voitonp%C3%A4iv%C3%A4n%20paraati%20mow.j

Kuva: ~ https://areena.yle.fi/1-50830749

YLE: "Moskovan Punaisella torilla pidettiin perinteinen voitonpäivän paraati"

 

***

...

YLE: "

Venäjä viettää voitonpäivää, Punaisella torilla esiteltiin jälleen sotilasmahtia – katso video

Venäjä muistaa 9. toukokuuta voittoa natsi-Saksasta. Sotilasparaateja on järjestetty eri puolilla maata. Venäjän presidentti Vladimir Putin varoitti puheessaan natsismin ideologiasta ja sanoi Venäjän suojelevan tiukasti kansallista etuaan.

"

https://yle.fi/uutiset/3-11923075  - 

..

Josif Stalinin johtama Neuvostoliitto koki vieläkin historioitsijoiden arvioiman yllätyshyökkäyksen kesällä 1941, kun Adolf Hitlerin johtama Saksan kolmas valtakunta hyökkäsi itään - elintilan (Lebensraum) vuoksi. Operaatiolla oli nimi - Barbarossa, johon de facto Suomi ja suomalaisten "suur-suomalaiset" osallistuivat omalla kirjoittamattomalla tavalla - revanssina ja uskona Saksan sotavoimaan - sodalla oli nimi: Jatkosota.
 
II Maailmansodan Euroopan Itärintaman sota oli kautta aikain verisin, raain ja totaalisin yksittäinen sota, jota voidaan yksinkertaisesti kutsua tuhoamissodaksi, jossa "kaksi aiempaa ystävää - tilanteen pakosta" mittelivät voimiaan ja todellinen häviäjä oli siviiliväestö - puolin ja toisin. Uhrien määrä on käsittämätön yli 20 miljoonaa - kaikkiaan. Barbarossa oli myös rangaistussota ja juuri saksalaiset kokivat sen "vankeutena ja kuolemana", vaikka propaganda koetti estää tuon tiedon leviämisen.
 
Hitlerillä oli perustansa tuolle hyökkäykselle - hän halusi arjalaisen (läntisen mallin) rodun ylivertaa, ja sille lisää elintilaa - tuolloin (ehkä nykyäänkin?) nähtiin, että Neuvostoliitto oli liian suuri liian pienelle kansalle. Tässä tulee väkisinkin mieleen edesmenneen us-presidentti Ronald Reaganin tavoitteet hajottaa Neuvostoliitto - pahan valtakuntana - onnistuen siinä, ja tuloksena syntyi edelleen pinta-alaltaan maailman suurin Venäjä.
 
Barbarossa oli myös kulutussota, joka hitsasi keinotekoisesti kahta ääripäätä yhteen - nimittäin US auttoi suuresti sotamateriaalein venäläisiä, olihan heillä yhteinen vihollinen - saksalaiset, jotka olivat aina 38 prosenttiin saakka kannattaneet Hitlerin valtaa omassa maassaan. Saksa sai johtajansa ja hirvittävän hinnan sille.
 
Oliko Hitlerin hyökkäys lopulta Stalinille yllätys - emme todellisuutta tiedä. Stalinille oli eduksi tämä hyökkäys, niin kornilta kuin se kuulostaakaan. Stalin tiesi maansa suuruuden ja "kenraali Talven", joka oli aiemminkin hyydyttänyt hyökkääjiä - Napoleonista I Maailmaansotaan.
 
Stalin vankisti asemaan "maan isänä" - ollen peluri, lujatahtoinen ja pysyen Moskovassa, vaikka hallinto oli jo siirretty toisaalle kuten suuri osa sotateollisuuttakin. Kerrotaan, että Stalin houkutteli Hitlerin armeijat Moskovan porteille ja siitä alkoi tuo raaka tuhoamissota, jossa Saksa menetti valtavat määrät sotilaita- oli alkanut Stalinin kosto.
 
Saattoi olla jopa niin, että Stalin houkutteli Hitleriä lopulta itse hyökkäykseenkin 1941 |1 - tämäkin on vielä salaisuuden peitossa Kremlin Stalin-K -arkistoissa, jotka ovat hyvin kitsaasti auenneet. Siellä on sellaistakin tietoa, joka kiinnostaisi Suomea, sillä emme tiedä Stalinin todellisia tavoitteita Suomen osalta - juuri Talvisodassa kuin Jatkosodassakaan!
.
 
 
Tänään tuo toukokuinen päivä on venäläisille isänmaa ja pyhä uhrauksien vuoksi ja sellaisena se halutaan pitää - se on se oleellinen lukko joka oitää veänläiset paikopillaan - oli muunlainen muutos sitten mahdollista tai ei. Venäläiset ovat isänmaallisia ja rintamaveteraaneja ei solvata, se on laissa kielletty - ja tämän koko myös eräs Aleksei Navalnyi, joka on läntisten medialaitosten helleääs huolehdinnassa - median ymmärtämättä, ettei Navalnyilla ole poliitista statusta Venäjällä kuin vain vähäiseen vähemmistöön.
 
Toukokuun 6. päivä on Moskovassa sotilasparaatien päivä, sillä Venäjä ammentaa isänmaallisuutta juuri sotilaallisesta voimasta, joka on se toinen ydinasesuurvalta maailmassamme - vieläpä tuossa aivan meidän Suomen vieressä ja tämä asettaa aivan toisentyyppisiä asetelmia kahden maan välille.
 
On niin helppo nähdä nälvimisen paatos, sättiminen ja nokkiminen Ranskasta, Belgiasta (EU) kuin jopa Ruotsista nähden, joka saa olla meidän selkämme takana suojassa - jo yli 200 vuotta.
 
Suomen valtiojohdon on hyvä herätä havaitsemaan kaukaisen presidenttimme Juho-Kusti Paasikiven lause valtioviisaudesta osata tunnustaa tosiasioita - se on edelleen meidän parasta ulko- ja turvallisuuspolitiikkaamme.
 
Annetaan arvo sille mikä Venäjälle kuuluu - meidän ei tarvitse kumarrella, eikä nyökytellä pelokkain katsein. Meille riittää valtiollisesti ja presidentillisesti "hyvät palvelut" kaikkiin ilmansuuntiin - puolueettomina diplomaatteina, mistä emme sekaannu ja sotkeudu muiden vieraiden omiin sisäisiin asioihin.
 
 
...
|1009|1019|
 
...