kasvuhokema7.jpg

Mystisen Nick Rigel' in tunnus - Lapintiira

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/119371-aatteen-tie-kadoksissa-kasvuhokema-villitsee/ - 

 

...

HS

Koneen pääomistaja Antti Herlin näkee, että korona­kriisi luo mahdollisuuden myös parempaan tulevaisuuteen – ja lähettää kuuden kohdan viestin Sanna Marinin hallitukselle

..

Ilkka Luoma 7.6.2020 - 13:26
[U] On ainutlaatuinen mahdollisuus päivittää koko yhteiskunta-ajattelu!
 
Kaiken ei tarvitse kulutuksellisesti kasvaa, siis olematta kasvuhokemassa, vaan sopeumallisesti vähentämisen linjalla. Tämä vähentämisen linja voidaan nyt testata todella aidoissa olosuhteissa.
 
Pohjakosketus on nyt luotu - kulutus "alamaissaan" ja ilmanala kirkastumassa sellaiseksi, että herää toivo nähdä 'metsä puilta!' Voi olla tosin, ettemme ole todellista "pohjakosketusta" vielä saavuttaneet?
 
Entä sitten? Nyt on kertakaikkinen mahdollisuus päivittää myös yhteiskuntamallinnukset - vaikkapa valtiovarainministeriön tietojärjestelmiin, eli lisätä siihen ne tähän mennessä puuttuvat luontobiologiset biosfäärin monimuotoisuusparametrit ja muuttujat - erityisesti siltä osin, mitä ihminen niihin toimillaan suoraan ja epäsuorasti vaikuttavat.
 
Alkumotiivina tuohon yhteiskuntamallinnuksen parametrikokoelman täydennykseen on tuo ilmanalan kirkastuminen, kun hoksasimme kulutusvähenemän tuottamat hyödyt meitä elättävälle Elämän monimuotoisuudella - ensialkuna ilmakehän hetkellinen "puhdistuminen". Tuosta on hyvä jatkaa ...
 
On erinomainen mahdollisuus toteuttaa evoluution peruskäskyä - itsesuojeluvaiston tunnistamisena ja näin nähdä ja toteuttaa sen myötä toimia, jotka edesauttavat myös ihmisen itsensä toimeentuloa.
 
Ihmisen ja ihmiskunnan sopeutuminen ja limittyminen kokonaisvaltaiseen kierrossa olevaan elävään biomassaan on ensiarvoista elonkehässä, jossa kullakin lajilla on osansa, määränsä ja käyttöhyötynsä siten, missä kullekkin on sallitussa kilpailutilanteessa "sopivasti" - mutta todellisuudessa hallitun niukkana.
 
Olisiko tuo nyt se evoluution peruskäsky, jolla toimeentulo on varmimmillaan vahvoina siinä Elämän monimuotoisuudessa, jonka vuosisatamiljoonainen eliöstä virkeydessään loi ...? On aika toimia.
 

Elämä on.

 

 

.

850.