[206.]

 

 

(Israelin puolustaja Yhdysvallat teki hätkähdyttävän poikkeuksen – presidentti Barack Obaman aivan loppuvaiheessa – äänesti tyhjää YK' n turvaneuvoston äänestyksessä |1, jossa tuomittiin Israelin siirtokuntien rakentaminen palestiinalaisten alueille laittomaksi)

 

[ … kansalainen Benjamin ei ole koskaan ymmärtänyt miksi rauhaa rakastava Israelin kansa ei saa elää rauhassa ja rakentaa itselleen turvallisuutta vihamielisessä ympäristössä, jossa edes Israelin valtiota ei haluta tunnustaa suvereeniksi valtioksi muiden maiden joukkoon

kansalainen Mahmut ihmettelee kuinka raskaasti voidaan kurittaa ja saartaa palestiinalaisia, jotka ovat asuneet maillaan jo vuosisadat – nytkin edes kansainvälisiltä vesialueilta ei saa tuoda avustustarvikkeita – ilman että Israel pysättää jopa väkivalloin avustuslaivat! |2… ]

 

Lähi-itä, Israel ja Palestiinan hiljalleen muotoutuva oma itsenäinen valtio ovat jälleen uutisten keskiössä. Nyt kansainvälinen yhteisö korkeimpana päätöselimenä vihdoin sai aikaiseksi julkilausuman, jossa Israelin siirtokuntarakentaminen julistettiin laittomaksi ja kansainvälisen lain vastaiseksi |3.

 

Aihe kiinnostaa myös Suomessa,

sillä Lähi-itään liittyvä TIEDE -lehden keskusteluputki on ollut jo aktiivina yli 10 vuotta. Aihealoitus on kerännyt yli 20.492 kommenttia ja debatti jatkuu, seassa ollen laidasta laitaan mielipiteitä todistein ja ”todistein” - topicin ja kommenttiketjun saat auki täältä ~ http://www.tiede.fi/keskustelu/7703/ketju/eiko_israel_nae_rauhanmahdollisuutta_aitansa_takaa?changed=1482996156 - , kun lukuavauslaskuri suljettiin noin neljä vuotta sitten – oli laskuri luvussa ~1,22 miljoonaa.

Tässä ote tuosta mieliä myllertävästä tekstistä:

Israelilla ei ole mitään etuoikeutta muurien pystykseen, kuin ei myöskään valloitettuihin alueisiin. Palestiinalla ei ole myöskään mitään etuoikeuksia, vaan yhteistoiminta säätää rinnakkaiselon, jossa toivottavasti taloudelliset aktiviteetit estävät myöhemmät väkivaltaiset välienselvittelyt. Molemmat osapuolet kansalaisina pelkäävät vallitsevaa jännitettä. Israel ylläpitää alueen vahvinta asevoimaa "itsetodisteluna" vastineeksi sotaiselle retoriikalle, mihin arabimaat useasti ilmaisuissaan pyrkivät. Länsimaalainen tulkinta ei aina ymmärrä retoriikan luonnetta.” [24052006].

 

On myös ideoita, joissa on ehdoteltu rauhanratkaisuja Lähi-itään,

juutalaisille ja Islamin uskoisille palestiinalaisille, tässä eräs ajatus jo vuosien takaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/07/rauha-voidaan-saavuttaa-yllttvill.html - . Merkittävää on nyt se, että Yhdysvaltain kohta väistyvä ulkoministeri väläytti|4 Israelin vetäytymistä rajoille ennen 1967 kesäsotaa, jonka Israel aloitti sotilaallisella yllätyshyökkäyksellä – tosin vahvasti provosoituna naapuriensa tahoilta (Akabanlahden suun sulkeminen, joka esti Israelin Eilatin sataman käytön ulkomaankauppaan).

Tässä ote tuosta tekstistä, jossa hahmotetaan rauhanmahdollisuutta Lähi-itään:

Turvattuamme omien kansalaistemme arkielämän ja vapauduttuamme rakettihyökkäysvaaroista, lopetamme välittömästi pommitukset ja vetäydymme niin Libanonista kuin Golanin kukkuloilta. Lisäksi saadessamme vangitut sotilaamme terveinä takaisin, vapautamme välittömästi halutut vangit siinä suhteessa, kuinka siviiliuhreja on puolin ja toisin tullut.

Pommitusten ja rakettihyökkäyksien tuhot ja vahingot korvataan vastavuoroisesti maittain siinä suhteessa mitä kansainvälinen ja puolueeton asiantuntijaryhmä tutkimuksessaan toteaa. Jälleenrakennuksessa voidaan toimia yhteistyössä Libanon-Israel, siinä suhteessa mikä on vahinkojen todellinen määrä osapuolien siviilikohteissa. [30072006].

 

YK-turvaneuvoston päätös on sytyttänyt nyt meidänkin median!

1.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005024421.html -

[Comment/IL] ... Nyt on kylvetty pahimman luokan riitasiemen. Valittu kansa ei luovu sen erityisoikeuksista. Miksi nämä erioikeudet ovat voimassa, entä Israelin ilmoitus, ettei se noudata YK- turvaneuvoston päätöksiä. Mikä on Israelin asema kansojen joukossa?

2.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005024198.html -

[Comment/IL]... Israel, miksi Trumpin mukaan Israelille pitää varata erioikeuksia? Onko valitulla kansalla jokin erityinen tehtävä kansojen kirjossa, kun sille avautuu mahdollisuus olla välittämättä läheisimmästä naapuristaan? Kohtele lähimmäistäsi siten, miten haluat itseäsi kohdeltavan!

3.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/usa-n-ulkoministeri-kerry-israelin-ja-palestiinalaisten-suostuttava-vuoden-1967-rajoihin/6243778 -

[Comment/IL]... Nyt koko muu maailma painostaa ystävällisesti Israelia! Um. Kerry sanoi sen, mikä on tiedetty jo pitkään.

4.

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201612282200046156_ul.shtml -

[Comment/IL] Kuka kertoo miksi Israel ei noudata annettua YK-turvaneuvoston päätöstä? Eikö turvaneuvoston päätökset koska Israelia? Pitääkö luvatulla maalla olla kaikista muista valtioista poikkeava erioikeus?

5.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005023073.html -

[Comment/IL]... Maailmalla väläytellään tiukkoja israelilaisten tuotteiden ostoboikotointia? Oikein vai väärin? Entä palestiinalaisten asema? Mikä olisi oikeudenmukaista? Sodan 1967 seurauksena Israelin provosoitu hyökkäys valtasi niin Länsirannan kuin Golaninkin.

6.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/israelin-paaministeri-kutsui-myos-yhdysvaltain-lahettilaan-pakeilleen/6240794 -

[COMMENT/IL] ... Miksi Israel olettaa sillä olevan muista poikkeavia erityisoikeuksia? Kuka osaisi kertoa hyväksyttävän syyn Israelin käytökseen? Miten Suomen ja suomalaisten tulisi suhtautua tilanteeseen?

7.

~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/israel-tyrmasi-yk-n-turvallisuusneuvoston-siirtokuntapaatoksen-ja-arvosteli-rajusti-obamaa/6239006 -

[COMMENT/IL] .... Mistä Netanjahu saa tuon röyhkeän ylimielisyyden? Näyttää siltä, että Israelia eivät YK-turvaneuvoston määräykset koske.

 

Lopulta herää kysymys kuinka Israelin toimet vihastuttavat maailmalla

[ ~ http://www.tiede.fi/keskustelu/30215/ketju/miksi_juutalaiset_ovat_usein_niin_vihattuja - ] - linkin alta 928 lukijakommenttia!

Toisaalta maailmalla on paljon, hyvin paljon Israelin ystäviä!

 

Israel ja juutalaisuus kiihottavat ihmisiä kaikkialla. Muistisamme on Saksan kolmannen valtakunnan juutalaisvainot, joiden myötä arvioidaan noin kuuden miljoonan juutalaisen saaneen surmansa järjestelmällisissä vainoissa, joita holocaustiksi kutsutaan. On myös tahoja, jotka kieltävän holocaustin.

 

Israelille järjestettiin mahdollisuus omaan maahan – luvattun maahan,

alkoi exodus, joka työnsi hiljalleen alueella asuneet – lähinnä palestiinalaiset – asukkaat yhä pienemmälle pinta-alalle, jo senkin vuoksi, että juutalaisten maahantulo lisäsi tarvetta maa-alueisiin, jotka sitten vuosikymmenten saatossa on sotimalla otettu ”alkuperäkansoilta”.

 

Riita kuka ja ketkä ovat alueella asuneet milloinkin on eräs kuumottava aihe

[~ https://fi.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4hi-id%C3%A4n_historia - ]

Sanotaan alueen olevan luvattu maa, juutalaisille. Voiko yksi uskonto, joka synnytti niin muhamattilaisuuden kuin kristinuskonkin, määrätä yksipuolisesti luvattua maata – vain joillekin? Voidaanko luvatun maan periaate jakaa myös muille kansakunnille, esimerkiksi Amerikan intiaaneille, Australian aboriginaaleille, Espanjan baskeille, Siperian alkuperäkansoille ja esimerkiksi Suomen saamelaisille?

 

Voimme olla varmoja, että aiheen keskustelu jatkuu – asumis- ja olo-oikeudesta – Lähi-idässä

Samalla voimme olla varmoja, että Yhdysvaltain uusi, kohta virkaan astuva presidentti Donald Trump tekee jotain |5, joka ehkä saattaa Lähi-idässä ”napit vastakkain” useat valtiot, joukossa ydinasevaltioita – kuten Israelkin liki varmojen todisteiden valossa on.

Saammeko suursodan syttymään alueelta, josta on jo puhtaasta vedestä pulaa ja sen käytön ollessa yksipuolista, suurelta osin.

Tekstiin liittyvät linkkinumerot

|1 ... Melkoista ylimielisyyttä ja kopeutta, aivan kuin palestiinalaisilla ei olisi mitään oikeuksia. ~ http://yle.fi/uutiset/israel_arvioi_yk-sitoumuksensa_uudelleen_aanestyspettymyksen_jalkeen/9372851 -

|2 [18102012]Case Estelle ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=1217013 – linkin alta 167 lukijakommenttia

|3 Kansainvälinen yhteisö pitää siirtokuntia laittomina ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002707442.html -

|4 ... Siinä se on! Rajat palautetaan tilanteeseen ennen 1967 sotaa, jossa Israel hyökkäsi provosoituna naapuriensa kimppuun. Voidaan toki kysyä oliko Akaban lahden sulkeminen jo sodan aloitus. ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005024421.html -

|5 Trump twiittasi Isrealiin suunnillen näin: ” … koettakaa kestää, 20.1. on kohta … ”

 

EKSTRA

Reviirien hallinnalla omavaraisuuden vaalijaksi

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/reviirien-hallinnalla-omavaraisuuden.html -

Yrittääkö Israel lopullista ratkaisua [X] [X]?

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/171730-yrittaako-israel-jalleen-lopullista-ratkaisua -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL | US | VU | PZ | BL | BL | FB | BLOG 110266

DOC Israel_Palestiina_29122016.doc – OpenOffice Writer

PVM 29122016

 

 

 

|952_9137|