sisu.jpg

Kuva: ~ https://yle.fi/uutiset/3-8382761 - 

 

...

HS

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006540433.html  - 

Kuinka maailma pelastuu

..

Ilkka Luoma 15.6.2020 -  1:33
Olemme persoja kehuille, huomioille ja erikoisuuksiemme huomaajille

Tosin amerikkalaiset tietävät suomalaiset hyvinä velanmaksajina, tai ainakin me haluamme itse sitä legendaa pitää yllä. Toistaiseksi luottoluokituksemme on kunnossa.

Tänään Sanna Marinin johtama NNV-hallitus (+ Matti Vanhanen poliittisella rintamakokemuksella) on operoinut erinomaisesti, ainakin toistaiseksi tässä Koronan aikaansaamassa yhteiskuntamuutostilanteessa.

Marin osaa kuunnella, osaa odottaa analysoiden ja osaa ratkaista asiantuntijoiden pohjalta päätöksiä - oikeaan suuntaan; toivottavasti niiden toimien pidemmälläkin aikajänteellä. Virheetkin tunnustetaan.

Suomalainen sisu* on käsite, kuten Flying Finn aikana jolloin poimittiin moottoroitujen kilpailujen maailmanmestaruuksia. Suomalainen on myös juro - siis se kansanosa, joka pitää tämän yhteiskunnan toiminnassa - sitä ei pidä sen sijaan täällä HS' ssa toisaalla haastatellut miljonäärit - yllättävääkö? Ei, sillä Talvisotakin ratkaistiin luottamuksella ja arkirivien sinnikkyydellä...

-Kovien pakkasten juoksuhaudoissa olivat niin maajussi kuin kaupunkilainen; rinta rinnan puolustamassa Kotia, Uskontoa ja Isänmaata. Siellä ei lompakon paksuutta mitattu, vaan suomalaista itsenäisyyttä, joka säilyi - isovelikin oli tullut apuun (Saksan kolmas valtakunta) - sittemmin syöksi meidät intomme kiihdyttäminä Jatkosotaan - hyökkääjinä. Silti USA ei koskaan julistanut meille sotaa - Englanti sen sijaan kyllä.

Suomi on idän ja lännen vedejakajalla; se tekee miedät epäluuloisiksi kaikkia sotaliittoja kohtaan. Emme halua Natoon, emme Venäjän holhoukseen - vaan olemme omillamme. Tuo kansakunnan syvien rivien oivallus puolueettomuudesta on ratkaisuavain eloomme ehkä tulevan vastakkainasettuvan maailman rajaviivalla!

Sisu, sinnikkyys ja 'luova syvien rivien hulluus' ovat voimaannuttajia huomiselle, kun Elo muuttuu joka tapauksessa vaikeammaksi. Jos suomalainen sieti Talvisodan juoksuhaudat - sietää se omavaraisena huomisen tuntemattomuudenkin
.
 
...