tietosuoja.jpg

 

 

Google on kaikessa hiljaisuudessa varastoinut tietoja Gmail-käyttäjien netti­ostoksista

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006110687.html - 

Ilkka Luoma 19.5.2019 - 9:50
 
 
Eniten mediassa on toistettu epäilyksiä ja syytteitä kiinalaista Huaweita kohtaan; sen väitetään varastavan tietoa, keräävän tietoa ja toimivan Kiinan valtion eduksi, kun Kiina haluaa valvoa kansallista turvallisuuttaan. Huaweita vastaan ei ole esitetty todisteita ja lännenmiehen medialle on riittänyt uutisoinnin pohjaksi nuo epäilyt ja syytökset. Ei ole edes yritetty löytää todisteita. Miksi näin? Onko syynä se, että vapaassa kilpailussa Huawei on voittamassa läntiset kilpailijansa? Tämän vuoksi se täytyy muurata omaan karsinaansa. 

Google on amerikkalaisen Alphabet Inc. yhtiön tunnetuin tuotemerkki. Kaikki googlaavat ja yhä useammat käyttävät myös gmail -sähköpostia, jonka näin tässä uutisessa todistetaan käyttäytyvän tietoa keräävällä tavalla, joka ei saa niin tiukkaa uutissävyä kuin Huawei. 

Emme ole kuulleet Kiinan presidentti Xi Jinpingin toteavan mitään Googlen, gmailin tai Androidin kiellettyjen listalle laittoa Kiinassa, joka on maailman suurin mobiliteetin markkina. Sen tiedämme, että Kinassa arkikiinalainen ei voi käyttää Facebook - ja Whatsapp - sovelluksia - tilalle on ohjelmoitu omat vastaavat ... ehkä Google ja Androidkin vielä korvataan omilla? 

Se on varmaa, että kaikki valtiot velvoittavat omalla maalla toimivia yhtiöitä auttamaan, kun valtio ja sen yhteiskunta on vaaran vyöhykkeellä - modernisti sanottuna kansallisen turvallisuuden uhkaantumisen alla. Suomessakin tiiviimmin ollaan tutkimassa bittivirtoja - ruotsalaiset ovat saaneet jo vakoilla maan läpi kulkevia muiden valtioiden bittivirtoja. Onkin selvää, että Kiinakin valvoo omat etunsa. 

Entä media ja valtatekijät? Miksi lännestä on käynnissä näin kova informaatiosota, jossa jo todisteettomasti asetellaan vieraiden valtioiden yhtiöitä pakotteiden ja kieltojen alle. Mikä onkaan todellinen syy? Onko meneillään raju vastakkainasettelun aikakausi, jossa itä ja länsi mittelevät tulevasta maailmanherruudesta ja se, että US on menettämässä omansa ja tilalle on syntymässä kiinalaisten vuosisata?