1060.

pikkuaivot.jpg

Kuva: ~ https://seura.fi/ilmiot/tiede-ja-luonto/ilman-aivojakin-voi-elaa-paalle-pain-ei-aina-nay-jos-korvien-valista-puuttuu-jotain/ - otsikoituna:

Ilman aivojakin voi elää – Päälle päin ei aina näy, jos korvien välistä puuttuu jotain

 

Ilman aivojakin voi elää – Päälle päin ei aina näy, jos korvien välistä puuttuu jotai

Ilman aivojakin voi elää – Päälle päin ei aina näy, jos korvien 

 

"Syy ihmisaivojen ylivertaisuuteen voi löytyä pikkuaivoista ... " -HS

 
48x48_20191004131740879.jpg

04.11.2021 - 18:01
 

 

Tuhoaako ylivertaisen fiksu eliölaji ihmisenä ympäristöään, josta se ja kaikki muutkin saavat täyden Elannon?
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17176475/meille-eloa-luova-ymparisto-on-hengenahdistuksessa - ]

Fiksuus, nokkeluus kuin äly voivat tuottaa laskelmoivuutta itsellisyydessään - ovat ihmismielen synnyttämiä ominaisuusviritelmiä, joilla on vähän tekemistä meitä kaikkia Elollisia ohjaavan evoluution ohjelmistosisällöissä.

"prototyypin irtiotto kehdosta?"
..

Mutta, kaikki se mitä fiksu ja verrattoman älykäs ihminen tekee, on sittenkin osa evoluution kehityskarttaa - kuten pikkuaivotkin |1. Se miten evoluutio "leikittelee" kehitysversioillaan, joista jälleen ihminen on yksi malli - ei meille aukea.
.
|1 ~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000008361710.html - HS-otsikoituna: "Syy ihmisaivojen ylivertaisuuteen voi löytyä pikkuaivoista, tutkijat uskovat"


.
Väite, jossa jokainen eliölaji on lähtökohdiltaan (parviälyisenä) fiksu tavallansa ja tarpeidensa mukaisesti -

.. lienee aksiooma [ https://fi.wikipedia.org/wiki/Aksiooma_(filosofia) - ], sillä evoluutio, joka tosiaan on kaiken biologisen kehityksen takana, ei lopulta jätä ainuttakaan lajia pulaan - tyhmäksi, älyttömäksi ja kyvyttömäksi jatkaa omaa sukuaan. Tässä emme tarkastele yksilöllisiä eroja fiksuuksissa kuin ylivertaisuuksissa.Ylittikö ihminen sille määritetyn reviirillisen lähtökohdan?--
Evoluutio on itsessään "äärettömän itsekäs" ja haluaa pitää itsensä "kuolemattomana" läpi koko biologisen elon kaaren, kunnes päättyy --- päättöpiste alueellisesti ja reviirillisesti tarkasteltuna päättyy kun Aurinko laajetessaan lopulta räjähtää ja näin haihduttaa Maapallon avaruuden tuuliin.


.
Ihminen on reviiriahneudessaan fiksu, älykäs ja syrjäyttävä
https://www.tiede.fi/keskustelu/83757/mita-reviiripuolustus-merkitseekaan-ihmiskunnalle? - .12689. - IJL-otsikoituna: "Mitä reviiripuolustus merkitseekään ihmiskunnalle?" ]

Ihminen valtasi Pallomme. Me syrjäytimme monet lajit niiden luontaisilta reviireiltään (pikkuaivojenko johdattelemana?) - tuoden itsemme meille luonnottomille reviireille - tuottaen lisäenergiaa |2 ja näin lopulta kasvuhokemassaan tuhoaa omaa elinympäristöään, kuten nyt Skotlannin Glasgow' ssa puidaan*- onko tämä fiksun ja älykkään olion merkki ja toimintamalli?
.
|* Olisiko tämä nyt älyllistä ylivertaisuutta .. ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/16143662/puolitatko-kulutuksesi---pelastatko-mielesi-ja-maailmasi - Osaisitko nyt puolittaa kulutuksesi?

.

|2 Lisäenergian hamuaminen tuottaa sen ylivoimasen päästöjäljen koko ihmiskunnalta

 

kum%2Bper%2Bcap.jpg

 

 

Kuvastanee "pikkuaivojen kokoa kansallisuuksittain"
..
Ylivertainen ihminen tuhoaa ympäristöään - se ei tunnu kovin fiksulta

Mikä tuottaa (talouden) kasvuhokeman |3 ja siihen oleellisesti liittyvän psykologisen ilmiön nimeltä näyttö- ja vertailutalous |4, jossa meidän on osoitettava toisillemme ylivertaista osaamista, kykyä kuin kehua osaamisestamme, jolla tuotetaan kasvavaa näyttöä paremmuudesta - niin sanottuna "riikinkukkopyrstöilynä" - autoilijoiden keskuudessa se tunnetaan GTS-nelipakoputki-ilmiönä.

--
Mikä olisikaan sitä evoluution fiksuutta ja ylivertaisuutta?

Me kaikki biologia olemme kasvussamme kehdosta hautaan evoluution lakien alaisia, joita emme tarkoin edes tunne. Luonnossa toimiva kilpailu on fiksua, sillä se pitää lajit hengissä omilla reviireillään, vaikka rajariitoja käydään jatkuvasti - kykyisemmän ollessa niskan päällä, mutta evoluution hitaiden muuttujien |5 ylläpitäessä kullekin omintakeista eloa - luoden aina lopulta riittävän hetkittäisen harmonian eloalueiden kehikkoina, jotta kukin laji kykenee jatkamaan omaa sukuaan.Kiintoisaa on se, että evoluutio on "palkinnut" jokaisen olion -

.. yksilöinäkin, joka on elossa juuri nyt, sillä kullakin on katkeamaton jatkumo alun hämäryyksiin ja päätyen alussansa lopulta yhteen ja samaan alkutekijään, jota emme tunne. Olisiko tämä sitä universaalista kyvykkyyttä, ylivertaisuutta kuin fiksuutta antaa Elämän lahja kullekin - aina ajanjaksoksi, jolla on jatkumon osatekijyys perintönä ja perinnön jättäjänä.

Silti 'joka hetki' kuolee lopullisesti perintöjatkumoita, ollen saamatta seuraajaa omista perintötekijöistä - mikä tässä onkaan sitä evoluution fiksuutta ja ylivertaisuutta - siinäpä tuo ylivertaisen vaikea kysymys meille ihmisille.--
PS. 'Hetken ajallisuus' on sitä evoluution fiksuinta leikittelyä tapahtumasarjoina, joita me ylivertaiset ihmiset koetamme kiihkeästi selvittää omin tieteinemme - pyrkynä 'kaiken tietoon', joka aina osaa juosta edellämme kättemme - ajatuksiemme siihen saamatta otetta ... ?

 

 

..

Viitteet ja linkit

 

|3 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/80399/mista-tuo-voimallisempi-kasvuhokeman-mantra-kaynnistyi - 

|4 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/74953/naytto-ja-vertailutalous-mita-se - 

|5 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/18693/ketju/hitaiden_muuttujien_vastustamaton_voima - 

...
45079

 

.

| 81  SUOMI24  167  |  28  TIEDE  71   |  MUSIC 1  |  MUSIC 2 3  |  TWITTER  |  YMPÄRISTÖTEOLLISUUS |

 

 

 

..

Lopulta - mikä Meiltä puuttuu?