[40|174] ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78832/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy?changed=1611146938  - (43) 11036

pompeotrump.jpg

Kuva ~ https://www.nbcnews.com/politics/politics-news/trump-s-top-diplomat-pompeo-sought-position-himself-president-s-n1254587

 

...

Jos halutaan jollain lailla huonontaa suurvaltojen välejä, niin juuri tällä tavalla se onnistuu parhaiten!

 

Tosin se edellyttäisi virallista asemaa jatkuvuutena - nyt tässä jo kohta entinen ulkoministeri on lausunnoissaan jo rampa ja kyvytön - mikä onneksi Kiinassa ymmärretään hyvin. Tämä Mike Pompeon ulostulo kuvastaa erinomaisesti sitä ylimielistä tapaa, mitä valitettavasti myös USA' sta käsin viljellään.

Kiina on hyvin tietoinen amerikkalaisten historiasta jo orjuuden aikakausilta, ja jo aiemminkin, kun intiaanit alkuperäasukkaina ahdistettiin nurkkaan - siis kaikupohjaa uiguuriväitteille löytyy jo omastakin takaa -pohtii pekingiläinen diplomaatti.

Pompeo edustaa trumppistista Amerikkaa, mikä taas kohdistuu nyt väistyvään presidentti Donald Trumppiin - saa nähdä miten Kiina tulee käsittelemään niitä velkoja, joita Kiinasta käsin Trumpille hänen hädässään annettiin (velkakirjoja vastaan), kun Donaldin yhtiö oli vaipumassa Chapter Elevenin syövereihin - ehkä nyt tulee takaisinmaksun aika - jollain tavalla.

 

Olisiko lännessäkin jo vihdoin opittava ymmärtämään, ettei vieraiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin ole sekaantuminen -

Uiguurit, heidän tavat ja eittämättömät ristiriidat kiinalaisen valtaväestön - han-kiinalaisten kanssa tiedetään hyvin, eivätkä eroa sen kummemmin esimerkiksi amerikkalaisten valkoisten luomasta ikeestä mustia ja intiaaneja kohtaan.

Olisiko amerikkalainen maailmallisopetus ja -neuvontatyö, asein ja ilman, juuri sen tyyppistä kuin meillä se vanha pappi sanoi seurakunnalleen: "Älä tee niin kuin minä teen vaan tee niin kuin minä sanon!".

On äärimmäisen kiintoisaa nähdä miten uusi us-presidentti Joe Biden korjaa niitä virheitä mitä Trump teki kautensa aikana - lähinnä maailman suurimmaksi kasvaneen Kiinan suuntaan kuin Venäjän, jonka materiaalinen varannollisuus on tarpeen niin EU' lle kuin US' llekin.

 

Laskeeko Biden 'Venäjän Kiinan taskuun' ja näin lopettaa lopullisesti tämän us-johteisen maailman poliisiuden - jää nähtäväksi.

 

...

HS: "Pompeo julisti uiguurien vainon kansanmurhaksi"

Tulevan presidentin Joe Bidenin hallinto suhtautui suopeasti Yhdysvaltain ulkoministeriön uuteen kantaan. Kiinan ulkoministeriö tyrmäsi puheet kansanmurhasta ja kutsui niitä ”pöyristyttäviksi valheiksi”."

~  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007750263.html - 

...