|1307|RUSSIA|2729|457437|POWER

putinc.jpg
 
Venäjän presidentti Vladimir Putinilla on meille viesti: "Jos näette pitkän ja jatkuvan rauhan hyväksi tahdoksenne, ette ota meille suureksi uhaksi vieraita taistelujoukkoja, ettekä heidän asevarikkojaan maahanne -erityisesti Yhdysvalloista, siitä toisesta ydinasesuurvallasta meidän viereen -tiedättehän, että olemme se toinen ydinasesuurvalta ja meidän strategiset ydinasevalmiutemme ovat vain reilu 100 kilometrin päässä rajastanne" - Putinin viesti jatkuu: "Ehkä sovimme asiamme hyvässä hengessä ja sen jälkeen neuvottelemme teille takaisin sen ainoan jäättömän sataman - Liinahamarin. Olemme valmiit luovuttamaan sen teille, mikäli ymmärrämme yhdessä mitä merkitsee kahden valtion yhteinen tahto, rauha ja kauppa. Toivomme myös teidän siellä Suomessa ymmärtävän mitä merkitsee kahden sana ero: uhkaaminen ja varautuminen -tuo viimeinen on meidän ajatus!"
 
***
 
 
trpu.jpg
 
Heistä kahdesta riippuu paljolti miten ukrainalaisten siviilien ja eurooppalaisen rauhankehityksen käy - molempien valiintuessa maansa presidenteiksi - Ukraina jaetaan kansallisuuksittain oikeudenmukaisesti ja rauha palaa niin Ukrainaan tuohon itäslaavien maahan - kuten myös koko Eurooppaan laskeutuu täyden rauhantien mahdollisuus -pitkäksi aikaa ..! 
 
****
 
 
 
 

 

48x48_20191004131740879.jpg
 


2023-12-08  --   12:24:38
 

oletettua, keksittyä vai vain puhdasta itäistä propagandaa?

A - Iltalehti-linkki: ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9435695b-e455-4c18-8a2d-68e6e241c31f -
IL-otsikoituna näin: "Asiantuntija: Putin on nyt itsevarmempi kuin kertaakaan sodan alkamisen jälkeen"
IL-ote: " .. – Putin on varmasti puhunut nyt itsevarmemmin kuin kertaakaan sodan alkamisen jälkeen, toteaa Venäjä-asiantuntija Nigel Gould-Davies. .. "


..
B - Hätähuuto Yhdysvalloista - asialla us-presidentti Joe Biden:
"Bidenilta vakava varoitus: Näin käy, jos Venäjä voittaa"
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b30817be-8474-460d-83b9-a53e94c0227e -

..
C - Varoitus myös Puolasta!
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/11204450-ff19-49dd-b6d1-292f6d7f4c72 -
"Varoitus Puolasta: Suomella ja muilla kolme vuotta aikaa väistää sota Venäjän kanssa – Tätä mieltä on Ilmari Käihkö"
IL-toimittaja Magnus Brunnsberg

__    __ 
Putinin voimaa nostaa hänen ajatus olla airut (tai ainakin toive siitä) koko länttä vastaan -
.. suuren maailmallisen enemmistön yhtenä edustajana - yhdessä Kiinan kanssa (?)

Länsi edustaa Maapallollisesta ihmispopulaatiosta suunnilleen tänä päivänä suhdetta noin 1,1/8,2 eli missä onkaan maailmallinen enemmistö ja millaisin voimin tämä itäinen voima alkaa johtamaan jossain ajan hetkessä lopulta kaikkinensa yhteistä Palloamme, todellakin yhteisten suurongelmien osalta;

-- huomioiden läntinen vähemmistöisyys -myös ympäristöllisesti ajatellen !

-katso tässä vastuukysymykset todellisten tilastojen pohjilta |1. Kysehän on lopulta meidän kaikkien biologisten elinmahdollisuuksista, eikä vain valtatekijöistä kun "isot pojat" mittailevat hauiksiaan ja sen pituutta!

|1 ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b4ff4caa-77cc-496c-ac5a-82e4e79a9289 -
.. Yhdysvallat on ylivoimaisesti eniten hiilidioksidipäästöjä aiheuttanut valtio menneen 171 vuoden aikana, käy ilmi ilmastokysymyksiin erikoistuneen Carbon Briefin analyysistä. USA:n osuus ajanjakson kokonaispäästöistä on 20 prosenttia. .. "
https://www.carbonbrief.org/analysis-which-countries-are-historically-responsible-for-climate-change/ -
"Analyysi: Mitkä maat ovat historiallisesti vastuussa ilmastonmuutoksesta?

-Google-käännös

__ ___
Putinin olettamaansa voimaa nostaa hänen täysin itsestään selvä kyky ja mahdollisuus suurvaltamaisesti tarvittaessa siihen lopulliseen yhteenottoon / välien selvittelyyn eli suurydinsotaan |2, jota US ja länsi pelkäävät yli kaiken.

__  __  __ _
Venäläinen kestävyys lopulta -itäslaavien sitkeys sietää koviakin aikoja!
[ ~ https://en.wikipedia.org/wiki/East_Slavs - ]

Lännen pelko johtuu venäläisyyden sitkeyden tietämyksestä vuosilta 1941-45. Tuolloin Adolf Hitlerin Saksan kolmannen valtakunnan hyökkäys itään - Operaatio Barbarossana päättyi lopulta silloisen Neuvostoliiton johtajan Josif Stalinin Berliinin valloittamiseen, valtavin venäläismenetyksin - puhutankin Suuresta Isänmaallisesta sodasta -Venäjällä tänäänkin.

Stalin poistui voittajana Berliinistä tehden maastaan kiistattoman valtiomahdin - Yhdysvaltojen viereen. Ovela Stalin |2 kohtasi vain yhden voittajan - hänet itsensä ja tämän hyvin sitkeän epäluuloisuuden -kaikkia muita kohtaan, jopa itseään (?) !

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2010/10/josif-stalin-manipuloi-taitavasti.html -
"Josif Stalin manipuloi taitavasti kaikkia!"


__  __  _
Entä me suomalaiset ja Suomi,

.. kun seisomme nyt valtiojohtomme härkäpäisenä tahtona Nato-velvoitekahleissa tuossa Venäjän vieressä - sen strategisten ydinaseiden vieressä |3 ja päälle päätteeksi USA' n ilmaistessa tarpeensa meidän alueisiin kriisin sattuessa [Kuva 1] tai sitä kriisiä kehiteltäessä, miten nyt näyttää tapahtuvankin - Ukrainasta, tuosta toisesta itäslaavivaltiosta nähden --

|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html -
"Venäjän ydinaseiden voima - kumpuaa veden alta"

 

__ __

EKSTRAKUVA X

 

 

russo4.png
 
Tähän kohdin on hyvä tuoda linkki IS-toimittaja Arja Paanasen juttuun Odessasta, kun kiovalainen äärinationalismi iski venäläismielisiin ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000750772.html - IL-otsikoltaan näin: 
"

IS vieraili Odessan palotalossa: "Vain fasistit voivat tehdä tämän"

"

Venäläismielisten mielenosoittajien surmanloukuksi koitunut ammattiliittojen talo avattiin sunnuntaina Odessassa yleisölle sen jälkeen, kun vainajat oli saatu kuljetettua pois palaneesta talosta."
 
***
 
__ __ __ __ _
VÄLIEKSTRA -- Kertoisikohan väistyvä TP Sauli Niinistö nyt aivan aikuisten oikeasti ja rehellisesti koko kansalle miten tuo idän karhu - kasakka - on meitä sotilaallisesti uhkaillut tässä viimeisten 60 vuoden aikana?

Miksi Saulikin teki "keppihevosen" tuosta Venäjän Ukrainaan hyökkäyksestä vuonna 2022, kun aiemmin USA' n omat hyökkäyssodat vuosina 2001-21 eivät mitenkään ajatusmyssyä rasittaneet -tätä kansakuntamme kysyy yhä tiiviimmin.

Mihin katosi presidentillinen arkijärki, kyky havainnointiin aidosti tosiasioiden pohjilta kuin näkemys väitetysti presidentillisesti syvällisestä Putin-tietämyksestä, mitä väitetään Niinistöllä olleen -

.. mihin se katosi, vai oliko Sauli sittenkin salainen Washingtonin 'natottaja', joka vain odotti iskuhetkeä?

Oliko Sauli tuon "konkarit lavalla" pauloissa |4, kun konkarit kokoomus-ryhmänä esitti Suomen vientiä Natoon - jopa ohi Nato-kansanäänestyksen. Miksi Sauli oli ehkä noiden raskaasti sokeutuneiden väärässä olijoiden pauloissa ja kuinka he tulevatkaan kantamaan vastuuta yhdessä Niinistön kanssa sitten "viimeisellä rintamalla"?

__ __

EKSTRAKUVA 1

 

pr66.jpg

 

 
Toivottavasti TP Niinistön päähän kasvaa uusymmärrys, mikä on kansakunnallemme hyväksi; nykyinen malli 1941-uhoineen ei meitä turvalliselle tielle johda, vaan mahdollisen(suur)sodan tielle, kuten Niinistökin jo toteaa !III Maailmansota" - ehkä herääminen tapahtuu nyt presidentillisessä päässäkin -suomalaisten eduksi ja hyödyksi. Valittu nykylinja on kohtalokkaan väärä!
 
***
 
 

>>>

__
136123 | 1076 | 3551

 

|  109  SUOMI24  553  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  |  

 

__ __

EKSTRAKUVA 2

 

trump1.jpg

 

Huomisen maailman rauhan ratkais(s)ee paljolti kauppa- ja ehkä sotilaskaavakin: "Kiina + Venäjä >>> US + EU" -niin minkä linjan ehkä uusi us-presidentti Donald Trump valitseekaan tuosta yllä olevasta yhtälöstä -on ratkaisevaa, osaltansa.

 

***

Suuri Mahdollisuus!  --  AMERIKKALAINEN MAAILMANJÄRJESTYS ROMAHTAA? -toteutuuko?

 

_

2

__ __

EKSTRAKUVA 3

 

sote4.jpg

 

Kokematon ja toistaiseksi UM Elina Valtonen (kok.) ei hallitse ulkopolitiikan kokonaisuutta; on yksipuolinen eikä osaa diplomatian perusaakkosia. Turvautuu nokkapokassaan Naton ja Yhdysvaltojen selkänojan tajuamatta mikä voima sijaitsee aivan itärajamme takana .. tyypillinen ajattelematon 1941-uholainen --- 

 

*****

 

Alla sen sijaan ulkopolitiikan laajaa kenttää kokenut, osaava ja vaistoiltaan herkkä osaaja koko kansakuntamme eduksi sijainnistamme täällä idän ja lännen vedenjakajalta. Tohtori Paavo Väyrynen, joka tietävästi olisi ainoa presidenttiehdokas, joka otettaisiin vastaan niin Kremlissä kuin Valkoisessa talossa! Antaa ajattelemisen aihetta suomalaisille. Toivottavasti kannatuskortit saadaan kerättyä kokoon ennen määräaikaa ..?

 

pate1.jpg

 


"Nehän ovat aina aivan eri miehet jotka ruumiita tekevät ja ne, jotka niitä pesevät"

|4 ~ https://yle.fi/a/3-7696313 -
Yle: "Kokoomuskonkarit lavalla: Natoon voidaan mennä ilman kansanäänestystä"


"Kokoomuksen pitkäaikaiset kansanedustajat Ilkka Kanerva, Pertti Salolainen, Kimmo Sasi ja Ben Zyskowicz olisivat valmiita viemään Suomen Naton jäseneksi myös ilman kansanäänestystä. Eduskunnan kansalaisinfossa käydyssä keskustelussa kokoomuskonkarit antoivat täyden päätösvastuun presidentille, hallitukselle ja eduskunnalle."
-17.12.2014 - Yle

__   __ _
Olemme keskellä suurta lopulta paljolti valtiojohtomme ymmärtämätöntä ja tajuamatonta muutoskehitystä ja nyt kansakuntamme on meiltä kysymättä viety lännen sotakoneeseen - Natoon ..

.. idealla oletettu turva, luuloteltu turvallisuus, väitetty kansallinen turvallisuus ..

-unohtaen että nyt kävi ja tulee käymään täysin toisin päin. Nato loi meille raskaan uhan* joutua lännen taistelukoneen hyökkäysalustaksi itään - erityisesti pohjoisessa.

* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/01/nato-uskovaiset-lataisivat-suuren.html -
"NATO - uskovaiset lataisivat suuren ongelman lapsilleen ja lasten lapsilleen"


__ __ __ __
TIETOISKU - Toinen suomalainen arkiviisaus - hiukan muunneltuna:
"Tyhmän uhkarohkeasta ja pidemmälle ajattelemattomasta valtiojohdosta kärsii koko kansakuntaruumis"

__ __ __ _
Muistuuko tässä kohdin monille mieliin historia vuodelta 1941,

.. silloisena 1941-uhona |5, kun laskimme - pyysimme? -

Adolf Hitlerin johtaman Saksan kolmannen valtakunnan huolehtimaan koko Pohjois-Suomen sotilaallisesta valmiudesta? Emme puutu tähän sen enempää, sillä kaikki tietävät, myös nykyinen valtiojohtomme, entä ulkopolitiikasta ja diplomatiasta kokematon (kok.) UM Elina Valtonen (?) .. -miten tuossa koitoksessa lopulta kävi.

|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/verranto-vuoteen-1941-on-huomattavasti.html -
"Verranto vuoteen 1941 on huomattavasti osuvampi --"


Entä nykyinen, toistaiseksi PuM Antti Häkkänen (kok.), onko hänellä kykyisyyttä | kyvykkyyttä ymmärtää historiaa ja sen vertailua nykyisyyteen; onhan kansakunnan viisauslippaasta kuulunut yhä useammin kuhmolainen villien salojen arkisanonta:

"Tunne eilinen, niin tänään saatat oivaltaa huomisen"

__ __ __
Entä nyt, kun muinoisen Saksan tuolloin oletetun turvan, voiman ja kyvykkyyden on tarjoamassa Yhdysvallat (DCA**), Nato-jäsenyys kuin muut moninaiset läntiset sotayhteistyösopimukset.

** ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/10/ajautuuko-suomi-uudelleen-vuoden-1941.html -
"Ajautuuko Suomi uudelleen vuoden 1941-tapahtumasarjaan?"


__ __ __
On suuri sääli kansalaisiamme kohtaan, ettei nykyinen valtiojohtomme tajua, ymmärrä kuin osaa edes ajatella eri vaihtoehtoskenaarioita, mihin nyt kaikki voikaan johtaa ja päätyä!

VÄLIEKSTRA! - Tuleviin presidentinvaaleihimme 2024 on saatava sellainen ehdokas, joka voittaessaan vaalit, on tervetullut niin Kremliin kuin Valkoiseen taloon ja kukahan hän olisi?
-helppo arvata, jääkööt vielä tässä vaiheessa sanomatta, ettei mene vaalimainonnan puolelle.

__ __ __ 
EPILOGI - Herääkö kansalaisemme tähän massiiviseen mediapoolin iskevään -
"West trolling manipulation" -ilmiöön |6 -

.. manipulaatioon, jopa propagandaan - joka kiihdyttää muun muassa iltapäivämediastaan -

VIEMÄRIMEDIA ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/viemarimedia-huutaa-loopeistaan.html -

- entistä raskaampaa itäistä yksipuolisuus- ja epätasa-arvoista, eikä niinkään journalistista informaatiopainotteisuutta; muun muassa Venäjää ja Kiinaa kohtaan jättivirheinä, tekojen ja tapahtumien vääryyksinä, silmittömänä ja brutaalina väkivaltana, osaamattomina epäonnistumisina kuin muistutteluina sadoin kerroin toistoviestein, kun teki sitä ja tätä -yhä uudelleen ja uudelleen ..

- vieläpä useimmiten ilman todisteita ilmaisuina; luuloina, otaksumina, väitteinä, nimettömyyksinä ja jopa puolivalheina.

|6 ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/252561-ita-lansiottelu-lahestyy-west-trolling-manipulation-puree/ -


__ __
Miksi tämä lännestä kiihdytetty idän ja lännen vastakkainasettelun viljely ja lannoitus?

___
PS1.
https://keskustelu.suomi24.fi/t/18141562/amerikkalainen-maailmanjarjestys--kokee-haaksirikon -
"Amerikkalainen maailmanjärjestys -kokee haaksirikon?"

___
PS2.
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17092596/usa-menettaa-maailman-johtajuutensa---vastakkainasettelu-idan-ja-lannen-valilla-kiihtyy! -
"USA menettää maailman johtajuutensa - vastakkainasettelu idän ja lännen välillä kiihtyy!"

 

--

WEST TROLLIG MANIPULATION

 

 

__ __

EKSTRAKUVASARJA A&O 

 

 

putin.jpg
Putin neuvoo suomalaisia ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/putinin-mukaan-suomen-ja-ruotsin-nato-jasenyys-ei-ole-ongelma-kaikki-oli-valillamme-hyvin-mutta-nyt-voi-olla-jannitteita-niita-todella-tulee-olemaan/8460640 - MTV3 ote: " .. –  Mikään ei voisi häiritä meitä siinä, jos Ruotsi ja Suomi liittyvät Natoon. Jos Suomi ja Ruotsi niin haluavat, he voivat liittyä. Se on niiden oma asia. He voivat liittyä ihan mihin haluavat, Putin sanoi. .. " -- | | -- " .. Brittilehti Guardianin ja yhdysvaltalaiskanava CNN:n mukaan Putin sanoi myös, että Suomen ja Ruotsin tulee ymmärtää, että jos maiden alueille sijoitetaan sotilaallisia joukkoja ja infrastruktuuria, Venäjän on vastattava samalla tavalla ja luotava samankaltaiset uhat alueille, joista kohdistuu uhkia Venäjälle. .. "-entä vieraiden taisteluvoimien tulo Suomeen; Venäjän viereen aiheuttaen meidän taholta selvän uhan naapurillemme - esimerkiksi pohjoisessa - Kuolan niemimaan viereen ---****Tajuaako alla oleva ovelalla katseella ennen niin puolueettomuuden oivaltajaviisas TP Niinistö tämän tänään - jää nähtäväksi, mutta vakavin kysymys lienee siinä millaista vastuuta Niinistö tullee kantamaan vääristä omista todellisuuteen vaikuttaneista ratkaisuista - natoon menosta, kun hän jää kohta ansaitulle eläkkeelle. Kansakunta jännittää sitä - ehtiikö Niinistö katumaan tekojaan!  
aniin.jpg
 
 -- ja nyt tuleekin iso ero valtiomiesmäisyyteen Niinistöstä Väyryseen - toisen ajautuen vaaran vuosiin Niinistönä -  ja toisen tietäessä keinot ja lääkkeet miten "sairaus parannetaan" Väyrysenä! -- 
 
urkki_paavo.jpg
 
Presidentti Kekkosen pohjustamalla tilannetajulla ja älykkyydellä paasikivimäisenä viisautena tunnustaen tosiasiat diplomatian perustaksi -ja näin idän ja lännen konstikkuudesta terävästi oivaltanut valtiomiesmäisyyden säkenöivyys lienee tarttunut hyvin Väyryseen - joka tosiaan saattaa olla se ainoa tuleva mahdollinen presidenttimme, joka otetaan vastaan myös Kremlissä, kun on aika palauttaa suhteet naapuriimme ..
 
****
 

 

______

ILU-MEDIA

IJL-Productions

 

 

ILU_hymy.jpg

 

Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com

 

051223 -Total Visits: 1001685 Total Visitors: 144453    

211123 -Total Visits:   977778 Total Visitors: 139688  

141123 -Total Visits:   967368 Total Visitors: 137833  

071123 -Total Visits:   959023 Total Visitors: 136707  

311023 -Total Visits:   951943 Total Visitors: 135561  

031023 -Total Visits:   916765 Total Visitors: 130470   

 

https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

 

__
e

e

 

e

 

__  _

BTW PHOTO X !

 

DSC_0245.JPG

 

Miksi tämä kuva - siihen selostus vähän myöhemmin! 

 

Suomen pankin [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Pankki - ] sisäänkäyntiaula

 

-Photo by IJL-Productions

 

-mainittakoon, että Venäjän tsaari myönsi jo 1800-luvulla ollessamme tsaarein autonomiassa meille aiemmin oman Suomen pankin kuin itselleen oman Venäjän pankin (=valtion pankin) -- 

 

****

 

PORILAISTEN MARSSI

_

IJL-BLOG PHOTOS 

1 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/5f17490d-78fc-4033-92de-1451606a447e -

2 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/a03e627a-84e7-4b50-aaf4-c25a6cb9447f -