perinto1.jpg

Perintö seuraa miljoonia vuosia - mikä perintö?

 

 

Perintö on usein taseomaisuutta, joka on altis kysynnän ja tarjonnan laeille. Nyt suuret ikäluokat eläköityvät ja myöhemmin jakavat reippaat perinnöt – tulevaisuudessa ikäluokat pienentyvät kuin pyy ennen maailmanloppua – näin ainakin Suomessa.

 

Vuosi 2017 oli syntyvyydeltään vähäisempi suhteellisesti kuin viimeiset nälkävuodet 1800 – luvun puolivälin jälkeen, jolloin jopa kuoltiin nälkään --- emme lisäänny riittävästi, ja tosiasia on se, että jossain vaiheessa vähentyvä kysyntä alentaa taseiden arvoa.

 

~ www.iltalehti.fi/talous/201802262200772173_ta.shtml -

” … Kolme neljästä suomalaisesta on miettinyt perinnön saamista tai jättämistä ja moni tekee sen yksin, ilmenee S-Pankki-konserniin kuuluvan FIMin kyselytutkimuksesta.

- Suomalaisilla perheillä on omaisuutta satojen miljardien euron edestä, ja lähivuosina moni vaurastuu perintötilanteissa, joihin ei ole välttämättä varauduttu … ” -Iltalehti/FIM

 

Ilkka Luoma - kommentti:

[26022018] Tämä on todettu pitkään. Nyt yhä useampi jää eläkkeelle ja "kohta kuolee", jotka ovat tehneet pisimpään työtä ja vauraampina kuin mitkään aiemmat sukupolvet. Perijöitä on yhä vähemmän. Tulee kuitenkin muistaa että suuremmat perinnöt ovat tasearvoisia, eli riippuvaisia kysynnästä ja tarpeesta.

 

Moni vuokralainen pääsee omistusperintöasuntoon, tosin putkiremonttien rasittamana. Toisaalta yllättäviltäkin kuolleilta löytyy 100.000 euron pankkitalletuksia. Tältäkin osin Suomi eriarvoistuu, osa ei saa, eikä peri mitään .

 

 

[2016][U] Perintö – velat = tasapaino

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/perinto-velat-tasapaino.html -

 

(Perintöjä on useanlaisia. Me ihmiset perimme omaisuutta, henkisyyttä ja geenejä, jotta pärjäisimme elämisen taistelussa, joka on sopeutuvaa kilpailua kukin omaan ”lokeroonsa” – jatkamaan sukua)


 

Kuva 1

Joka kevät saamme perinnöksi luonnon heräämisen ja uuden kasvukauden alkamisen - lapset ovat ihmiskunnan arvokkain perintö-oikeus. Photo by Nokia Lumia 1020. [IL] - 2015 (cliccaamalla kuvaa, sen saa suuremmaksi)


 

 

[ … keskimääräinen kansalainen Liisa tulee jättämään tämän päivän materiaalisessa maailmassa suuremmat perinnöt |1 kuin koskaan aiemmin, ainakin jos rahassa sitä mitataan …

 

kansalainen Erkki pohtii suuressa velkataakassaan miten siitä selviää – tällöin herää oivallus, että vanhemmiltahan on tulossa asunnot, mökit ja sievoinen pankkitili, eikä noita sisaruksiakaan ole paljoa sotkemaan astiastoja ja muita minulle tärkeitä muistoja... ]

 

 

Raha ratkaisee velat

 

Kuranttina peritty omaisuus voidaan myydä ja näin maksaa ylisuuriksi paisuneet velat |2. Näinhän monessa perheessä ajatellaan, kun tuli ostetuksi liian suuri asunto – varsinkin pääkaupunkiseudulta, jossa asuntojen hinnat eivät edusta enää valtakunnallista reaalimaailmaa.

 

Perintöodotus rauhoittaa, joskin käräjillä on useita riitoja, kun sisarukset eivät päässeet sopuun siitä äidin taulusta ja suurpapan sotamuistosta.

 

 

Tärkein perintö ei saa riittävää kaikua ymmärryksen puolelta

 

Tänään olemme saamassa perinnön, joka on uhkaavampi kuin maalliseen maailmanmenoon orientoitunut ihminen edes tajuaa. Ympäristöperintö on lähestymässä mahdollista katastrofia. Maallinen ahneus halusi aina koko ajan lisää, enemmän ja nopeammin. Hekumoimme 1900 – luvulla kasvuhuuruisessa hokemassa – piti saada näyttö- ja vertailutaloutta |3 kohennettua, jotta aidan takainen naapuri näki miten meillä meni.

 

 

Perintöoikeus

 

Kaikilla ihmisillä kuten myös koko biosfäärillisellä elojärjestelmällä on perintökaari kauas historiaan. Kaari on niin pitkä, että se ulottuu kaiken alkuun. Olemme laina-atomeissa, joiden yhdistelmä kuljettaa perintöä, jonka hidasmuuttujat ohjelmistoksi sävelsi evoluutio |4. Evoluutio ”halusi” monimuotoiset edellytykset tasapainoon aina kulloinkin saatavilla oleviin resursseihin nähden.

Veden perintö ~ http://areena.yle.fi/1-3405816

 

 

Nyt syömme nuo biomassalliset elämän edellytykset loppuun ennen kuin vuosi päättyy |5, syömme siis seuraavien vuosien varantoja. Luomamme perintöoikeus on ylittänyt kasvun rajat – sen kasvun, joka luontaisesti ylläpiti ja – pitää sukuyhteyden elossa jatkamaan ikuista säädettyä tehtävää. Tämä tehtävä pitää sisällään juuri sen perinnön, joka loisi edellytykset jatkumolle, jota voimme myös kuolemattomuudeksi |6 kutsua!

 

 

Taloudellinen perintö

 

Markkinatalous muun muassa EKP – Euroopassa |7 on luonut perinnöksemme inflaatiotavoitteen, joka on noin kaksi prosenttia. Mitä tämä tarkoittaa? Yksinkertaista, se on se rahamäärä, joka olisi talousasiantuntijoiden mielestä oikea määrä lisää – siis palkkaa, tuloa, jotta voimme ostaa enemmän ja useammin – kahden prosentin verran. Tämä on markkinatalouden perintö. Se synnytti myös velkaantumisen.

 

 

Velkaantumisen perintö

[… otamme esimerkiksi Yhdysvaltain liittovaltion ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/10/de-facto-usan-liittovaltio-on.html - ]|8

 

Saamme joka sukupolvi lisää velkaa, koska asunnot, autot, ravinto ja muut hyödykkeet kallistuvat. Nyt toivotaan toki, että palkat ja tulo seuraavat tätä lisääntymisen yhteyttä. Onneksemme täällä läntisessä kulutusjuhlayhteiskunnassa syntyvyys vähenee |9, jolloin ylisuuri maapallo-osuus valkoisen markkinamiehen osalta kaventuu, ehkä jopa kiihtyvästi – koska syntyvyys ei korvaa valkoista kuolevuutta.

 

Kohtaako kuluttamisen vähennys osto-orientoitunutta ihmistä? Näin saattaa olla, sillä osa ihmisistä on havahtunut mitä ympäristössä tapahtuu, eikä vain ilmastossa, vaan myös merissä ja maalla.

 

 

Ravintotuotanto saattaa hallitsemattoman kulutusperintömme myötä romahtaa,

[… ravintotuotanto romahtaa … ~ http://ilkkaluoma.vuodatus.net/lue/2009/11/romahtaako-ravinnekierto-ihmisen-toimesta - ]

 

varsinkin, jos poltamme biosfäärillistä kasvustoa omaan energianälkäämme. Millaisen perinnön arvelet meitä odottavan, kun oikein tosissaan tankkaamme biodieseliä autojemme tankkeihin kulkuenergiaksi?

 

 

Ylikulutus lyö nyt korville

 

Käytimme enemmän kuin meille ihmislajina oli säädetty. Meidän populaatiomassa on vähäisempi kuin merien elämää ylläpitävien krillien |10. Olemme suunnilleen samoissa kokonaislajimassoissa kuin muurahaispopulaatiot.

 

Jälkemme ympäristöömme on kasvanut sukupolvi toisensa jälkeen – olemme siis perineet kuluttamislisäämisen autuuden. Tosin nyt osa meistä on oivaltanut, ettei se kasvuhoenta, vaan toimeliaisuus |11.

 

 

Me tarvitsemme perinnöksemme työn,

[.. työn välttämättömyys! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/tyo-teettajaansa-kiittaa-kohti.html - ]

 

joka aktivoi meitä ryhmähenkisiksi korjaamaan ne virheet, joita aiemmat ovat tehneet. Sanat ovat loppuun kulutetut, on tekojen aika, eikä vain nopeasti – vaan nyt heti.

 

EXTRA

Omistamisen autuus ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215961-omistaminen-luo-rasitteita-mutta-vain-valiaikaisesti -

 

 

perinto2.jpg

Täältäkin löytyy paljon perintöainesta! Savonlinnan Pääskylahden hautausmaa.

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 163204

 

DOC perintö_26022018.doc – OpenOffice Writer

PVM 26082018

 

796_6915