vanhukset3.jpg

Kuva: ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kotihoitaja-paljastaa-vanhukset-heitteilla-sairaala-kotiutti-ilman-ruokaa-ja-laakkeita/4815996 - 

...

HS

Korona­virus tappoi seitsemän saman hoiva­kodin asukasta Seattlessa –  Miten varmistetaan, ettei sama tapahdu Suomessa?

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006428324.html

...

Ilkka Luoma 5.3.2020 - 19:49
Tämä pysäytti! Elämä on. Jo tunnetusti Korona iskee ikääntyneisiin, tupakoiviin, valmiiksi sairaisiin ja heihin, joilla on alentunut vastustuskyky - lähinnä yli 60-vuotiaat.

Uutisen viesti on tyly, lohduton ja merkitsevä. Mikä onkaan viruksien tehtävä - tulee tässä vääjäämättä mieliin; onhan noita viruksia miltei "joka lähtöön" - vahvoista lisääntyjistä itsessään heikkoihin totaalitappajiin, olematta ihmismäistä väkivaltaa - vain oman perimäketjunsa jatkaminen - kukin tavallansa "omassa isännässään".

Ihminen virittyi jossain ajan vaiheessa kehittyessään evoluution ohjaksissa jostain kaukaan alun hamasta - omalle polulleen kokemaan inhimillisyyttä.

Tässä uutisessa kohtaa se ihmisyyden suurin arvo, arvomaailma ja tavoite ymmärtää elämä kaikille yhtäläiseksi - vajavaisista voittajiin. Elämä on tarkoitettu kaikille, jotka "ilmestyvät" omista perintötekijöistään - sen me ihmiset parhaina hetkinä olemme luoneet erottavaksi tekijäksi muusta eliö- ja oliokunnasta, jossa paljolti pelaa vahvemman lait - syö tai tule syödyksi, jopa tapa tai tule tapetuksi!

Elämämme alkaa avuttomuutena - täydestä riippuvuudesta vanhemmistaan. Jostain syystä tuo Korona ohittaa vauvat ja terveet lapset - miksi, sitä emme tiedä, vielä.

Elämä päättyy usein täyteen riippuvuuteen muista ihmistä. Nyt Korona näyttää kommentin alun mukaisesti hakautuvan tehtäviinsä juuri vanhuksiin - jo uutisenkin myötä, sillä tuo uutisen kuolleiden määrä kokonaisotokseen nähden on suuri.

Korona löysi ja teki tehtävänsä - tämä tuntuu häijyltä, mutta virus hakee "isäntää", jossa se voi toteuttaa perimänsä, eli lisääntymisen, ja siinä ohessa tuhoaa "isäntänsä" - näin on nyt tässä käynyt.

Mutta se ihmisen inhimillisyys! Tuon Elämän alun ja päätön välissä on se elämän kokemusalue, jossa kukin on yhtä lailla oikeutettu Elämän perusominaisuuksiin, joihin kuuluu inhimillisyys huolehtia muista heikommista - sillä vahvakin voi tarvita jossain kohdin apua. Tämä on sitä ihmisen inhimillisyyttä.

Elämä oli.
...