who%20maksut%202.jpg

 

Kuva ~ https://www.statista.com/chart/21372/assessed-contributions-to-the-world-health-organization/ - 

...

HS

Yhdysvaltojen presidentti Trump aikoo lopettaa WHO:n rahoituksen, Suomen hallitus sopi lisäävänsä järjestön rahoitusta

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006475025.html  - 

..

Ilkka Luoma 16.4.2020 - 10:17
 
 
US-presidentti Donald Trump harjoittaa tässäkin uusnormaaliaan - eli trumppistista "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikkaa. Nyt kohteeksi joutui maailmallinen YK-järjestö - WHO, jonka osalle Trump lataa kaiken syytöksen Kiinaan suuntaan - arveluttavin syin.

Koronavirus ei ole lähtöisin Kiinan Wuhanista, sen sijasta se tuli ihmispinnalle näin tämän päivän tiedoin Wuhanista. Emme tiedä tarkoin miten Korona on kehittynyt ja mistä lähtöisin - sen kuitenkin, että virukset ovat olleet "aina"!

En hämmästyisi, jos tässä kohdin Kiina tarjoutuu maksamaan tuon trumppistiseen uhkaukseen liittyvän vajeen, summa on pieni siihen nähden, että Kiinalla on noin reilu 3000 miljardin USD' n valuuttavaranto.

Ehkä Kiina suuntaan valtavista US-saatavistaan - yli 1000 mrd USD - osan tuonne WHO' lle - antaen näitä US-liittovaltion joukkovelkakirjojaan WHO' n haltuun - vakuuksiksi otettaville "lainoille, joita ei tarvitse maksaa takaisin".

Kiina on tänään maailman suurin kansantalous - bkt/PPP - IMF 2014/-15.

Olisi melkoinen kannanotto Kiinalta - aivan kuten se, että Kiina on valmis ottamaan ympäristökorjaajan johtajuuden - oman alkaneen "Vihertyvä Kiina" ohjelman kyljessä. Nythän US on vetäytymässä erilaisista ympäristöä pelastavista kansainvälisistä ohjelmista, muun muassa Pariisin Ilmastosopimuksesta (?)

Jäämme odottamaan Kiina ratkaisuehdotuksia

Sen me tiedämme, että tuo WHO' n rahoitusajatus on Kiinassa hyvin korkealla mietinnässä. Aika näyttää, ottaisiko Kiina tässäkin omana ehdotuksena maailmallista johtajuutta - liittyen meitä kaikkia koskeviin tauti-, virus-, epidemia- ja lopulta pandemiatapauksissa
.
 
 
..
EKSTRA
...