irak-armeija-sotilas.jpg

Kuva: ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/cnn-blair-pyytaa-anteeksi-irakin-sodan-virheita-syy-isisin-nousuun/5514782#gs.4bz246 - 

 

...

HS:

Miksi yhdellä iskulla Saudi-Arabian öljy­imperiumia vastaan on vakavia seurauksia, ja kuka niistä hyötyy?

https://www.hs.fi/talous/art-2000006241381.html

.

Ilkka Luoma 17.9.2019 - 17:29
 
 
Lyhyellä tähtäyksellä suurimmat hyötyjät ovat öljyn tuottajat - saudit mukaan lukien. Samalla US hyötyy, koska särötysöljy käy paremmin kaupaksi, sillä on suurimmat tuotantokustannukset - amerikkalaisten harmiksi.

Öljyn ostajat eivät hyödy, vaan kaivavat kuvetta, paitsi Kiina, joka ostaa Iranista erikoishintaista öljyä - välittämättä US' n pakotepolitiikasta.

Yllättäen suuri hyötyjä on Israel, koska näkökulma kääntyy heidän ilmahyökkäyksiltä etäämmälle - tunnetusti Israel suorittaa jollain erikoisluvalla Libanonin kautta taistelulentoja Syyriaan - perustelulla, että Iranin vallankumouskaarti "suunnittelee hyökkäystä " Israeliin Golanin kautta, jotka ovat YK' n vastaisesti Israelin miehitysaluetta.

Yllättävä hyötyjä löytyy Korean niemimaalta - pohjoisen johtaja Kim Jong-un hyötyy suuresti, koska US-pr. Donald Trump on suopea häntä kohtaan ja miksi? Siksi, että Trump tarvitsee rauhanliikkeen CV' hensä, jotta vastapainoksi voi ottaa sotaherran kaavun Persianlahdelta, eli voi aloittaa Israelin mieliksi sodan Irania kohtaan, ja jos sen sattuisi voittamaan saisi glamouria yli 16 vuotta kestäneen Irakin syndrooman peitteeksi! Irakin sodan US aloitti ilman mitään mandaattia.

Aina, kun rytisee, on suurin voittaja ase- ja sotateollisuus. Tunnetusti US on maailman suurin asekauppias ja herkkä liipasimestaan - muistamme Libyan 2011 pommitukset ja Syyrian 2013 CIA-operaatiot sekä Afganistanin 2001 ... sotia on ollut jatkuvasti - jo 20 vuotta.

Mutta! Persianlahti on nyt uhkia täynnä - Trumpille. Ensinnäkin Iranin taakse saattavat mennä kaksi maailman suurinta - varantona Venäjä ja taloutena Kiina - EU' kaan ei ole vielä rikkonut Iranin ydinsopimusta, vain US-Trump - yksipuolisesti, ilman irtisanomiseen oikeuttavia syitä.

Toisekseen Iran on paljon vahvempi kuin Irak ja tämän vuoksi Trumpin hyökätessä saudit joutuvat kantamaan ongelmat - voisi arvata, että näitä nykyajan sotakoneita - droneja lentelee paljon enemmänkin ja ei ole varmaa, että US-Patriotit osaavat ne torjua!
 
...