romahdus%20tulee.jpg


...
HS / FB / 24 / TM / FBV

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006465962.html   -

"Romahdus tulee”, toteaa Miika Vanhapiha – Neljä vuotta vanha lyhytdokumentti on nyt hurjan ajankohtainen""
..

IJL - kommentti ---


1 - "Maailmanloppu tulee varmasti". Tuo maailmanloppu on jatkuva, koska joka hetki jokin biologinen eliö siirtyy ajallisesta "valveilla olostaan" biosfäärilliseen kiertoon - ravinnoksi muille ja näin jatkamaan kokonaiseliöstön jatkuvuutta - evoluution ohjauksessa.


Maailmanloppu tulee muutoinkin - alueellisesti

Aurinko räjähtää oman luontaisen kiertonsa mukaisesti muutamien miljardien vuosien päästä - tosin Auringon paisuminen jo ennen räjähdystä höyrystää Maapallomme avaruuden tuuliin. Tätä höyrystymistä ennen kaikki ymmärtämämme bioelollisuus on päättynyt - liiallisen kuumuuden kärvistämänä.


On myös lajistollisia maailmanloppuja

Lähinnä ihmisen toimesta lajikirjo, eli Elämän monimuotoisuus kapenee ja näin biodiversiteetti kutistuu. Tuo kutistuminen on siis paljolti ihmisperäistä, oman kulutusvimmamme myötä. Toimemme aiheuttavat kiistatta sukupuuttoja.


Olemme monien vahingoksi kulutushokemallisia -

... siis 'lisää, nopeammin ja suuremmissa erissä'. Elämme näyttö- ja vertailutaloutta. Emme kuitenkaan kaikki. Media uutisoi kiitettävästi vaihtoehtoihmisten tapoja Elää. "Evoluutio katselee mietteliäänä" - koko biosfäärillisen elonäkökulman puolesta.


Evoluutio "haluaa pysyä kuolemattomana"

Tämä kuolemattomuus toteutuu, kuin on yksikin biologinen Elämänkohde hengissä ja lisääntymiskykyisenä. Mutta, elolliselle luonnolle on vahvuutta sen monimuotoisuus eli laaja lajikirjo, joka osaa Elää sopeutuvasti hallitun kilpailukykyn reviiriydessä. Evoluutiolla on ollut aikaa säätää tämä järjestys, tässä parin miljardin vuoden aikana.

Ihminen on juuri edesmenneen Pentti Linkolan* sanoin "vain yksi laji muiden joukossa" - yhtä arvokkaana evoluution näkökulmasta kuin karikekerroksen mato tai kyyhkynen, joka kujertaa dinosaurusten perillisenä.

Ihmisen ympäristöllinen haittajalanjälki on massiivinen meidän omaan suhteelliseen kierrossa olevaan biomassaamme nähden. Me siis syömme muiden riisikupeilta >

.
 
"Koronaviruspandemia on taas nostanut esille ajatuksen itseään säätelevästä maapallosta, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala
.


2 - Liiallinen biosfäärillinen kulutus ohjaa lopulta romahdukseen - ilmentymäksi sopii meidän vuotuinen ylikulutuspäivä*, ollen tuossa kevään aikana. Maailmallisesti syksyisin - nykyisen nyhtämisen jatkuessa rajallisuudesta.
.
|* https://wwf.fi/uutiset/2019/07/maailma-on-tanaan-kuluttanut-loppuun-uusiutuvat-luonnonvarat-talta-vuodelta/ - 

Meidän kulutuksellinen "kellotaajuus", siis kulutustapahtumamääriä aikayksikössä on aivan liian tiheä muuhun suhteellisen vakaassa taajuudessa eläviin. Tuo saattaa olla se tuomiopäivän käynnistävä tekijä?

.
Tuomiopäivän ennuste tai siis maailmanloppu - mikä sitten missäkin arviossa/ julistuksessa onkaan maalattu - elää monien mielissä mahdollisuutena. Tämä 'ajassaan suunnilleen nyt' scifistinen mielikuvaherkuttelu on tyypillistä "mitä minä sanoin" -ideologioissa. Se saattaa olla myös rajallisesti todellisuutta.

II Maailmansota päättyi atomipommien pudotuksiin - ja nuo päivät olivat tuomiopäiviä - lopulta parille sadalle tuhannelle. Vietnamin sota miljoonine uhreineen (suurin osa siviilejä - tosin joukossa noin 50 000 amerikkalaista sotilasta, kaukana omilta rajoiltaan) oli myös maailman loppu - liian monille, saavutettuihin tuloksiin nähden!

Tuomiopäivistä kirjoitetaan myös Raamatussa - Sodoma ja Gomorra, jossa ohje oli: "Älä katso taaksesi". Nyt kuitenkin on juuri syytä nähdä eilisen virheet, jotta tänään voimme oivaltaa huomisen mahdollisuudet ja ratkaisut tältä päivältä, jotta siirrämme tuota tuomiopäivää eli maailmanloppua, tarkastelematta tässä sen laajuutta.

.
PSKoronavirus ei ole maailmanloppu - konkurssi eikä työttömyyskään ole maailmanloppu!

Korona on virusyhteisöjen ravistelu. Se on myös harjoitus, ja tuotekehityksen testaus. Virukset ovat olleet Maapallolla sen hamasta alusta alkaen. Evoluutiolla on siis ollut kosolti aikaa kehittää tätä ahkeraa lisääntyjää, joka ei tapa.


Viruksen aiheuttama ihmiskuolo on vain syyn ja seurauksen laki

Ei tappo eikä murha, joita eliöistä oikeastaan vain ihmiset toteuttavat! Jokaisen murhan tai tapon tulee tuottaa oikeudellisen tuomiopäivän, jos uskomme omiin kehitelmiimme oikeudenmukaisuudesta. e
.
 
 
[TIEDE][33|108]

...