2256 - 1096

koulukiusaaminen%205.jpg

Kuva / Henripekka Kallio: ~ https://www.kaleva.fi/presidentti-niiniston-terveiset-syvakankaan-koulul/4498919 - 

Sanomalehti Kalevan otsikko: 

"Presidentti Niinistön terveiset Syväkankaan koululaisille - "Ei itseään voi korottaa muita painamalla"

 

***

R.I.P. Jope Ruonansuu

" ... Tasavallan presidentti lunasti lupauksensa edesmenneelle Jope Ruonansuulle ja saapui kemiläiskoululle keskiviikkona. Odotettu vierailu tuo lisää pontta kiusaamisen kitkemiseen, uskoo rehtori Mika Timonen. ... "

 

 

Niinistö teki sen, mitä kansakunta on juuri perheinä toivonut!
 
Koulukiusaaminen tuli esille IS-otsikoinnista "Presidentti Niinistö piti tiedotus­tilaisuuden Torniossa
Aamupäivän aiheina maakuntavierailulla olivat muun muassa koulukiusaaminen .. " ~ https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000008732627.html - , nyt presidenttimme on oikealla tiellä meitä itseämme todella koskevassa asiassa.
 
Sanotaan että lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus -
.. ja näinhän se täysin 100 prosenttisesti onkin; he tulevat maksamaan meidän vanhempien ja isovanhempienkin eläkkeet ja he tulevat kantamaan niitä ulko- ja turvallisuuspolitiikan päätöksiä mitä nyt tänään ja huomenna tehdään - lapsemme kantavat vastuun teoistamme, siksi onkin äärimmäisen valtioviisasta harkita tarkkaan mitä tehdään.
 
Koulukiusaaminen ja -väkivalta ovat nousussa
Eikä vain fyysisinä tekoina, vaan ehkä vielä enemmän henkisenä painostamisena, jonka ikeessä useimmiten ovat "hiljaiset, syvällisesti miettivät ja ehkä liikaa tietävät" - lapsissakin on persoonia, joille toisen etevyys ei istu, ja päälle painaa kateus omasta persoonasta, kun ei voi olla niin lahjakas.
Meidän erilaisuusasiakin pitää osata kotona - meidän vanhempien tahoilta opastaa, kun toteutamme tuota evoluution ainoaa - tai oikeastaan kahta - tehtäväkuvaa - lisääntymistä ja siihen liittyvää kasvatusta lisääntymään sellaisella tavalla, jossa vallitseva yhteiskuntajärjestys ei liiaksi järky.
 
Jokainen lapsi on yksilö - oli kokeista saatu numero sitten 5 tai 10
Jokainen lapsi on aina lähtökohdiltaan yhtä arvokas - persoona, jolle on aina sijansa ja paikkansa - meidän kaltaisessa yhteiskunnassa, jossa yhteishenki, toveruus, reilukilpailu sallitusti kuin leikki, siis lapsen työ on täyttä arkipäivää kaikkine kommelluksineen.
 
Me kaikki teemme virheitä!
Lapsemmekin tekevät virheitä - se on inhimillistä. Inhimillisyyteen kuuluu myös anteeksianto, katumus ja pahaolo, kun sanoin tai tuli sanottua 'noin ja näin' - ehkä sille parhaalle kaverille tai sitten pistoksissa tuli laukaistua toista loukkaava sana tai teko --- ja näin inhimillisyyteen kuuluu sovinto, joka puhdistaa ilman ja ystävyys vain paranee. Meistä jokainen - lapsikin kaipaa tunnustusta, kaveruutta kuin hyväksyntää joukkoon.
 
Nyt TP Sauli Niinistö on suuren kiitoksen arvoinen!
Kemissä pidetty tapahtuma koulussa - suoraan oppilaiden keskellä - oli käänteentekevä teko, joka on ominta tasavallan presidentin tehtäväkuvaa.
Nyt olemme sellaisten asioiden keskiössä, joilla on kauas kantavaa voimaa - osallistumista, huolehdintaa ja huomioon ottamista, mikä on juuri meille - meidän yhteiskunnalle se jokin suuri asia, joka kantaa kauas - hyvänä mielenä:
"Meidät täällä koulussa - pieninä lapsina ja nuorina huomioitiin korkeimmalta taholta, mitä Suomessa voidaan tehdä. Meitä arvostetaan, meitä kuunnellaan ja meille halutaan kertoa - olemme osa yhteiskuntaa"
-näin varmasti moni ajatteli Kemissä (opettajatkin!) ja ajattelee nyt, eikä vain lapsemme vaan myös me vanhemmat, joille oma lapsi/ lapset on se Elämän täyttymys, lahja kuin oikeus osallistua tärkeimpään tehtävään - huolehtimiseen jälkipolvesta.
 
Niinistön teko oli otsikoitaan suurempi -
.. se oli asiayhteys meidän omiin asioihin, ongelmiin ja tapahtumiin, joista on kirjoitettu paljon ja nyt tapahtui se mitä kansakunta on odottanut -
Eikä vain presidentti, vaan kansalaisyhteiskunnan eduksi ja hyväksi jopa liike-elämä on ryhtynyt tekoihin - on julistettu kiusaamisvapaita vyöhykkeitä - tavallisiin ruokakauppoihin, siitä kiitos liike-elämälle, joka oivalsi jotain suurta - unohtamatta omaa liiketointa, sillä täytyyhän kaupan käydä, jotta kaupanmyyjä ja yrittäjäkin saa ansaitun palkkansa.
 
Kansakunta on odottanut valitsemiemme poliitikkojen esiin astumista ja nyt TP Niinistö teki sen, mitä oli odotettu -
.. vielä kerran Suuri Kiitos suomalaisten perheiden ja heidän lastensa huomioimisesta.
 
Tuo teko ei varmaankaan jää viimeiseksi, sillä moni koulu ansaitsee samoja huomaavaisuuksia sanoina ja tekoina (ehkä maan laajuisena videotervehdyksenä), joilla ja joissa kerrotaan suoraan lapsille ja nuorille:
Te Olette Tärkeitä ja Me haluamme pitää osaltamme yllä yhteiskuntakehitystä, jossa meillä kaikilla olisi hyvä olla - vaikkakin tunnustamme riitamme, erimielisyydet ja "ärrin-murrit" osana inhimillisyyttä, mutta kohtuuden oppiminen on meille kaikille se viisas "lukukausi".
 
Onneksi meillä on muitakin valtapoliitikkoja, joilla on omia pieniä lapsia -
.. ja olenkin täysin varma, että seuraavana PM Sanna Marin ottaa suunnakseen varhaiskasvatuksen, koulun ja oppilaitoksen, sillä tämä työ ei voi loppua kesken ..
- lapset ja nuoret tarvitsevat huomioon ottamista, arvostusta ja huolehdintaa ja mikä olisi parasta että juuri nyt isällisen esiintymisen jälkeen olisi äidin vuoro ..
 
- kansakunta odottaa nyt inhimillisiä tekoja -
.. aina ei tarvitse aseiden puhua - olemme yhteiskunnassa, jossa ei ole nyt ulkoisia uhkia, vain sisäisiä - olemme jyrkästi vastakkain asettumassa, ja siihen meillä ei ole varaa ..
- me emme voi repiä kansakuntaa kahtia - yhteen parsiminen alkaa lapsistamme, nuorista ja juuri aikuisuuteen nousevista polvista - me keskitytään nyt omiin asioihin ja jätämme muiden ulkoisten pahat teot vähemmälle.
Meillä ei varaa vähätellä omiamme, omia ongelmia ja omia virheitä, joita olemme tehneet - kaikilta elämän aloilta.
--
Anteeksianto on tien valmistumista yhtenäisyydelle, sillä juuri nyt kansakuntamme sitä tarvitsee ja todellisuudessa odottaa - odottaen esimerkin voimaa päättäjiltä, jotka ovat valittu välikäsiksi hoitamaan asioitamme.
..
Meidän on vastustettava väkivaltaa kotonamme, kouluissamme, työpaikoillamme - esimerkkejä ei enää tarvitse tuoda esille, ei omastamme kuin muidenkaan yhteiskunnista; siksi rajusti
ja yksipuolisesti media jo sitä viljelee, ja tuo viljely ei saa upota lapsien ja nuorten maailmaan - mediallakin pitää olla vastuunsa!
 
..
TP Sauli Niinistö ojensi nyt kätensä omalle yhteiskunnalle, joka hänet suoraan valitsi toiselle kaudelle. Näin nyt tasavallan presidentti kiitti kansakuntaa, ottamalla ohjelmaansa sen ehkä tärkeimmän teon, joka oli otsikoitaan reilusti suurempi teko toiveena paremmasta huomisesta! Käden ojennus on Meidän kaikkien yhteinen asia -
 
Tule mukaan; tehdään huomaavaisempaa huomista!
 
 
.
k-kauppa%20ei%20kiusaa.jpg
 
IJL-kuva katumainoksesta - mainostaja ansaitsee olla tässä mainoksettomana!
 
 
Suomalaiset kiittävät!
 
 
 
 
..
Kansa kommentoi avausaiheesta - esimerkkejä:
 
 
" On aika keskittyä omiin sisäisiin asioihin - Lapset ja nuoret! " -14.12.2020
..
 
" Koskelan murhenäytelmästä yksi vuosi " -5.12.2021
..
 
" Valtauutisointi on nyt liian kaukana meidän omista ongelmista! " -20.8.2021
 
 
..
Toivomus heräsi henkiin!
 
" Ystävällinen pyyntö saada tasavallan presidentti mukaan kansakuntatalkoisiin " -14.11.2020
 
..
| 29 TIEDE 110 | TIEDE - EXTRA | 673 SUOMI24 - EXTRA 2822 | VU | FB-AIHEBLOG | TWITTER |
 
EXTRA = vastakkain asettumisen kiihtyminen, niin kotona, ulkona - kuin maasamme ja maamme ulkopuolella.
 
 
..
e341465