kouluv%C3%A4kivalta.jpg

 

...

 • HS

 • Kiusaaminen ja väkivalta eivät lopu ilman järeitä toimia

  Ilkka Luoma 6.1.2021 - 10:45
  Jotta saisimme näkyvyyttä, konkreettisia toimia kuin yleistä laajaa hyväksyntää korjaussarjalle estää koulukiusaaminen ja -väkivalta - on esitetty pyyntö tasavaltamme huipulle!

  2 - Nyt pyydämme tähän perheiden hätähuutoon yhteistoimintaa – aina tasavallan presidentistä alkaen!

  Avoin kirje kansakuntansa suoraan valitsemalle maanisälle --

  Sauli, ota koppi ja lähde mukaan yhteishankkeeseen, josta tehtäisiin viesti – lapsille, nuorille ja lapsiperheille, ja koko yhteiskunnalle.

  Keskitytään omiin tärkeisiin sisäisiin asioihin ja luodaan yhteishenkeä – ”Ongelma on meidän – emme jätä ketään yksin” – tehdään sille jotain.

  Tule ja kannusta vaikkapa videolla lapsillemme ja nuorillemme sopivasti vastuuta, yhteisoloa, huolehtimista, ryhmähenkeä ja hyväksytyksi tulemisen iloa varttuville lapsille ja nuorille – unohtamatta perheitä, joilla kaikilla ei tosiaan mene hyvin.

  Esitämme toivomuksen. Sinua kuunnellaan, tulithan valituksi suoraan ensimmäiseltä kierrokselta – kansa luottaa sinuun ja kuuntelee.

  Lapset tuntevat vain yhden poliitikon- se olet Sinä – tasavallan presidentti Sauli!

  Lapset tuntevat sinut juuri nimenomaan Saulina ja nyt olisi aika ryhtyä tekoihin – Sotiemme veteraanit huomiot erinomaisesti – nyt on lapsien ja nuorten vuoro.

  Pyydämme nyt kansallista yhteishenkeä – mukaan voisi tulla myös pääministeri Sanna Marin – te kaksi olette maallemme se uusi huominen, myös kasvattajina, ja työ sen eteen laajemmin, on aloitettava nyt.

  Yhteiskuntamme ei halua eikä kestä enää yhtään Koskelan tapausta, eri enempää kouluväkivaltaa, eikä koulukiusaamista – on eheyttämisen aika.

  Tehtävätoivomus eduskunnalle

  Eduskunta ottakoon ohjelmakseen pohtia ja takoa sellaisen lainsäädännön, jossa lapsen ja nuoren tie turvataan – me olemme muutoinkin lähestymässä ympäristöongelmia, joita juuri varttuva osa yhteiskunnastamme joutuu korjaamaan –

  .. niitä meidän iäkkäämpien tekosia, joilla olemme romahduttaneet luontobiologian ja sen monimuotoisuuden. Siis haasteita on riittävästi!
  e
 • HS

 • Kiusaaminen ja väkivalta eivät lopu ilman järeitä toimia

  Ilkka Luoma 6.1.2021 - 10:40
  Poliisin esitutkinnassa on kolmen alaikäisen nuoren tapahtumasarja, jossa saman ikäinen – 16-vuotias poika menetti henkensä – tapausta tutkitaan murhaepäilynä.
  ..
  1 - Sen sijaan että sekaannumme hanakasti muiden vieraisiin sisäisiin asioihin – on juuri nyt aika ottaa tiukka ote mitä tulemme tekemään lapsiemme turvallisen kehityksen takaamiseksi – aina varhaiskasvatuksesta alkaen. Tämä tapahtumasarja aina oppivelvollisuuden loppuun saakka ja ylikin on ensiarvoisen tärkeä oppimisen ja huomioimisen ketju. Nyt vaaditaan tekoja – puheet jääkööt vähemmälle.

  Tänään 16-29 vuotiaista on tuhansia eläkkeelle jääneitä, syrjäytyneitä ja jopa erakoituneita – juuri heitä, jotka olivat hymyileviä lapsia kaksivuotiaina, kun se kuuluisa perhekuva otettiin. Lapsi on aina syntyessään viaton ja pitkään tämän jälkeenkin.

  Meillä aikuisilla on kasvatusvastuu, josta lapsi ja nuori tulee ymmärtämään mitä merkitsee yhteiskunnallinen yksilövastuu. Se on osallistumista, oloa tarpeellisuudesta – tunnetta hyväksynnästä ja jopa ylpeyttä, että juuri minua tarvitaan ja halutaan joukkoon.

  Tänään yhteiskunta on yhä integroituneempi, se tarkoittaa yhteistoimintaa, kytköksiä ja linkkejä toinen toisiimme – ne eivät saa katketa, vaan turvallisuutta luodaan tarpeelliseksi tuntemisen luomisesta

  Nyt monien syiden summana useiden kasvatus- ja huolehdintapolku on katkennut

  Ei ole jaksettu kantaa vastuuta yhteisestä hedelmästä – lapsesta ja nuoresta. Lapsi on pitkälle kouluun saakka viaton – edelleen – mallit ja neuvot annetaan kotoa. Kaikissa kodeissa ei jakseta.

  Vallalla on yhteiskunnankin taholta jatkuva kasvuhokema, joka kulminoituu yksilötasoilla näyttö- ja vertailutaloudeksi. Pitää voida näyttää omaa kykyisyyttä ja tähän oravanpyörään eivät kaikki jaksa eivätkä edes halua.

  Kaikki perheet; eheät, toistaiseksi kasassa olevat ja jo eronneet – erkaantuneet eivät yksinkertaisesti jaksa enää – vaateet ulkoa ovat liian suuret: Pitää olla sitä ja sitä – lapsien toiveet ja vaateet alkavat jo esikoulusta
  >2