen mitä Niinistö toivoo hallitukselta. Suomen historiasta saa hakea vastaavaa tilannetta. 

Sauli on nyt Suomen Kekkonen – Kekkosta kaipaavan kansan ylipäälliköksi, jonka halutaan seurailevan tarkasti kansan tuntoja, muun muassa Natoon liittyvissä puheissa – ehkä saamme nyt tilalle Natosta puhumattomuuden, sillä kansa ei ole yli 15 vuoteen – yhtenäkään vuotena luovuttanut enemmistöään – yli 50 prosentin enemmistöä vastustuksessaan Natoa kohtaan. Näin Väyrynen ainoana kirkkaan rehellisenä Naton vastustajana sai välillisesti voiton kannattamalleen ajatukselle.

 

Sauli on vahva presidentti ja on ottanut irtioton Kokoomuksesta

Kansa toivoo varmaankin sen pienenkin elitismin katoavan nyt kokonaan Niinistöstä, äänestäjiltä saamansa valtakirjan vuoksi – joka on lähellä puolta koko äänioikeutetusta kansastamme!

 

...

Seuraavaksi keskitymme hallituksemme toimiin, ja eduskuntaan – kun Paavo tekee paluun, oikeutetun paluun isänmaansa hyväksi. Olisiko Kansalaispuolueelle nyt sääntökirjan pienet muutostalkoot jotain – tehtäisiin säännöistäkin enemmän kansansa näköiset kun nimikin on jo kohdallaan – johdatteluna suorempaan demokratiaan – kansanvaltaan – muun muassa kansanäänestyksinä.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 160714

 

DOC äänikuningas_niinistö_29012018.doc – OpenOffice Writer

PVM 29012018

 

519_4522