|1193| |2305|352776|e|iz

.

Venajapelko.png
 

Piirros: ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/nikokauko/irrationaalinen-venajan-pelko-suomen-syoksykierteen-perimmainen-syy/ - US Puheenvuoron kommentoijalta Niko Kauko' lta  

 

***

..

 

48x48_20191004131740879.jpg
 


09.07.2022 - 12:06
 

Hienostunutta mediavaikuttamista kutsutaan jo tänään myös manipulaatioksi!

HS julkaisi 8.heinäkuuta 2022 ratkaisevasti valaisevan "kulman kautta" ymmärryksen laajaan jakeluun median vaikutusvallasta, johdattelevan tietoisuuden suuntaamisesta kuin jopa manipulaatiosta (propagandasta?), jolla muokataan lukijoiden ja katselijoiden mielenmaisemaa ja maailmankuvaa - HS-vieraskynä-artikkelilla - ingressiltään:

! "Tutkimusten mukaan median uutisointi vaikuttaa ratkaisevasti siihen, millaisia kuluttajien inflaatiomielikuvat* ovat." !
.
* ~ https://yle.fi/uutiset/3-12529730 -
.

HS-vieraskynä jatkaa leipätekstissään ---

HS-ote: " .. Tutkimusten mukaan uutisointi vaikuttaa ratkaisevasti kuluttajien inflaatiomielikuviin. Median toimintalogiikkaan kuuluu ihmisen negatiivisuusvirheen hyödyntäminen: ihmismieli on paljon herkempi kielteiselle kuin myönteiselle informaatiolle. Näin ollen kielteiset jutut kiinnittävät yleisön huomion myönteisiä paremmin. .. "

- koko kirjoitus löytyy linkin https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008924652.html - alta, kirjoittajana dosentti ja KTT Samuel Piha Vaasan yliopistosta.
--

Saimme lukijoina ja katselijoina runsaudella ja yksipuolisuudella kyllästetyt infovirrat mediapoolista jo vuoden 2022 alusta lukien --

.. niin Venäjän uhan |1, pelon (jopa vihan?) kuin Ukrainan sodan yksipuolisena informaationa |2

- tämä mediapaatos ja tietoinen lukijoiden / katselijoiden maailmankuvan muutoshanakkuus on jo silmiinpistävää |3

Näin media oli yksi ulko- ja turvallisuuspoliittisen linjauksen muutososallinen tietoistarkoituksellisten internetpaneelisten Nato-mielipidetutkimusten ohella kansalaislinjauksen synnylle Venäjän pelosta ja Naton autuudesta, joita ruokittiin ja lannoitettiin Ukrainan sodan hyvin yksipuolisella uutisviljelyllä.
.
|1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008933572.html -

|1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-12525317 - 

|2 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008933150.html - 

|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/06/ii-maailmankuvien-surkeus.html - 
.

Itse HS-vieraskynä julkistuksena oli oiva tunnustus itse medialta,

.. kun itse Helsingin Sanomat halusi näin häveliään sanattomasti tuoda julki oman väkevän manipulaatioväkevän tavan muuttaa henkisväkivaltaisesti kansalaistemme ajatusmaailmoja kuin maailmankuvia elintilasta.

Maailma jossa Me Elämme elintilastamme, on erityisen haastava! [24-1]

[ .. tämä osaltaan olla eräs syy miksi lopulta ainakin muutamien nykyisten Nato-valtioiden on vaikeaa, ehkä mahdotonta hyväksyä Suomea Naton jäseneksi, sillä kukaan ei todellisuudessa halua tulla taistelemaan maahamme Venäjää vastaan. Jokainen valtio ymmärtää geopoliittisen asemamme! .. ]
--
 

INFOEKSTRA

 

Erityisesti Turkki aktiivisena hyökkääjänä Syyriaan ymmärtää asemamme Venäjän vieressä - unohtamatta Turkin halua olla vaa'an kieliasemassa lännen (Yhdysvaltain) ja Venäjän välissä - luoden samalla itselleen uutta kasvuasemaa Lähi-idän alueellisena suurvaltana, jota ravitsee hinku ja perinne jo osmanien ajoilta ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/06/osmanien-valtakunta-oli-alueellinen.html - .

 

Turkkia saattaa sapettaa I Maailmansodassa häviöasemansa ja erityisesti se että "voittajavaltioiden" taholta (Sykes | Picot ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Sykes%E2%80%93Picot-sopimus - ) piirreltiin aivan uudelleen Lähi-idän alueen valtio- ja vaikuterajoja paljolti kyselemättä alueen asukkailta mitään!

--Vallitsevassa elintilassamme elämme idän ja lännen vedenjakajalla,

.. jossa viimeisen uskottavan ja aidon mielipidemittauksen (MTS 11/2021) myötä suomalaiset ilmaisivat halunsa ylläpitää sotilaspoliittista puolueettomuutta! Tämä toive on nyt romutettu paljolti jo siinäkin, ettei kansallemme haluttu myötää oikeutta kansanäänestykseen Natosta [ https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9866 - ]
--

Entä median vaikutusvalta - neljäntenä valtiomahtina - juuri nyt, kun kansakuntamme ääni käännettiin täysin päinvastaiseksi - Venäjän pelottelulla, uhalla |4 kuin jopa kätketyn vihan lietsonnalla!

Miksi mediapooli ei ole millään aikuisten oikealla ja uskottavalla tavalla kertonut mitään siitä väitetystä Venäjän uhasta, vaan on haluttu sotkea tietoisesti uhkaamisen ja varautumisen ymmärrysero https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/04/uhka-ja-varauma-ovat-nato-keskustelussa.html - !
--

Pidän rohkaisevana ilmiönä nyt tätä HS-vieraskynää, joka on piilotettu epäsuora tunnustus voimallisesti yksipuolisesta vaikuttamisesta -

.. kun nyt puuhataan aivan uutta todellisuudessa arvoitukseksi |5 muuttuvaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa -

.. ikään kuin kesän 1941 hengessä, jolloin kohtalokkaasti astuimme Saksan kolmannen valtakunnan kelkkaan ja hyökkäsimme ilman valtiosopimusta |6 itään - Neuvostoliittoon - revanssi mielissämme -

.. oli saatava Talvisodan trauma selätettyä ja oma maa takaisin - toisin kävi, hävisimme mutta pidimme itsenäisyytemme - kunnes luovutimme sen lännettyneelle EU-Euroopalle - epäselvästi, jopa harhauttavasti laaditun EY - kansanäänestyksen siivittämänä. EU muuten ei ole vain Eurooppa, vaan osa sitä.

Näin inflaatiopeikko Vieraskynänä ja uusi normaalitoive lännettyneestä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta kohtasivat, tosin sillä aitotoiveella, jossa "inflaatio" kasvattaa kansakunnan kypsäksi tästä mediapoolin jatkuvasta yksipuolisuuden manipulaatiosta niin Venäjän kuin Ukrainan sodan osalta!

.

 

INFOEKSTRA II

 

HS-otsikon 

"

Rautaesirippu katkaisee ihmisten välisen yhteyden

" - alta löytyy oiva esimerkki kuinka väkevää mediamanipulaatio voi olla ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008931043.html - tähän lisäksi HS-ote: 

"HS-ote: " .. Putin onnistuu toki kylvämään pelkoa ja epäluuloa, mutta sillekään ei pidä antaa periksi. Suomen ja suomalaisten etu ei ole Venäjän eristäminen ikiajoiksi. Noin 1 300 kilometrin mittainen kyräilyvyöhyke on itsessään turvallisuusriski. Kun demokratia lopulta voittaa, tarvitsemme yhteisiä muistijälkiä, luottamuksen rippeitä, joiden varaan lähdetään rakentamaan sitä rajanaapuruutta, jonka rikollinen sota tuhosi. .. ""

.

 

.

PS.

Ukrainan sota näkyy jopa täältä!

https://yle.fi/uutiset/3-12528720 -, Yle-otsikoituna näin: 

"

Yle vieraili Suomen itäisimmässä matkakohteessa, jossa Ukrainan sota näkyy –

"

.

|4 ~ https://yle.fi/uutiset/3-12516812 - 

"

"Ukrainan sota ei johda rauhaan, vaan konflikti jatkuu vuosia", Mika Aaltola kommentoi Mikkelissä ..

|5 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78114/totuuksien-taistelua-perinnemedia-haluaa-pitaa-sen-omana-yksinoikeutenaan?changed=1655275565 - 

|6  Suomen ja Saksan välillä ei ollut virallista valtiosopimusta - vain Suomen johdon intohimo revanssiin ja muutamien osalta Suur-Suomi ilmiön toteutumiseen. >>>


..
73240

..

 

 

2

 

Näin inflaatiopeikko Vieraskynänä ja uusi normaalitoive lännettyneestä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta kohtasivat, tosin sillä aitotoiveella, jossa "inflaatio" kasvattaa kansakunnan kypsäksi tästä mediapoolin jatkuvasta yksipuolisuuden manipulaatiosta niin Venäjän kuin Ukrainan sodan osalta! 

Aiemmin vuona 1944 - virhepäätöksien osalta -

.. menetimme oikean käden, nyt on suuri vaara menettää koko pää, kun vanhan sanonnan mukaan aidoksi uhaksi kasautuu vanha sanonta, jossa tyhmästä (media)päästä kärsii koko (valtio)ruumis.

Suomi-neitoa ei voi enää enempää kurittaa - riittää tila, jossa olemme käsipuoli - eikä näin ajattelevan kansalaispään sumuttamista voida enää mediapoolista enempää manipuloida.

Inflaatio on taloustermi ja ulko- ja turvallisuuspolitiikka Urho Kekkosen hengessä on taas kansalaistermi, joka takaa meille turvallisen elämän tuon toisen ydinasesuurvallan - Venäjän vieressä -

.. on ajattelemisen aika, ja nyt HS aloitti sen hienostuneella tavalla - kulman takaa vaivautuneena omasta toistaiseksi vallitsevasta aivopesumaisesta manipulaatiostaan ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17456654/nain-toimii-hienostunut-mediamanipulaatio! - -----
PS2. Meillä ei ole enää varaa lisätä idän ja lännen välistä vastakkainasettelun kiihkeyttä 673 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - 3600.

 

PS3. Tämä HS-uutisointitapa on uusi keino edistää suomalaisten pelkoa Venäjän väitetystä uhasta, kun huomataan muiden muualla olevien pelko puolestamme! ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008933572.html -, otsikoituna näin: 

 

"

Suomalaiset varautuvat Venäjän kostoon hamstraamalla vettä ja lääkkeitä: Espanjalais­medioiden uutiset selittävät, -

"
 

--

 

|  144  SUOMI24  374  P  |  SUOMI24  |  31  TIEDE  207  |  VU  | FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |

 

 

--

e