[893]

pandemia2.jpg

Piirros: ~ https://suomenkuvalehti.fi/jutut/tiede/vihollinen-sisallamme-virus-on-kuin-robotti-joka-noudattaa-orjallisesti-ohjelmointiaan-tartuta-lisaanny-ja-levia-loputtomasti/

 

" ... sisällamme virus on kuin robotti, joka noudattaa orjallisesti ohjelmointiaan: tartuta, lisaanny ja leviä loputtomasti ... "

 

*

...

Ihminen on utelias - se tuottaa kehitystä, jota emme tässä nyt arvio negatiivisuuden - positiivisuuden näkökulmista
 
1 - Sekin on selvää, että pandemia, joka koskettaa "kaikkia", nousee tutkimusskooppiin, halutaan ratkaista tietämättömyys ja löytää ratkaisuja - olemme ratkaisukeskeisiä, haluamme tiedon, joka antaa vastauksen.
 
Virus on kummajainen - biologisen luomistyön aivan alkuvaiheilta - arvellaan viruksien olleen ennen kuin mitään "eläimellistä" oli edes luontobiologian "haavekuvissa". Virus on ollut "aina", niin kauan kuin on ollut sopivia atomeja ja molekyylejä olemassa ryhmävaikutteisina - siis jo parin miljardin vuoden takaa ---?
 
Viruksilla on ollut aikaa toteuttaa evoluution yhtä ja ainoaa täyden varmuuden tavoitetta - lisääntymistä
 
Virus on tehokas koneisto lisääntymään ja tuotekehittymään sopeuman ja kilpailun myötä aina sopivaan elolliskoloonsa - nyt uutisoinnin keskiössä on SARS-perheeseen kuuluva Korona.
 
 
Korona on kuitenkin jatkumo tuolta parin miljardin vuoden takaa
Se missä kohdin ihmiskeskeisyys astui estraadille - ei ole tarkkaa tietoa - puhutaan apinoista - puoli-apinoista ja sitten puoli-ihmisistä ja lopulta Homo Sapiens Sapiens' sta.
 
Se on varmaa, että tämä meidän sukupuu elinalustana on ollut aina viruksienkin temmellyskenttä ja oma kehomme ennen ja nyt on koettanut löytää puolustautumisen mekanismeja näitä pikkuoveluuksia kohtaan.
 
Nyt uutisointi tuo koko ajan uutta yllättävää Koronasta*, sen muuntumisesta, muuttumisesta - kehitysversioista ja kokeiluprojekteista. Voisimme arvata, että luonto evoluutiona ei aina onnistu kehitystyössään ja täytyy tehdä korjaussarjoja - jopa hylkyyn tuomioita - jos versio jäi kauas tavoitteista >
 
.
 
HS:
 
Helsingin yliopiston tutkijat kertovat Science-lehdessä, miksi koronavirus leviää niin ärhäkästi ja miten sen voisi pysäyttää "
 
 
.
Mikä on viruksien tavoite?
 
2 - Tähän kohdin voisimme painaa kirjan erilaisista salaliitoista, elokuvista ja mielikuvituksellisista ajatusrakennelmista, siksi tuntematon lopulta tämä sangen yksinkertainen eliö on luontobiologian monisärmäisessä elon kirjossa. Mikä sitten viruksia ohjaa? Emme tiedä. Ohjaako mikään?
 
Sanomme vain että evoluutio on sattumaa
Onko se lopulta sitä - emme tiedä tätäkään. Herää kysymys keskinäisyydestä, sillä virukset ovat olleet aina läsnä - eivätkä ne ole tuntemattomia muulle Elollisbiologialle ja niitä "ohjaa" evoluutio, kuten meitä ihmisiäkin.
 
Immuniteetti on luontaista, ja rakentuu hitaiden muuttujien ohjaamana
Laumasuoja syntyy aina lopulta - jopa Mustalle surmalle (bakteerikonflikti [?] Keski-ajalla), Espanjan taudille (1920), Aasialaiselle (1958) ja Hongkongilaiselle (1968).
 
SARS vuonna 2003 oli kehitysversio, kuten aasialainen ja hongkongilainen - miten nykyinen Korona suhtautuu kehityksellisesti näihin edeltäjiinsä - ei tarkoin tiedetä. jos tiedettäisiin - olisi rokote jo valmiina (?)
 
Kerrotaan, että Kiinassa on jo Korona-rokote, ehkä tai ainakaan lännessä tätä ei nielemättä hyväksytä - ei uskota itäiseen kykyyn löytää ratkaisuja aiemmin kuin läntinen tutkimus- ja tuotekehityskonsepti.
 
Se on kuitenkin selvää, että ajassa X löytyy ratkaisu Koronalle
Sekin on arvattavissa, että itse viruksien evolutionäärinen tuotekehitys on jo uusilla raiteilla ja meille jälleen tuntemattomuuden karsinoissa. Millaisia karsinoita- eli reviirejä (elolliskoloja) virukset omassa keskinäisyydessään pelaavat - emme tiedä, edes niiden keskinäisvaikutteita. Puhumattakaan isoserkkujen - bakteerien kanssakäymisestä viruksien maailmassa.
 
Paljon on meillä ihmisillä opittavaa. e
 
.
|*
 
..
 
 
HS-ote: "Tähän mennessä on tiedetty, että piikin eräs osa sitoutuu solun pinnalla olevaan ace-2-reseptoriin. Nyt kaksi uutta tutkimusta arvostetussa Science-lehdessä osoittaa, että piikissä on toinenkin avain solun sisään. Se näyttää tekevän viruksesta erityisen ärhäkän"
 
 
..
| TIEDE | SUOMI24 | BLOG
 
..
| 24_IJL
 
..