el%C3%A4kkeet2.jpg

 

Graf: ~ https://www.etk.fi/tutkimus-tilastot-ennusteet/tilastot/elakkeensaajat/kaikki-elakkeensaajat/ - 

...

HS

On olemassa tehokkaampiakin keinoja auttaa pienituloista eläkeläistä kuin Rinteen ehdotus

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006313957.html  - 

...

Ilkka Luoma 20.11.2019 - 9:29
 
 
Tehokkain inhimillinen tapa on tasaistaa nykyisiä eläkkeitä. Tänään on satoja tuhansia eläkeläisiä ,joille syntyy kansaneläkettä vain noin 800 euroa + saavat erilaisia lisiä - muun muassa asumistukena. Alimissa eläkerymissä on esimerkiksi kotiäidit, jotka osaltansa kasvattivat uuden sukupolven maksamaan eläkkeitä heille, jotka niitä nostavat jo pankkitililtään.

Toisaalta on pieni joukko eläkeläisiä, jotka saavat aivan liian suuren määrän ostovoimaa - vaikka selitteenä on heidän etukäteen maksamansa eläkemaksut aktiivikaudeltaan. Nyt emme keskustele tässä mitä ja miten kukin on oikeudenmukaisesti saanut, saamassa mitäkin palkkaa.

Tänne synnytään alastomina ja käytännössä myös lähdetään - kiertoon, jonne ei saa mitään mukaansa - ei edes sosiaaliturvatunnusta, sekin deletoidaan - ja kaikki muu on vain lainaa edellisiltä - lopulta biosfääriltä, joka elättää meidät kaikki.

On aivan uuden ajattelutavan muutoksen aika. Ihmisyys on tasa-arvoista, niin me vakuuttelemme toisillemme, ainakin juhlapuheissa ja poliitikoiden tahoilta - ennen vaaleja.

Joku voisi laskea sen eläketason, josta aloitetaan "laipioimaan" ostovoimaa sinne alhaisten eläkkeiden saajille. Mikä olisikaan se oikea ja tasa-arvoinen eläke, jos jossain ajanhetkessä ympäristöllisen järjen avautuessa siirtyisimme tasaeläkkeisiin.

Olisiko niin, että esimerkiksi yli 3000 euron eläkeläiset luopuisivat ylittävän osan osalta alimpien eläkkeiden hyväksi. Kuka laskisi excelöiden miten tuo rakenne toimisi, jotta saadaan lisää alimmille ja se otettaisiin heiltä, joille sitä kertyy eniten.

Ajatus on radikaali - sitä varmaan moititaan sosialisoinniksi, jopa kommunismiksi. Sitähän se filosofisesti on, mutta lienee se oikeudenmukaisin tapa, jos katsomme itse ympäristöllistä meitä lopulta kaikkinensa elättävää luontoa, joka lopulta sosialisoi biosfäärilliseen kiertoon minun ja sinun tomumajat, kun aika koittaa!
 
el%C3%A4kkeen%20maksuosuudet.jpg
...