datacentrum.jpg

 

Venäjä on se maailman toinen ydinasesuurvalta. US presidentti Ronald Reagan teetätti Tähtien sodat *-kehityshankkeen ja näin osin tuon – tuolloin mahdottoman tekniikkavirityksen myötä Neuvostoliitto romahti. Syntyi Venäjä, joka maksoi muun muassa Suomelle Neuvostoliiton velat.

 

Tietoliikenne 5G-palveluina tulee mullistamaan yhteiskuntajärjestelyt, ihmisvalvonnan ja esimerkiksi mahdollistaa ympäristöjalanjäljen per asukas |1 – jopa reaaliaikaisena. Tämä taas mahdollistaa henkilökohtaisen haittajälkiverotuksen |2, joka voisi olla se toimenpide, jossa kulutuksemme ympäristöjäljen pienentymisenä olisi realismia (?)

 

HS kirjoitti nyt Huawei myllyn perään Venäjän haasteelliseksi tietoliikennemaaksi ---

 

Tietoliikenne on poliittisesti herkkä asia Venäjällä, minkä Nokia tietää jo idänkaupan ajoilta

[ ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005990773.html - ]

 

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 6.2.2019 – 11:50:

 

Myös aikanaan vuorineuvos Tauno Matomäen johtama Rauma-Repola Oy (tuolloin suomalainen suuryritys) koki karvaasti idänkaupassaan amerikkalaisen uhkaamisen - jopa kiristämisen.

 

R-R joutui luopumaan erinomaisesta liiketoimialueesta, US' n vaatiessa lopettamaan Neuvostoliittoon vietävien syvänmeren sukelluspallojen toimitukset. US viittasi COCOM säännöksiin, joissa kiellettiin tiettyjen tuotteiden vienti Neuvostoliittoon. Vuorineuvosta asia on korvennut näihin päiviin saakka |3 - amerikkalainen pakotepolitiikka ja silloinen menetetty uusi liiketoimialue.

|3 ~ https://www.tekniikkatalous.fi/metallitekniikka/2008-12-05/CIA-tuhosi-Rauma-Repolan-parhaan-bisneksen-3263996.html -

Venäjä on valtava tietoliikenneasiakas (mahdollisuutena) - heillä ei ole merkittävää tietoliikennelaitteiden valmistusta, tosin Huawei ja ZTE Kiinasta virittelevät jo verkkojaan maailman suurimpaan pinta-alavaltioon.

 

Nokiakin on varmasti kiinnostunut Venäjästä - asiakkaana. Venäjällä on yritetty kännyköiden valmistusta, ... hankkivat oikeuksia "MeeGo-järjestelmään" - Sailfish - suomalaiselta Jollalta |4, joka voi olla onnensa liiketoimintaporteilla, jos Venäjä hylkää amerikkalaiset ohjelmistojärjestelmät - Applena ja Androidina.

 

Voi olla, että tältä osin Kiina ja Venäjä löytävät toisensa ja tulevat tarjoamaan Meego/Sailfish -pohjaista älykännykkä-alustaa - sovelluksineen BRICS- ja kehitysmaille eli ~70 prosentille maailman huomismarkkinoista ... ja amerikkalaiset jäävät paitsioon?

|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/02/jolla.html -

 

.

EKSTRA

Kerrottakoon tässä, että Suomesta on lähtenyt valokaapeli Venäjän läpi Kiinaan jo vuodesta 2004 ... eräs suuri yhtiö halusi nopeamman vasteajan [latenssi] - merikaapelille tuli liikaa vastetta; ei voitu ajaa tuotannonohjausta ... todellisuus on joskus tarua ihmeellisempää!

 

 

Ilkka Luoma

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

DOC sailfish_venaja_06022019.doc – OpenOffice Writer

PVM 06022019

 

24 VU T BL BL FB FB SF04