mou2.jpg

Kartassa mainitaan kyrillisin merkein Nato - isäntämaa pöytäkirja!

IL | BLOG | TIEDE
...

Kysymys EU' lle kuuluu: 
"Keiden joukoissa seisot?". Tosiasia on kuitenkin se, että EU on osa Eurooppaa, joka jatkuu kauas Venäjän Uralille. Varsinkin Saksa tarvitsee Venäjän raaka-aineet ja uinuvan ~140 miljoonan venäläisen myöhemmän ostovoiman. Lisäksi Venäjä voi olla jo lähitulevaisuudessa EU' n merkittävä ravinnon lähde |1 - meille EU-kansalaisille.
Nyt EU on USA' n juoksupoikamainen seurailija, jossa Nato-yhteys edustaa ehkä sitä suurinta uhkaa kokonaiseurooppalaisuudelle |2 - uhkatodellisuutena kaukaa Atlantin valtameren takaa - houkutellen meitä Lähi-itään - omiin sotiinsa, joista syntyi muun muassa ISIS - Irakin tuhkasta.
 
On ratkaiseva aika miettiä miten EU asemoituu tuon toisen ydinasesuurvallan vieressä [katso kartta] - varsinkin me suomalaiset, jotka olemme täällä peräpohjolassa idän ja lännen vedenjakajalla.
 
Samalla EU' n on ratkaistava roolinsa tässä Iranin ydinsopimuksessa, huomioiden, että siinä ovat mukana Kiina (maailman suurimpana taloutena -IMF bkt/PPP - 2015) ja tuo jo mainittu eurooppalainen rauhanmahdollisuus tai huonoimmillaan -uhka - Venäjä. Siis keiden joukoissa EU seisot, ja mikä onkaan eurooppalaiselle kokonaiskehitykselle se oikea ratkaisu, jotta pitkä rauhankehitys voisi vakaana jatkua.
 
Tässä US-Iran tapahtumaketjun kulussa olivat Kiina, Venäjä ja Iran yhdessä meriturvallisuusharjoituksissa Omanin lahdella |3. Tämä ei ole voinut jäädä USA' ssa ja Israelissa huomaamatta.
Venäjä on muutoinkin nostanut rooliansa Lähi-idässä - ilman omin päin sotimista, kuten teki USA Irakin suuntaan jo vuonna 2003, YK-mandaatilla Libyassa 2011 ja jälleen ilman mitään mandaattia Syyriassa 2014. 
 
Btw. Tuomitsiko Suomi presidentti Sauli Niinistön toimesta US-murhaiskun - kun drone tappoi Irakissa iranilaisen kenraali Qassim Suleimani' in [LINK] - se tiedetään, että heti Iranin "puolidiplomaattinen" ohjusisku kiireesti tuomittiin ja vaadittiin selvitystä tapahtumista! |4
 
EU on tosiaan valinnan kauhassa, missä seisot?
 
EU-Euroopan jälki voisi näkyä maailmalla vankkana YK-operaatioiden rauhanturvaamishankkeissa - ei Naton rauhaanpakottamisen operaatioissa, joissa ollaan lähinnä sodassa - kuten Afganistan, joka alkoi US-hyökkäyksenä jo vuonna 2001 - jatkuen yhä; suomalaisten ollen jo osa tuota "sisällissotaa - selkkausta". Miksi olemme Afganistanissa, miksi Irakissa - sotilainemme?
 
EU olisi erinomainen YK-rauhanturvaaja - ja me suomalaiset sen kirkas helmi!
...
Viitteet: