(Odotettu tuli todeksi - Yhdyvaltain presidentti Donald Trump haluaa kirjoittaa joitain kohtia uusiksi “uudeksi” Pariisin ilmastosopimukseksi |1, jossa hän ja USA pysyvät seuraavat vuodet, joka tapauksessa. Olemme nähneet, että Trumpin vaalilupaukset täyttyvät hiljalleen, mutta kutistuneena. Trump pysyy todellisuudessa Pariisin ilmastosopimuksessa mukana)

...

|1 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201706022200180621_ul.shtml - Kts A tekstin lopusta

 

Tunnetusti ympäristöongelmat ja tulevat -katastrofit ovat rajattomia, siis eivät valtiorajakeskeisiä. Ympäristöongelmat eivät tunnista rajoja, eivätkä huuda The Great”, vaan kulkevat rajattomalla pallon pinnalla - aivan kuten kemistit ja osa fyysikoistakin ymmärtävät, ettei ole mitään rajapintoja olemassa, on vain molekyylien lämpöliikettä!

Trump on sitä mieltä toistaiseksi, ettei ihmisen toimet kiihdytä tätä molekyylien lämpöliikettä, esimerkiksi hiilidioksidin dumppauksella omista toimistamme, missä kivihiilen polto on eräs niistä vaikuttavimmista. Tosin lehmien pierumetaanit|2 ovat vielä hiilenpoltostakin viisin-kuusinkertaiset vaikuttavuudeltaan.

 

Trump puhuu tasaisemmasta vastuusta ja aikaansaannosten jakaumasta

Kiina ja Intia pääsevät kuulemma liian vähällä |3 ja onkin vaara, että amerikkalaisille nauretaan |4. The Great, niinpä nyt Trump mahtipontisella tavalla ilmaisi, että Pariisin ilmastosopimus kirjoitetaan joiltain osin uudelleen, että saadaan jotain tilkettä vaalilupauksille ja töitä pittsburghilaisille - ruostevyöhykkeen punaniskoilla. Amerikka ensin mentaliteetilla!

 

Kun tarkastelemme vaikkapa muodissa olevan hiilidioksidin päästöjä -

 ... huomataan yhdysvaltalaiset suurimmaksi päästäjäksi - vielä tänään ja erityisesti kumuloituneena arvona viimeiselta 100’ lta ja 50’ lta vuodelta. Noina 50 ja 100 vuoden aikana juuri USA kehitti kansantalouttaan ympäristöä raskaasti kuormittaen - käyttäen samalla pilkkahintaisia raaka-aineita, paljolti nykyisiltä kehitysmailta.

 

Kun tutkimme vieläkin tarkemmin hiilidioksidin päästöjä,

 ... huomaamme amerikkalaisten olevan per henkilö ylivoimaisesti suurimpia päästäjiä |5. Jos laskemme kumuloituvuuden merkityksen, vaikkapa kaavalla viimeiseltä 100 vuodelta. Kaava on helppo.

Laskemme viimeisen 100 vuoden ajalta, joka vuoden lopulta väkiluvut yhteen, näin saamme yhtäläisen lukuarvon kaikista maista. Tämän jälkeen laskemme hiilidioksidin päästömäärät maittain kumuloiden tuolta 100 vuodelta, näin saamme päästöjen kokonaismäärän.

Kun jaamme maittain nyt tuon väkiluku yhteisarvon tuolla hiilidioksidin kokonaispäästömäärällä - maittain tämäkin - saamme vertailukelpoisen vastuunkantopisteytyksen per kulutushenkilö. Samalla saamme kokonaisluvuista laskettua maapallollisen kulutushenkilökeskiarvon!

Tälläistä ylläesiteltyä taulukkoa ei ole, mutta kun se lasketaan huolella - saamme todennäköisesti USA’ n ykköseksi, seuraavaksi Euroopan läntiset valtiot ja sitten Japanin ... Kiina ja Intia jäävät kauas noista kärkisijoista. Tosin valtiona Kiina on nyt maailman suurin hiilidioksidin päästä ja USA kakkonen.

 

Mitä tämä Trumpin peräänkuuluttama tasaisempi taakanjako merkitsee?

Se merkitsee kaikkialla reilua kulutuksen omaehtoista vähentämistä - progressiivisesti, aivan ensimmäiseksi, sillä se vähentää nopeimmin ympäristölle laajemminkin haitallisia päästöjä - ei vain hiilidioksidipäästöjä.

 

Seuraavaksi julistetaan teknologiamobilisaatio,

 ... jossa hyötysuhteet säädetään aivan uusille arvoille, entisiin nähden. Insinööri on siitä ihmeellinen, että hän on osaltansa tuonut myös nämä ympäristöongelmat viimeisen 120 miinus 20 vuoden aikana - kun kulutushalumme oli saada lisää, enemmän ja nopeammin. Insinöörit virittivät muun muassa paperikoneiden viiranopeudet huippuunsa ja sarjatuotannon sellaiseksi, että “jokaiselle olisi riittänyt määrien osalta jotain!”

 

Trump avasti tien Kiinalle, joka on jo nyt maailman suurin talous

~ http://yle.fi/uutiset/3-9644829 -

Kiina otti nyt sen aseman mistä Kiinan presidentti Xi Jinping vihjaisi Trumpille tämän Floridan residenssissä. Trump ei vain saattanut ymmärtää Xi’ n viestiä pysyä Pariisin sopimuksessa, mutta pyytäen joihinkin tavoitteisiin “amerikkalaiskertoimia” -

 ... Trump hoksasi koplata saadusta Xi’ n neuvosta tuon uusneuvottelun, mutta muotoili kopealle tyylilleen uskollisena tuon “irtautumisen” väärin termein. Trump ei lopulta irtoa Pariisin ilmastosopimuksesta |6, vaan säätää tavoitearvoja, pelastaakseen vaalilupauskasvonsa.

Näinkö nyt EU-Euroopassa mellastamassa käynyt Trump avaa ovia Kiinalle - meille Eurooppaan, joka ohjaili kaukoidän viisaudella tilanteen tähän - jo Floridassa? Tai Kiina avaa ovia Euroopalle, josta Venäjä on yksi osa!

...

|6 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237775-trump-paatti-pysya-pariisin-ilmastosopimuksessa -

 

Maapallo on tunnetusti rajaton biosfääri erilaisin vyöhykkein ja tuntemattomin biomassakaavoin[!]|7,

 ... missä ei ole määräävänä valtiorajat, vaan pallomme kokonaispinta-ala, josta olisi kannettava yhteinen huoli, päätöskyky, vastuu, velvoitteet ja halu katsoa omaa toimintamallia viimeiseltä 100 vuodelta.

 

...

A

Trumpin herätessä hänet manipuloidusta harhamaailmasta, nyt tehty aiepäätös pyörretään jollain kasvot säilyttävällä tavalla. USA on sopimuksessa aina 2020 saakka! Trump kertoi olevansa halukas uudistamaan Pariisin ilmastosopimusta, kysymys on lopulta täsmennetystä trumppismin paremman diilin metsästyksestä, jonka painoarvoa lisätään tällä Trumpin dramatisoinnilla!

 

EKSTRA

Elämme jo kiinalaisten vuosisataa!

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-mobilisaatio-ulottuu-yli.html -

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2009/10/kiina-kasvaa-nopeammin-kuin-maallinen.html -  

 

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi Trumpin päätöksen jälkeen: “Don’t worry, be happy” -suoraan englanniksi! [Yle 18:00 TV-Uutiset 2.6.2017]

 

15112016

HS: Trump vs. Maapallo ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002930435.html -

 

Linkkinumerot tekstistä

|2 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Metaani -HUOM! Siperian ikiroudan alla olevat suot sulavat.

|3 ~ http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/kestava_kehitys/ilmastonmuutos-on-kiinalaisten-salajuoni-voiko-trumpin-voitto-tuhota-pariisin-ilmastosopimuksen-6597995 -

|4 ~ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151147901267364&set=a.10151147897262364.425109.660652363&type=3&theater - [kuva - graafi, 2011]

|5 "Meillehän ei naureta!" - Trump. ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005236579.html -

|7 Biomassayhtälöiden kaavat yhä löytymättä! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/biomassojen-taspainoyhtalo-yha.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi 

 

AL | US | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 145235

 

DOC Presidentti Trump haluaa paremmanilmastodiilin_02062017.doc

PVM 02062017

 

|741|