(Helsingin sanomat julkisti erinomaisen kirjoituksen ~ http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005034624.html - Lutherin kohta tulevan 500-vuotisjuhlan kunniaksi – tekemällä ehkä piilotetun rinnastuksen, mutta mihin?)

 

Martti Luther julkaisi katolisen kirkon vastaiset teesinsä 500 vuotta sitten. Jos Luther eläisi tässä ajassa, millä keinoin hän ajaisi asiaansa? Tietenkin riehumalla sosiaalisessa mediassa

-Helsingin Sanomat

 

Oli syntynyt Luthermedia, nykyisen sosiaalisen median esi-isä ja alkukoti uskalluksella olla eri mieltä

Esitetty ajatus Raamatusta, jota verhotaan myös alitajuntarinnasteisesti ajatuksellisena perinnemediana, oli torso. Tänään perinteellinen media edustaa taaksejäävää vanhoillisvaltaa, joka yrittää pitkin länsimaita manipulatiivisella West Trollingina alistaa ja vähäpätöistää nykyajan luthereita, joita kehittyy koko ajan sosiaalisen median blogistanioissa.

Uudet nykyajan lutherit naulaavat teesejään kerettiläisinä saarnaajina uudesta uljaasta suorakansan sivistyksestä kohti kansalaismediaa, jota voidaan myös vastamediaksi kutsua. Kansalaisteesit rakentuvat nyt seuraavien lähivuosien aikana. On syntymässä informaatiokulun uusväylästö, jossa tiedontuottaja on myös tiedonkuluttaja - ilman välikättä, jota on tähän mennessä kutsuttu neljänneksi valtiomahdiksi.

 

Kansa huutaa sosiaalisen median rappusilta:

Paperillinen ohjeistettu valtakoneiston näkökulma tiedon kantoratana on kuollut, eläköön kansalaisviisaus tuoda itse tapahtumaomaansa lyhentämättömänä esille, oli se sitten väärin tai oikein - lukijat ratkaiskoot tiedon oikeellisuuden, kukin tarpeensa mukaan!

 

Oikean ja väärän tiedon puu on kiehtonut ihmisiä

Totuuden |1 eläväistodiste on erilaiset mielipiteet, jotka todistettuinakin vaihtelevat historian saatossa. Aina lopulta tulee se jokin puuttuva tiedonjyvänen, joka muuttaa historiaa. Lopullista faktaa on vaikea löytää, sen sijaan oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja huomioon ottaminen luovat tasapainoa ja sananvapautta, niiden syvällisissä merkityksissä!

|1 ~ Totuuden tuska ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/totuus-hetken-piina.html -

...

 

Tämän päivän kansalais- ja vastamedia

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18934-bloggaajat-hakevat-linjojaan-kansalaisvaikuttajina - ]

Medianomien uusaika alkoi Ukrainasta, kun Venäjän slaavilaisten ja Ukrainan slaavilaisten kesken syntyi vasta- ja ristivetoa – ulkoa johdettuna operaationa, jonka ilmiselvä tarkoitus oli laajentaa läntisen toiminta-alueen reviiriä. Näin syntyivät uudet käsitteet nimeltä West Trolling ja East Trolling |2;

ensin mainitun ollessa läntisen valtakoneiston manipulatiivista tietosisältövaikuttamista – tavoitteena läntisen hegemonian säilyttäminen ja lisääminen. Jälkimmäinen oli taas itäisten vaikutteiden propagandaa, joilla koetettiin torpata läntisen ajatusmaailman tunkeutumista sellaisille kulttuurialueille, joilla oli jo kokeiltu toisen saksalaisen – Karl Marxin oppeja – kommunismina, toistaiseksi epäonnistuen, lähinnä ihmisen kilpailevan perusluonteen vuoksi.

|2 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228006-west-trolling-east-trolling-nokittelua-vuorosuunnin -

 

Helsingin Sanomien avaus suomalaisille lukijoille oli merkittävä journalistinen teko,

sillä se avasti silmät kansajoukoissa, joista on syntymässä uusmedia itse itselleen – vastapainoksi välittäjämedialle, jossa tapahtuu selvää tiedonmuokkausta, ”unohtelua”, yksipuolispainottamista sekä tarkoitushakuisuutta joitain tiettyjä valtapyyteitä kohtaan.

Sen voimme todeta, että kansalaismedialla menee pitkä aika, kunnes se kehittyy oikeaksi vastavoimaksi ja valtatieksi kansalaisten sa itsensä tiedon tuoton halulle ja sen myötä tiedonkaipuulle.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL | US | PZ | T | BL | BL | VU | FB | BLOG 112498

 

DOC Luthermedia_500_06012017.doc – OpenOffice Writer

PVM 06012017

 

|415|3957|