jarilindstr%C3%B6m.jpg

Kuva: ~ https://kouvolansanomat.fi/uutiset/lahella/1a14b2f0-7ccc-47db-944e-f60b926dbfa7 - 

 

*

...

HS:

Jari Lindström kertoo muistelmissaan kokouksesta, josta perussuomalaisten hajoaminen alkoi: Timo Soini ja Laura Huhtasaari ottivat yhteen ja ”menettivät hermonsa täydellisesti”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006513067.html  - 

...

Ilkka Luoma 20.5.2020 - 9:24
 
Jari Lindström sai ansaittua luottamusta aivan tavallisena ihmisenä korkeassa asemassa - kansan ja Timo Soinin tahdosta. Tältä osin Timo teki merkkiteon - hän nosti arki-ihmisiä vallan portaille ja nyt meillä aivan tavallisilla on hyvä kokemus miten syvien rivien ihmiset hommiaan hoitivat - kansakunnan kaapin päältä.

Jari oli positiivinen ilmiö, hän sai tunnustusta rehellisyydestään - hän jopa ilmaisi, että olisi tehnyt toisin, ellei ryhmäkuri ja "me tehdään hallituksessa yhdessä sovittuja tehtäviä", olisi estänyt.

Pulinaa aitopersurivistöissä aikaansaanut nyrkkitervehdys oli silloisen PM Juha Sipilän masinoima - siis aloitteellisuus tuli "keskustalaarista". Tuskin Jari nyrkkiään olisi noin itse päättäen osoitellut?

Jari nousi tehtaan lattialta, eikä päässyt sinne enää palaamaan - UPM lopetti kysyntäongelmaisen Jarin aiemman työyhteisön. Jari on nyt rehellisesti työtön - entisenä ministerinä. Uskoisin, että hän saa paljon myötätuntoa kotikonnuiltaan - ja vieläpä ansaitusti.

Yhdistää kaksi ministeriötä toveriaatteen haltuun oli ajattelematon teko Timo Soinilta, joka olisi sen voinut estää heti kättelyssä - vaikka nyrkkiä pöytään lyöden. En tiedä mikä oli Timon motiivi tehdä tämä yhdistely. Ehkä se oli usko omiinsa, että kyllä yksi peruspersu nyt pari ministeriötä hoitaa - vieläpä oikeusministeriön, tosin luottamusmiehet ovat aina tavoitelleet oikeudenmukaisuutta toveripiirin eduksi.

Jari oli osuva työministeri - se oli hänenelle luontaista, mutta tässäkin Timo Soinin ryhmäkuri ajoi Jarin toimiin vastoin omaa tahtoaan?

Jari kuunteli niin tarkkaan Timoa, että jätti syvien rivien peruspersut, ja lähti sinisin aatoksin toivottomaan tehtävään. Siniset oli heti kättelyssä pettureina tuomittu kansan tuomioon, joka näkyikin jo heti seuraavista vaaleista.

Olisiko pitänyt muistaa Veikko Vennamoa - legendaarista "kyllä kansa tietää" populistia, positiivisesti ilmaistuna.

Jarin piti jäädä peruspersuihin, jättää ministeriö ja kompata nyt pöhinässä olevaa PS-puoluetta
.
 
..
 
 
                Ilkka Luoma
 
ILU_hymy.jpg
           
            HS-kommentit
 
 
...
 
 
 
...