putinsbrev.jpg

Putin & Niinistö

 

Jopa presidentin kanslia ilmoittaa Arktisen neuvoston juhlakokouksen yhteyteen suurvaltatapaamista – näin ehkä Venäjän presidentti Vladimir Putin ja US presidentti Donald Trump tapaisivat Suomessa [1 – ehkä Rovaniemellä. Olemme muuten toistaiseksi ainoa valtio, jolla ei noista Arktisen neuvoston varsinaisista jäsenmaista ole omaa Jäämeren rantaa – ehkä tilanne helpottuu Liinahamarin myötä!

[1 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005859390.html -

 

Miksi kolme – johan kahdessa on riittämiin, eikä Sauli Niinistö ole suuri, vain suuri välittäjä, joka osaa hyödyntää hienosti erikoista geopoliittista asemaamme täällä idän ja lännen vedenjakajalla [2. Kaksikon kruunaa kolmas – maailman suurimman talouden Kiinan presidentti Xi Jinping, joka on kiinnostunut ottamaan osaa kolmen kädenpuristukseen … olemme ainoalaatuisessa asemassa, näin skenaariona!

 

 

[AN] Arktinen neuvosto

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/an-pohjoinen-ulottuvuus-miksi-kiina.html -

~ https://www.tiede.fi/keskustelu/71250/pohjoinen-ulottuvuus-miksi-kiina-haluaa-jaseneksi - [Ti]

 

Ote ajankohdalta (kansalaiskirjoituksesta), jolloin ulkoministeri Timo Soini kertoi pohjoisen ulottuvuudesta 00.02.2017 -

 

” … Kiinalla voi olla toinenkin tavoite – olla mukana triangelissa!

 

Arktinen neuvosto on kahden ydinasesuurvallan kohtaamispöytä ja nyt Suomen kohta

alkavalla kaksivuotisella puheenjohtajuuskaudella tuo pöytä voisi olla Rovaniemellä –

ansaitusti. Meillä on harjoitettu presidentti Sauli Niinistön johdolla poikkeavasti

vuoropuhelua myös itään eli Venäjälle. Suomi kun sijaitsee niin idän kuin lännen

vedenjakajalla.

 

Nyt olisikin luonnollista, että uusi USA:n hallinto presidentti Donald Trumpin johdolla tulee tutustumaan Joulupukkiin ja Napapiirin Pajakylään – se vetäisi automaattisesti Venäjän presidentin Vladimir Putinin myös Lapin pääkaupunkiin … ”

 

atrump.jpg

Niinistö & Trump

Presidentti Niinistö on välittäjä ja järjestelijä – sotilaspoliittisesti liittoutumattomasta valtiosta

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-ja.html - ]

 

Ote: ” … Presidenttimme on oivaltanut tarttua omaehtoisesti ja itsenäisesti meille kuulumattomiin asioihin!

Päätös presidentilliseen ryhtymiseen on kaiku pitkäaikaisimman presidenttimme Urho Kekkosen ajoista. Tuolloin reilu 20 vuoden aikana Kekkonen tasapainoili kansakuntansa etujen nimissä taitavasti idän ja lännen välissä – huolehtien samalla kansallisvarallisuutemme kasvusta sekä liki automaattisten tilausten saannosta juuri idästä – monet ovatkin todenneet, että Kekkosen aikana suomalaiset elivät parasta aikaansa [3.

Me stabiloiduimme lopullisesti idän ja lännen vedenjakajalle jo vuonna 1975, kun Kekkosen ETYK-nuija päätti historiallisen kokouksen, jossa saimme lopullisen puolueettomuustunnustuksen niin lännestä kuin idästä.


Nyt Sauli Niinistö stabiloi meille asetelmaa vailla vertaa

Kansakuntamme onneksi presidenttimme on oivaltanut hienosti kansakuntamme perustahdon olla irti kaikista sotilasliitoista; emme halua Natoon ja tämän Niinistö on lukenut useista mielipidetiedusteluista, joissa kansakuntamme sanoo yhtäläisesti vuosikausien ajan – täyden ei, yli 50 prosentin voimalla – ”Kiitos ei – Nato!” … ” [T]

 

 

Entä nyt, jotta esitetty kolmen suuren skenaario voisi toteutua, ja näin luoda meille Suomelle ja suomalaisille olo- ja elintilan, jossa meidät lopullisesti voidaan erottaa turhista vastakkainasettelun painostuksista koskien sotilaallista liittoutumista – vaikkapa jenkaamisena Natoon – lännenmiehen sotakoneeseen.

 

Voima-akseli Kiina – Venäjä ylimmän johdon taholta ei hyväksy yhden maailmanpoliisin roolitusta, eikä toivo Suomelle yksipuolista näkymää, jolle voisi vaikeuttaa rauhanvälittämisen tehtäviä – presidentti Martti Ahtisaaren Nobelin rauhanpalkintoansioiden jatkoksi … nyt istuva presidentti on matkalla todellisin ansioin tuohon haluttuun Nobel-palkintoon.

 

 

Ahtisaari on julkisesti natottaja ja veisi Suomen Natoon – lännen sotakoneeseen

 

Martti eli kansan suussa Mara on siksi viisas, että oivaltaa maamme reaalipolitiikan, ja siksi kansalaisiamme ihmetyttää hänen ja Alexander Stubbin yhteinen natotus [4 – vaikka kansakuntamme on suuresti vuodesta toiseen vastaan tätä muun muassa Afganistanissa epäsuoraa sotaa käyvää sotilasliittoa vastaan. Niin Martti kuin Alex tietävät tarkasti mitä rajamme vieressä Kuolan niemimaalla on ja mitä merkitsee Pietari alue venäläisille.

 

 

Kirjoitus Helsingin Sanomista --- -toimittajana Teemu Luukka

[1 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005859390.html -

Trump ja Putin saattavat tavata uudelleen Suomessa alkuvuodesta – Presidentti Sauli Niinistön mukaan asiat ovat edenneet ”yllättävästikin parempaan suuntaan”

Ilkka Luoma kommentti: 11.10.2018 – 02:53 [24]

Nykyinen presidentti Sauli Niinistö rakentaa koko ajan siltoja, niin itään, idemmäksi ja länteen. Niinistö saa ennakoidusti kolme suurta Suomeen - Arktisen neuvoston juhlakokoukseen: Venäjän presidentti Vladimir Putinin, Kiinan presidentti Xi Jinpingin ja US-presidentti Donald Trumpin. Päätteeksi Kiina tulee neuvoston täysjäseneksi muun muassa Koillisväylän vuoksi [5.

Niinistö on oivaltanut Suomen erinomaisen aseman täällä idän ja lännen vedenjakajalla - meidän sotilaspoliittisesti viisaan kansakuntamme tahdon mukaisen liittoutumattomuuden avustamana.

Talvella 2017 Suomea verhotusti houkuteltiin tulemaan mukaan Korean rauhanrakentamiseen yhdeksi järjestelijä-arkkitehdiksi [6, Suomessa tätä ei hoksattu, mutta jotain vielä tapahtuu; uskoisin, että presidenttimme on varmaankin informoitu Pekingin tiekartasta [7 ...

 

xini.jpg

Xi & Niinistö

Toinen teksti HS Vieraskynä: – kirjoittajina Martti Ahtisaari ja Alexander Stubb

[ ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005858114.html - ]

Martti Ahtisaari ja Alexander Stubb Vieraskynä-palstalla: Rauhanvälitystä tarvitaan enemmän kuin koskaan

Ilkka Luoma kommentti: 10.10.2018 – 22:08

Nykyinen presidentti Sauli Niinistö rakentaa koko ajan siltoja, niin itään, idemmäksi ja länteen. Niinistö saa ennakoidusti kolme suurta Suomeen - Arktisen neuvoston juhlakokoukseen: Putinin, Xi' n ja Trumpin. Päätteeksi Kiina tulee neuvoston täysjäseneksi Koillisväylän vuoksi.

 

Niinistö on oivaltanut Suomen erinomaisen aseman täällä idän ja lännen vedenjakajalla ...

 

 

Entä nyt, kun pöydät toivottavasti katettaisiin kaikille kolmelle?

 

Yksinkertaista – irtaudumme koko natokeskustelusta, ja avaamme portit ja ovet kaikkiin ilmansuuntiin. Meidän tehtävä olla pieni suuri YK-rauhanturvatehtävien suurvalta [8

näin turvaamme parhaiten oman koskemattomuutemme – itsenäisyytemme luovutimme jo vuosia sitten EU-Brysseliin, ellei sitten kansakuntamme ryhdistäydy, ja ota irtiottoa meitä kahlitsevasta lännenmiehen talous- ja yhteiskuntajärjestelmästä – joka muuten edustaa maailmamme väestöpopulaatiosta vain noin 20 prosenttia!

 

EKSTRA

Kiinalaisten syvä epäluulo Venäjää kohtaan: strateginen kumppanuus koskee vain maiden johtajia” – UPI-FIIA, vanhempi tutkija Jyrki Kallio … ~ https://www.fiia.fi/julkaisu/kiinalaisten-syva-epaluulo-venajaa-kohtaan -

 

...

Viitteet:

[2 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234922-olemmeko-jo-nato-sotakoneen-etuvartio-idan-ja-lannen-vedenjakajalla - [111]

[3 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162987-kansalaisen-paras-kausi-elettiin-kekkosen-aikana -

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2011/06/ahtisaari-ja-stubb-jenkaavat-suomea.html -

[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/01/kiinalaiset-purjehtivat-jaamerelta.html -

[6 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 - [24042107]

[7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/kim-jong-un-in-opastava-pekingin.html -

[8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/02/suomi-yk-rauhanturvaamisen-suurvalta.html -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 180799

 

DOC kolme_suurta_11102018.doc – OpenOffice Writer

PVM 11102018

 

839_7891 – 11:10_16:07 Triangle Operation - TO