953

haavisto%20pietarissa.jpg

Kuva: ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007802543.html  - 

 

...

Tervehdys hyvä Pekka Haavisto!

-lähetetty HS-kommentointiinei vielä poliitikkojakelua ---

 

Tänään UM Pekka Haavisto ratkaisee oman tulevan presidenttiyden

Samaan aikaan suomalainen laatumedia käy jo manipulatiivisin keinoin vaalikampanjaa vähintäänkin epäsuorasti Aleksei Navalnyi' n puolesta, vaikka hänelle ei ole edes duumallista oppositioasemaa.

Miksi meiltä pitää käydä näin voimallista informaatiosotaa toista vierasta suvereenia valtiota vastaan - luoden entistä jyrkempää vastakkainasettelun elintilaa tänne Suomeen - idän ja lännen vedenjakajalle?

 

Ja nyt tänään Haavisto käy elämänsä tilanteeseen

UM Pekka Haavisto voi voittaa koko potin tai tulla hävinneenä ammattilaistapaamisesta, jossa Venäjän perinteiden mukaan pitkäaikainen ulkopolitiikan pelaaja Sergei Lavrov opasti mitä kaikkea tuolla Navalnyi' n takana onkaan. On käynnissä venäläinen ruletti.

 

Pekka Suomesta on yleisinhimillinen ja humaani uuden ajan voima

Pekka voi löytää ratkaisuja, joiden tulokseksi Sergei puristaa ystävän kädellä kollegaansa. Haavisto voi olla nyt seuratuin suomalainen maailmalla, US-presidentti Joe Biden'iä myöten. Vähintäänkin EU-Brysselissä seurataan miten kahden prosentin jäsenvaltio osaa tehtävänsä viedä EU' ta Euroopan suurimpaan ja väkirikkaimpaan valtioon - Venäjään, siten, että Kreml näkee juuri Suomen omana valtionaan sille tärkeäksi rajanaapuriksi.

Toivotamme Pekalle taitoa, osaamista ja kykyä tuoda juuri se meille Suomelle ja koko Suomen kansalle paras neuvottelutulos. Olemmehan se valtio, josta presidentti Sauli Niinistö on viestinyt "hyvin palveluksia" kaikille kolmelle - presidentille Xi Jinping, Vladimir Putin ja nyt varmaankin Joe Biden.

 

Pekka on suuren muutosristeyksen edessä

Diplomaattisesti -sekaantumatta toisen omiin sisäisiin asioihin - saattaa se merkitä meille suuria jopa yllättäviä asioita - alkaen kaukaa pohjoisesta - Petsamon Liinahamarista!*

Venäjä on meille historiaa, takavuosien väkivaltaa, eilistä kauppaa, mutta myös kaikkea seilaista mikä meille tunnustettiin idästä ja lännestä, jo ETYK-1975 - olimme puolueettomia, ja nyt myös tänä EU-aikakautena.

..

Parhain terveisin ja Uusin tuulin!

 

 

...

   Ilkka Luoma

ILU_hymy.jpg

      BLOG | FB