putnii.jpg

 

Presidentti Niinistö: Tarvitsemme vahvaa Eurooppaa ehkä enemmän kuin koskaan 70 vuoteen

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006107949.html

Ilkka Luoma - comment  17.5.2019 - 8:57
 
Presidentti Sauli Niinistö on oikeassa; tarvitsemme vahvaa Eurooppa, joka jatkuu kauas Venäjän Uralille. Eurooppa ei ole vain EU, vaan suuren Aasian jättimantereen etäinen jatke - niemi, kun katsotaan Kiinasta, mikä onkin tänään maailman suurin kansantalous (bkt/ppp - IMF). 

Venäjä on joskus pitänyt itseään Aasian villilaumojen pidäkkeenä - jota se on nytkin, ilman villilaumoja - ollen mm. meidän ja kaukoidän välissä jättimäisenä maa-aluevaltiona, jonka ympäristö- ja ravinnontuottoarvot nousevat vielä arvoon arvaamattomaan. 

Kiina tietää Venäjän arvon ja olisi kohtalokasta EU' lle, jos Venäjä kaikkine raaka-aine- ja energiavaroineen lipsahtaisi Kiinan taskuun. EU tarvitsee Venäjää - niin kulutuspotentiaalina kuin raaka-ainelähteenä. Tässä syy miksi Niinistö on niin oikeassa. Venäjä on otettava takaisin Euroopan Neuvostoon - ilman sitä Eurooppa ei ole kokonainen

Meille Suomelle sälyttyy kohta EU' n puheenjohtajuus ja nyt siirrämme Euroopan Neuvoston puheenjohtajuuden Ranskalle - nyt olisi ohjattava Venäjä takaisin päättäjien pöytään - emme voi luovuttaa Venäjän päättävyyttä kauas itään - Kiinalle. Kiina on jo joka tapauksessa ottamassa Venäjästä osansa - Siperian ja sen "loputtomat" puuvarannot. Venäjän presidentti Vladimir Putin tietää vahvuutensa - hän tietää, että niin Kiina kuin EU tarvitsevat Venäjää. 

Läntinen eikä kiinalainen tuotantokoneisto tule toimeen ilman raaka-aineita, vaikka kierrätys kohoaisi huippuunsa - kuten sen on pakko kohotakin! Nykyinen kasvuhuuruinen hokemamaailma on pysäytettävä ja EU' n on oltava tiennäyttäjä. 

US' n sotaholhous on päättymässä ja eurooppalaisten täytyy itse huolehtia omasta turvallisuudestaan. Paras tae turvallisuudelle on yhteistyö Venäjän kanssa, jopa niin, että se on osa puolustusjärjestelyä - näin häviää se viimeinenkin valtiollinen uhkapotentiaali. Kun tämän oivaltaa - on täällä meilläkin helpompi elää. Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla ja meille sopii hyvin itä-länsi-neuvottelupöydän kattaja - kaikille halukkaille!
 
...