reviirit.jpg

"RASISTI"

...

48x48_20191004131740879.jpg
 

23.03.2021 16:09

 

Väestönvaihtoteoria tai väestön vaihtuminen -löytyy esimerkkejä niin Suomen niemeltä kuin kauempaa, vaikka Palestiinasta

..
HS-otsikko: "Supo kuvasi väestön­vaihto­teoriaa ääri­oikeistolaisen terrorismin yhdeksi vaikuttimeksi – Näin perus­suomalaisten johto kommentoi"
.

Tutkimusten mukaan Suomen niemeä asutti "ensin" saamelaiset, aivan etelästä alkaen. Kului aikaa, ja kalaiset vesistöt ja hyvät metsät metsästää tuotti "niemelle" seuraavia vaeltavia ryhmiä, puhutaan hämäläisistä, ehkä karjalaisista - mutta kuitenkin perimältään erilaisia ihmisryhmiä kuin saamelaiset.

Syntyi alun uteliaisuuden jälkeen erimielisyyksiä, oli erilaiset elintavat - näkemys kalavesiin, maihin kuin metsiin erosi siksi suuresti, että syntyi konflikteja ja lopulta saamelaiset joutuivat siirtymään (pakenemaan) pohjoisemmaksi - aina lopulta nykyiseen Lappiin saakka.

Oliko tuo saamelaisten väistö sitten teoriaa vai alueellista väestön vaihtamista | vaihtumista, niin ainakin se oli toisen perimältään erilaisen ihmisryhmän väistymistä toisen vahvemman ja vaikuttavamman tieltä.

.

 

*
.

Toinen esimerkki löytyy Palestiinasta, Lähi-idästä ja nykyisestä Israelista - alueelta, jossa vielä 1800-luvulla palestiinalaisten osuus oli hyvin merkittävä ja juutalaisten määrä vähäinen.

Selitteenä myöhemmille, osin väkivaltaisille toisen ihmisryhmän alueellisille siirtelyille on annettu 'luvatun maan teoria', joka on uskonnollinen, taloudellinen ja poliittinen - jopa niin, että ulkoiset valtiot (Englanti ja Balfour-julistus) sekaantuivat kolonialisteina alueen väestökehitykseen.

Kokonaisvaltaisesti tuolla Lähi-idässä edelleen Englanti ja Ranska siirtelivät rajoja - kyselemättä alueen asukkailta miten rajankäynti pitäisi tehdä. Syntyi nykyinen jännitteellinen tilanne Sykes ja Picot sopimuksena.

Juutalaiset kokivat raskaasti II Maailmansodan. Kokemukset saksalaisten taholta olivat paljon pahempaa kuin teoriat väestönvaihdoista, ja näin juutalaiset saivat intoa, toivoa ja huomisen turvaa "luvatusta maasta", jossa oli valmiina oma väestönsä - palestiinalaiset.

Israelin synnyttyä alueella on ollut useita sotia palestiinalaisten väistellessä, ja se ei ole teoriaa!

 


..
HS-ingressi: "Jussi Halla-ahon mukaan Supon vuosikatsauksessaan esiin nostama väestönvaihtoteoria ”varmaan” viittaa ajattelumalliin, jossa väestökehityksen takana uskotaan olevan jonkinlainen suunnitelma. Supo ei viittaa katsauksessaan suunnitelmaan."

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007876751.html -

 

..

| TIEDE | SUOMI24 | TIEDE | GEERT WILDERS |

...
26833 - 980 | 998