katainen.jpg

https://www.talouselama.fi/uutiset/jyrki-katainen-hakee-sitran-yliasiamieheksi/7c07b347-05ad-4639-a5a7-97101ed4bf57 - 

...

HS:

Suomea kohti ylänappi auki

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006192311.html  - 

.

Ilkka Luoma 4.8.2019 - 20:16
Laatumedia on hienostuneesti armollinen Jyrki Kataiselle ja hyvä näin, sillä lyötyä ei tule lyödä uudelleen. Sen sijaan kansakunta muistaa Jyrkin hallituksen - keskeytti pääministerinä toimensa ja "pakeni" EU-Brysseliin ... joidenkin mielestä. 

[01072018] Jyrki Kataisen poliittinen testamentti 

Jyrki ilmoitti antavansa tilaa vaimonsa poliittiselle uralle. Jyrkiltä jalo ja oikea päätös omalle poliitikon uralle, joka alkoi kauan sitten kokoomusnuorista – se vei kauas Siilinjärveltä – aina EU' n huipun tuntumaan saakka, tosin mandaattipaikalle – napaten joidenkin mielestä härskisti eurobyrokraattori Alexander Stubbille ”varatun paikan”. 

Katainen oli myös Suomen pääministeri. Veti hallitusta, joka uutisointiin joidenkin poliitikkojen, mediankin (?) mukaan Suomen tasavallan historian huonoimmaksi – tai yhdeksi niistä. 

Jyrki oli väsynyt, kun yritti kaikkensa – tunnusti rehdisti myös tekojaan, jotka olivat vääriä. Rehtiä sinällään. Jyrki Katainen antoi myös ennen pakoaan Suomesta – silloisen Suomessa toimimisen testamenttinsa. Rehtiä – nyt sekin huomataan todeksi – Jyrki palaa kotipesäänsä [* johonkin näyttötehtävään – erinomaisen hienolla CV:llä. 
… 
[* ”Jyrki Katainen jättää politiikan – ei hae jatkoa komissaarina: "Kotipesä on Suomessa" … ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10277567 -Yle/ Petri Raivio
 
IL-kommentti: Onko epäonnen pöly nyt hälvennyt Kataisen päältä, kun kotipesään paluu päättäisi paon Suomesta? Arvostuksen ansaitseva päätös luopua politiikasta antaa paljon anteeksi ja on näin inhimillinen tunnustus Jyrkiltä. 

Kansakuntamme on unohtanut Kataisen tuulen tuomat rahat, velanoton ja ystävällisen äänen. Jyrki on saanut anteeksi suomalaisilta kolttosensa, tekihän hän parhaansa. Jyrkin hallitus oli liian laaja, vaikka idea oli ideaalisen kaunis. Liki pienoisparlamentaarinen hallitus, joka olikin sitten riitelyn keskipiste. Kiemurointiin mahtuu myös niin sanottu Ilkka Kanerva tekstiviestisyndrooma – jonka jälkien peittäjäksi Alex tilattiin EU-Brysselistä.
 
...