(Ulkoministeri John Kerry tapasi Venäjän presidentti Vladimir Putinin Moskovassa. Muutamia tunteja myöhemmin Kerry ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov pääsivät salaiseen sopimukseen 1] miten toimitaan yhdessä Lähi-idässä)

1] [LINK ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1468637103993 - ] ... Suomessa ennakoitiin jo Moskovan tapahtumat aiemmin loogisena jatkona Venäjän aloittamiin Syyrian laillisen hallinnon pyytämiin sotilaallisiin operaatioihin järjestyksen palauttamiseksi alueelle.

Ulkoministeri Kerryn suhteiden normalisoimismatka oli merkki sopeutumisesta ja tarpeesta saada toinen maailman ydinasesuurvalloista mukaan ratkaisemaan ja ehkäisemään laajempi eskalaatio Lähi-idässä. Länsi oli siellä ajanut itsensä solmuun jo laittoman Irak taisteluhyökkäyksen vuoksi.*]

Nizza ja Turkki kiihdyttivät kahden suurvallan sopua. USA' ole on lisäksi syntymässä huomattavasti vakavampi kriisi Etelä-Kiinan merelle. **]

...

*] ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016070621854906_ul.shtml -

*] ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1467768428209 -

**] ~ http://www.fiia.fi/fi/publication/286/kiinan_meri_vai_kaikkien_meri/ -

 

[ … kansalainen John on Nevadassa pohtinut mitä tuolla kaukana Euroopassa tapahtuu, entä Lähi-idässä, ovat molemmat kovin etäällä ja omatkin asiat pitäisi laittaa kuntoon. Ehdokas Donald Trump on luvannut irtautumista muiden asioista ja keskittymistä omiimme

kansalainen Ljudmila miettii Jekaterinburgissa miksi meitä ei hyväksytä, mikä meissä on vikana – teemme maailman parasta suolakurkkua, osaamme juoda tai miehemme osaavat (?) juoda vodkaa ja muutoinkin olemme kansana iloisia ja välittäviä. Meillä tuo Putin hoitaa nämä ulkoiset asiat, meille riittää arvostus, äitivenäjä ja slaavilainen vieraanvaraisuus … ]

 

Aikanaan Yhdysvallat varoitti Neuvostoliittoa rujolla voimalla – kolmannen kustannuksella. USA oli pudottanut vuonna 1945 kaksi atomipommia japanilaisten siviilien sekaan – höyrystäen näin tuhansia lapsia, naisia ja vanhuksia taivaan tuuliin – muutamissa sekunneissa. USA' n presidentti Barack Obama ei pyytänyt anteeksi. Samalla meni vakava varoitus Neuvostoliiton generalissimus Josif Stalinille, että täältä pesee, jos me katsomme sen tarpeelliseksi.

 

Nyt varoitus tuli ulkoa – Nizza ja Turkki

Nizzassa yksittäinen ilmeisimmin ulkoa johdettu terroristi, uskossaan tai ilman 2] teki sellaista, jota normaali ihminen ei ymmärrä. Päälleajossa menetti henkensä lapsia, jotka ovat ehdottomasti syyttömiä kaikkeen tämän typpiseen terroriin – oli tekijän syyt kuinka historiasta otettuja tahansa.

Kosto ja terrori siviilejä kohtaan on aina tuomittu, myös Irakissa, Syyriassa, Libyassa, Yemenissä, Afganistanissa ja Somaliassa, jossa länsileirin ilmarynnäköintipommitukset ovat tappanet paljon viattomia lapsia. Venäläispommitukset Syyriassa ovat myös surmanneet syyrialaislapsia. Pommi ei katso kohdetta – vain sen lähettäjä voi estää tappamisen.

2] Suvaitsevaisuutta vai ehdottomuutta? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nujertaako-suvaitsemattomuus.html -

 

Suomalaisten ennakointi 3] – ja presidenttimme valitsema neuvottelutie

Presidentti Sauli Niinistö on harmistunut, kun media ja liian innokkaat yksipuoliset tulkitsijat arvioivat väärin johtopäätöksin meille Suomelle sitä ainoaa oikeaa ulkopolitiikan tietä – sotilaallisen liittoutumattomuuden väylää, josta meille hiljalleen muodostuu Pohjolan Sveitsin roolitus – idän ja lännen väliin. Meillä on oivallettu, että olemme itsekin niin lännestä kuin idästä – molemmin puolisin vaikuttein.

3] Miten nyt asemoimme niin Putinin kuin Obaman vastakkain asettumisen, vai ajaako ISIS heidät yhteen – kun ISIS hoksasi uhitella Venäjällekin. Mitä tulee tekemään yhä vaurastuva ja voimistuva Kiina? Miten kiinalaisten puuttumattomuuspolitiikka asemoituu Syyrian pommituksiin, ISIS-maailmojen sotaan kuin EU- Euroopan t alouspakotteisiin [LINK] Venäjää kohtaan.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/09/ydinasesuurvallat-suojelevat-omiaan.html -

 

Suomessa Helsingin Sanomat kirjoitti Moskovan tapahtumasta – ennen tapaamista

[ ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1468467712671 - ]

Näin kommentoimme HS-juttua - ”HS muuntaa nyt räikeästi kokonaistotuutta, painottamalla asiayhteyksiä tarkoitushakuisesti. Tässä kohtaa HS vaipuu raakuntalisälehtensä Ilta-Sanomien tasolle. Palaamme asiaan tasapainottamalla tuon yksipuolisen "uutisen", joka ei arvokasta uutisnimikettä edes ansaitse, ollen jo puolittaista lukijamanipulointia” --- toivottavasti mahdollisimman moni lukee tuon HS-linkin väliotsikon alta!

 

Ydinasesuurvaltojen yhteistyön mahdollisti yhteinen vihollinen - ISIS

[05112014] Nyt ISIS on julistanut ultimaatuminsa myös Venäjälle!

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/09/pelottava-isis-vyoryy-maailmalle.html - ]

Lainaus yllä olevan linkin kirjoituksesta - USA ei riittänyt pääoman kehtona, vaan ISIS havittelee Lähi-idän jatkoksi entisiä Neuvostoliiton ja nykyisiä Venäjän islamistivoittoisia alueita. Onko tässä yhdiste, jonka myötä Ukraina jää varjoon tehtynä ja kuviteltuna uhkana. Onko ISIS ja ääri-islamistit se suuri uhka, joka johtaa Helvetin porteille – kuten USA:n varapresidentti Joe Biden julisteli lämmittääkseen kongressia armeijan lisämäärärahoille. ISIS ei myöskään pyydä anteeksi.

 

Ukraina ja Krim?

Nyt mahdollisesti alkava liennytys, oikeneminen ja ydinasesuurvaltojen suhteiden normalisoituminen tuottavat myös mahdollisuuden ratkaista Ukrainan kiusallinen tilanne. Molemmilla on oma ”lehmä ojassa” - USA aseistaa, rahoittaa ja sotilasneuvoo kiovalaisia ja Venäjä aseistaa, sotilasneuvoo ja rahoittaa kuin myös vapaaehtoisin tukee separatisteja.

Venäjä ei pyydä anteeksi, tosin MH17 malesialaiskoneen tutkinta on siltä osin kesken, ettei tiedetä kuka tai ketkä sen pudottivat – ei tiedetä myöskään Kiovan lennonjohdon roolia tapahtumiiin, tarkasti. Muistamme, ettei Yhdysvallatkaan pyytänyt anteeksi, kun US Navy ampui alas iranilaisen siviilimatkustajakoneen kansainvälisestä ilmatilasta Persianlahdella – 300 menehtyi.

Donpassin alue tullee saamaan osavaltio-oikeudet, venäjän kieli turvataan virallisena kielenä ja Krim jää Venäjälle, jo sen asukkaiden tahdon mukaisestikin – Nyt järjestettänee uusi kansanäänestys, joka vahvistaa liittymisen Venäjään läntisen maailman laillisuuden tasolle – Kosovo?

 

Lopulta näiden kahden suurvallan yhteiset intressit kohtaavat,

väistyvä Obama linnoittaa itselleen perintöä, ja Putin haluaa saada oman kansansa jälleen vauhtiin. Koko niin kutsuttu ”venäjäongelma tai -uhka” on paljolti median rummuttama olotila. Meidän presidenttikin tuskastui välillä mediaamme ja sen lietsontaan – kuten kokenein ulkominmisterimme Erkki Tuomiojakin. Media rummuttaa omia säveliää ja kansa taas omiaan.

Nyt aukeaa uusi yhteistoiminnallinen aikakausi – lyhyt tai pitkä, aika näyttää. Medialle se on paha pala, sillä miten nyt luodaan rähinää, kun Yhdysvallatkin tarvitsi itänaapurimme apua ja yhteistoimintaa.

 

Ilkka Luoma

| Kansalaiskirjoittaja Helsingistä |

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL | US | PZ | BL | VU | BL | BLOG 82796

 

DOC salainen_sopimus_16072016.doc – OpenOffice Writer

PVM 16072016

 

799 | 7110