1038.

 

 

..

 

Syy ja seuraus - Iso viha - julma aikakausi slaavilaiskostona, mutta mistä?

48x48_20191004131740879.jpg
 

 

07.08.2021 10:20

 

 

Syyn ja seurauksen (koston)lait jäivät tässä HS-toimittaja Heikki Aittokosken julkaisemassa HS-kuukausiliitejutussa [ ~ https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000008112188.html - ] historiakirjoituksessa tasapuolisesti käsittelemättä -Kustaa H. J. Vilkunan näkemyksellisenä tutkimuksena*

Ruotsi oli aikanaan suurvalta ja kävi monia sotia itäisestä maakunnastaan - Suomenniemeltä, käyttäen hyväkseen suomalaisia jurrikoita, jotka olivat vain Ruotsin kuninkaan alamaisia.

Suomalaiset joutuivat paljolti tahtomattaan kuninkaan sotiin, joissa tosin suomalainen jurrikka [Sven Dufva ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Sven_Dufva - ] osoittautui usein sitkeäksi taistelijaksi, vaikka ei ymmärtänyt miksi piti mennä Puolaan ja aina nykyiseen Ukrainaankin saakka, mutta "suurvaltastatus velvoitti".

Ruotsin käymät sodat - tässä ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Ruotsin_sodista -

Ruotsi oli siis innokas sotija - kaikkiin ilman suuntiin, mutta yleisin ja verisin suunta oli itä, jossa vastassa slaavilainen veri - novgorodilaisina ja venäläisinä.

Ruotsi hyökkäsi ja puolustautui - oli suurvallan meininki tuonne Napuen taisteluun asti [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Napuen_taistelu - ] - jonne kuninkaan joukot emämaasta eivät enää ennättäneet tai kyenneet vastaiskuun - venäläisinvaasiota vastaan.

Herää tietysti kysymys miksi Ruotsin kuningas juoksutti sotilaansa - suomalaiset mukana - tuonne Ukrainaan saakka [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Suuri_Pohjan_sota - ] -

Pitikö ruotsalaissotaretken olla kosto, rangaistus tsaarille vai vain pelkästään suurvaltastatuksen aikaansaamaa mahtailua -

.. niin tai näin - aikaansai se verisen kostoretken tsaari Pietari I' n [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Pietari_Suuri - ] käskystä Suomenniemelle, jossa ideana saattoi olla suomalaisten irrottaminen Ruotsin vallan alta?!**

Mutta entä kosto, joka istuu piruna usein ihmisten olkapäillä?

Ehkä tsaari kosti ruotsalaisten hävitysretket - tai sitten se oli tuon ajan normaalia syyn ja seurauksen (kosto)lakia, jolloin lakia luettiin julmasti - nykyaikaan nähden.
--

Nykyaikaan emme liitä enää Saksan kolmannen valtakunnan hyökkäystä Neuvostoliittoon 1941,

.. johon suursotaan - II Maailmansodan verisimpään yksittäissotaan - Euroopan Itärintamaan - osallistui myös Suomi allekirjoittamattomana aseveljenä - antaen jopa Lapin Saksan sotilaiden lähtöalueeksi suurelle Wehrmacht' in ja Waffen-SS' n hyökkäyssodalle, jossa kommunismi piti juuria pohjamultiaan myöten - maailmastamme.

..
(Oliko Jatkosota sitten suomalaiskostoa Talvisodasta, jonka myötä menetimme Karjalan Viipureineen - piti saada revanssi. Mainittakoon, että tsaarin ja Ruotsin kuninkaan rajan oli jo tuolloin 1700-luvulla Pohjan sodan päätteeksi osapuilleen sama kuin tuo nykyinenkin .. )

Tuo 1941-45 oli verisin, raain kuin julmin totaalisota mitä on kuunaan käyty. Saksan johtaja ja diktaattori Adolf Hitler oli päättänyt nujertaa vastakkaisaateveljensä - diktaattori Josif Stalinin salamahyökkäyksellä itään, mukanaan suomalaiset, romanialaiset kuin unkarilaiset - bulgaaritkin olivat mukana.

Itärintama II Maailmansodassa oli lopulta syyn ja seurauksen lakien alainen
Slaavilainen veri kuohahti Hitlerin julmuuksille venäläisväestöä kohtaan - kyse oli vainolaisesta, jota ajoi aatteenpalo ja yli-ihmisyyteen taipuvainen ideologia paremmuudestaan juuri slaaveja kohtaan.

Tämän kaiken yli-ihmisideologian Stalin Moskovasta tiesi ja alkoi Saksan perääntyminen, joka päättyi omansa aikansa "napueen" - Berliiniin, jossa alkoi vimmattu slaavilainen kostonkierre (ehkä jopa Stalinin käskystä/ ohjeesta?) kaikesta siitä mitä Saksan sotilaat olivat tehneet pitkällä vaelluksellaan itään.

Samalla syntyi venäläisille suuri yhdistävä tekijä -

Suuren Isänmaallisen sodan jälkimuistelu, joka vuosi toukokuussa, päivänä jolloin Saksan kolmas valtakunta antautui ehdoitta Berliinissä. Tätä muistelua ylläpidetään tietoisesti - olivathan venäläiset joutuneet yllätyshyökkäyksen kohteeksi ja kansa kärsi hirvittävistä saksalaissotilaiden - erityisesti SS' n toimesta. Miksi kosto onkaan niin "suloista"?

"Koston sulo herää vielä tänäänkin" -

Afganistan 2001-, kun Yhdysvallat hyökkäsi kauas omilta rajoiltaan - kostona 9/11 terrori-iskusta

Tsaarin käskystä suomalaiset saivat tuta, mitä merkitsi olla Ruotsin kuninkaan alaisuudessa - apua kuitenkaan tulematta emämaasta. Stalinin käskystä saksalaiset saivat tuta mitä merkitsi Hitlerin totaalisota laajoilla aroilla julmuuksineen - tämän kokivat lähinnä saksalaiset siviilit, kun Puna-armeija saapui voittoisasti Saksan maaperälle - potut pottuina ehkä jopa tuplaten?

Vielä nykyaikanakin kostoa on harjoitettu - niin Vietnamissa kuin Afganistanissa -

.. ja jälleen kärsijöinä siviilit - olihan lopulta kyse ideologioista, maan tavoista kuin ylemmyydestä olla parempia .. vaikka tuo ylemmyys olikin kuorrutettu hyveillä demokratiasta, sananvapaudesta, oikeudenmukaisuudesta kuin yhteiskuntajärjestyksestä, jossa oli/ on ihmisoikeuksia, mutta millaisia?>

...
36344

 

 

..

SUOMI24  |  TIEDE  |  ILJ-BLOG  |