!

 

Englannin entinen pääministeri Tony Blair jatkaa tunnustuksiaan [1. Nyt Tony paljasti, että tehtiin raskas virhe, kun tuomittiin Gazan alueella Hamasin demokraattinen vaalivoitto – vuonna 2006.

 

Jälkiviisaus on turha kuin paavin pallit tai nunnan nännit, mutta tässä kohtaa on hyvä tuoda esille kansalaisnäkemyksiä yli 10 vuoden takaa – liittyen juuri tähän Hamasin vaalivoittoon, joka tuomittiin nopeasti niin Israelin kuin Yhdysvaltainkin toimesta ---

...

[1 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201710152200462025_ul.shtml -

 

Ote linkin alta:

” … Britannian entinen pääministeri Tony Blair myöntää ensimmäistä kertaa, että Hamasin vastainen boikotti Palestiinan vuoden 2006 vaalien jälkeen oli virheliike … ” -Iltalehti

 

Kommentoimme myös tuota hätkähdyttävää uutisointia:

” … ... Eng. ent. PM Tony Blair on tunnustanut muitakin laittomuuksia ja virheitä, kuten US taisteluhyökkäyksen ilman mitään mandaattia, jopa valhein, Irakiin vuonna 2003 [2. Näin tällä Irakiin rajusta hyökkäyssodasta muodostui osaltansa maaperä ISIS-järjestön synnylle [3. Onneksemme Nato-sotilasjohtaja USA' n maailmanpoliisiroolin aika on tiimalasissa valumassa loppuunsa … ”

[2 ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/cnn-blair-pyytaa-anteeksi-irakin-sodan-virheita-syy-isisin-nousuun/5514782 -

[3 ~ https://areena.yle.fi/1-4121050 -

 

gaza.jpg

GAZA

...

[24052006] ” … Israel ja USA pääosissa ovat onnistuneet lyhytnäköisessä politiikassaan asettamaan vastakkain palestiinalaiset. Rahan valta on suuri. Nälän koittaessa ollaan valmiit taisteluun vaikka maamiehiä vastaan. EU säesti parlamentarismin ylimpänä ystävänä rahahanojen sulkemista demokraattisesti valitulle Palestiinan Hamas-johteiselle hallitukselle.

 

Hamas ei ole tunnustanut Israelia, ...vielä. Saavuttaessaan laillisissa vaaleissa enemmistön palestiinalaishallintoon, ei Israelin tunnustus ollut päällimmäisiä asioita. Voittajan täytyy aina purkaa ylimääräinen tunnekuohu ennen kuin palataan arkeen. Hamas on kuitenkin koko vallassoloaikansa välttänyt ja estänyt omat iskut israelilaisia kohtaan. Hamas opettelee hovikelpoiseksi.

Israel ja USA:n George W. Bushin hallinto päällimmäisinä näkivät aikansa tulleen ja vaikeuttavat kaikin keinoin demokraattisesti Palestiinan kansan valitseman hallituksen toimintaedellytyksiä.

USA uhraa omia, pahasti vajeellisen liittovaltion, varoja Irakiin pontimena demokraattisesti valittava uusi Irak, jossa kansa vapailla vaaleilla valitsee hallintonsa. Palestiina teki näin ja USA osoittaa suurta kaksinaamaisuutta näiden kahden eri maan asioissa.

USA:n edut ja valvottavat etupiirit ovatkin hyvin erilaiset. USA pelaa aina Israelin päätyyn ja Irakissa politiikkaa ohjaa energia. Palestiinalla ei ole mitään, ainoastaan kansallistunteensa, jota nyt murennetaan Hamasin ja Fatahin vastakkainasettelulla … ”


 

Koko teksti on luettavissa täältä ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/7703/ketju/eiko_israel_nae_rauhanmahdollisuutta_aitansa_takaa?changed=1508076947 -

TIEDE palstalle julkistettu kirjoitus on pysynyt aktiivina jo yli 10 vuotta, saaden noin 21.000 kommenttia (osa roskaa ja osa helmiä) – aihe siis kiinnostaa suuresti suomalaisia. Kun TIEDE -lehti lopetti lukuavauslaskurin noin neljä vuotta sitten – oli lukema noin 1,5 miljoonassa. Tony Blairin tunnustuksen myötä tuo TIEDE - palstan kansalaiskirjoitus on palannut lähtökohdilleen. ^


 

Tony Blair on rohkeasti tunnustanut aiemminkin, jopa pyytänyt anteeksi

[~ http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/tony-blair-says-sorry-mistakes-6699926 - ]

Yhdysvallat hyökkäsi Irakiin vuonna 2003, syiksi paljastui paljolti valheita, joilla yritettiin myös saada taistelulupaa (maailmanpoliisilupaa *) YK' n yleiskokoukselta – sitä ei tullut.

YK' ssa silloinen US ulkoministeri Colin Powell **, tarkoin CIA selvityksin, koetti osoitella grafiikoin ja satelliittikuvin Irakin massatuhoaseiden suunnittelua ja valmistusta kuin varastointia – mitään merkittävää ei löytynyt, kun amerikkalaiset taistelujoukot kampasivat Irakia – sen sijaan kovat valuutat kelpasivat US – erikoisjoukoille kuin myös Abu Graiph vankilanöyryytykset.

** - Kerrotaan Powell' in katuneen puolivalheitaan YK' ssa?


 

Samaan aikaan maailmalla pyöri massiivinen 9/11 terrori-iskun jälkeinen CIA-vankilentojen karuselli välilaskuineen, jopa Helsinkiin (?) – pääteasemana Kuuban alueella oleva US-vuokra-alue Quantanamon keskitysleiri, jossa eivät päde Yhdysvaltain lait!


 

Entä nyt, onko odotettavissa uusia paljastuksia, tunnustuksia – jotka muuttavat maailmaa, ja käsityksiä järjestelmästä, jossa vastakkainasettelu on kiihtynyt omille ennätyslukemilleen, jota myös media kaikkinensa villitsee ja lietsoo West trolling manipulaationa ja idästä East trolling propagandana … [4

[4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html -


 

EKSTRA

Sykes & Picot ~ https://yle.fi/uutiset/3-8400589 -


 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka


 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 153520


 

DOC tony_blair_tunnustus_osa2_15102017.doc – OpenOffice Writer

PVM 15102017


 

560_5092