tiktok.jpg

 
 

...

 

HS:

Reuters: Nuorten hittisovellus TikTokia tutkitaan Yhdysvalloissa uhkana kansalliselle turvallisuudelle

 
...
Ilkka Luoma 2.11.2019 - 12:22
 
USA' ssa "kansallinen turvallisuus" on hokema ja mantra, jolla laitetaan eri toimijat varpailleen, sillä tuon uhan maininta voi laukaista kauppasodan ja pahimmillaan aidon sodan ja vähintään US-hyökkäyksen. Aikanaan Irakin Saddam Hussein oli uhka kansalliselle turvallisuudelle - US hyökkäsi omin luvin - Irak vaipui kaaokseen ja synnytti osaltansa ISIS-järjestön.

Saksalaiset autot ovat myös trumppistisesti "kansallisen turvallisuuden" uhka, miksi? Siksi, että nuo autot ovat parempia kuin omat amerikkalaiset ja yhdysvaltalaiset ostavat niitä mieluusti - tosin US' ssa on herännyt epäilys, että EU tukee autoteollisuuttaan väärin perustein - siis turvallisuusuhka.

USA on ollut pitkään niin sanottu internet-hegemonia, katsokaahan "keiden hallussa" on juurinimipalvelimet - ne operoidaan paljolti USA' sta. Nyt siis mennään amerikkalaisten "pyhälle alueen" - ohjelmistoihin. Eipä tässä unohdeta liki monopoliasemallisia Microsoftia, Googlea, Androidia, Facebook-kansalaisalustaa - eikä Twitteria, Instagramia ja monia muita - ovat "tukevasti amerikkalaisten hallussa ja vallassa".

TikTok on kiinalainen, ja sillä on huolestuttavan paljon käyttäjiä - ympäri maailman. Sen täytyy olla uhka kansalliselle turvallisuudelle; se ei ole amerikkalaisten hallussa, kuten Facebook yms kansalaistoiminteiset alustaohjelmisot.

Huawei on kansallinen uhka US' lle, koska se on kiinalainen! Mitään todisteita US-väitteille Huawein uhkista ei ole pystytty näytämään toteen - asiantuntijat kertovat asian suoraan: Huawei on kaupallinen uhka, vapaassa kilpailumaastossa. Kuten on myös TikTok, jonka lähinnä nuoret valitsevat, jos valitsevat.

Kun TikTok on nyt uhka, se pitää julistaa rummut päristen, jotta käyttäjät kaikkoavat ja amerikkalaiset softanikkarit saavat aikaa kehittää omansa, jotta ohjelmallinen hallussapito pysyy kotona - kts. edellä ollut ohjelmaluettelo.

Trumppistinen uusnormaali on määrittänyt hienostuneesti "
Uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikan säätämään kauppaa, kun oma kilpailukyky ei ehdi enää mukaan.
 
...