vaaliraha.jpg

He antoivat vaalirahaa ehdokkaille - laillisesti ... ~ https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015060419799393 - kuva

 

...

HS:

Suomalaisen yhteiskunnan luokkajako elää ja voi yhä hyvin

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006251986.html - 

...

Ilkka Luoma 27.9.2019 - 8:28
 
 
Äänestys on aito demokratian merkki, varsinkin, jos kaikki äänioikeutetut siihen osallistuisivat (olisiko nykyään oikea ikäraja 16 v?). HS-juttu on kylmän todellinen - ikeessä jollain lailla elävä ei jaksa uurnille saakka. Pitäisi keksiä jokin motiivi. Tehokas motiivi on raha.

Tunnetusti vaaleihin asettavia ehdokkaita tuottavat puolueet - rekisteröidyt puolueet, jotka sitten kansanedustajina hoksasivat menestymisensä takaamiseksi jakaa kansalaisten verovaroista puoluetukea, vaikka puolueissa on yllättävän vähän jäseniä. Puoluepolitikka ympäristöongelmien maailmassa ei näytä kovin monia kiinnostavan.

Kun raha on motiivi, niin houkutellaan äänestäjiä "alemmista ryhmistä" rahalla - siis kymppi kouraan laillisesti verotta, kun äänestyslipuke solahtaa uurnaan. Ja mistä nuo miljoonat otetaan - no, puoluetuesta ja nimetään tuo kymppi "koko kansan rehelliseksi vaalirahaksi".

Arvaisin väittää, että äänestysvilkkaus nousee 80-85 prosenttiin ja näin eduskunta saa aivan uuden muodon, lähemmäksi kansansa näköä, siis likemmäksi aitoa demokratiaa.

Kun lanseerasin tuota vaalirahakymppiä, niin sain äkäisiä sähköposteja satakunta tutuilta ja tuntemattomilta - tässä yksi aito esimerkki: "Älä prkl houkuttele roskaväkeä äänestämään, hehän sotkevat hyvän demokratian - ei tuo köyhälistö mitään politiikasta ymmärrä ... " -tämä kommentti on tosi!

Eivät ymmärrä?! Sen uskallan sanoa, että ymmärtävät, ja juuri omista lähtökohdista ja vähintään yhtä hyvin kuin mikä tahansa muu väestöryhmä. Eikö demokratia ole juuri ajatusten, mielipiteiden ja toiveiden keruuta koko kansakunnasta, eikä vain osasta siitä.

Kansa uurnille, ja eduskunta enemmän kansansa näköiseksi. Kuka ajaa tuon "koko kansan rehellisen vaalirahan" lainsäädäntöön ja samalla lopetetaan tuo puoluetuki lehdistötukineen.

Kumpi on tärkeämpi kokonaisuus - kansa sinällään ja kokonaisuutena vai sitä edustavat vähäjäseniset puolueet? Kansakunta on juuri niin vahva kuin sen heikoin lenkki. Kaikki mukaan - kymppi kouraan.
 
...