AVvXsEjQbScJ-cerg0pf8cW5znSd0CS5PjKrviZQ
 

Piirros: ~ https://showcase.laurea.fi/blogiarkisto/pasova-kevat-2021/mielen-sisalla/2021/lasten-ja-nuorten-mielenterveysongelmat-kasvussa/ - 

 

***

..

Yhteiskunnallinen hätähuuto!
 
On aika ryhtyä töihin, kääriä hihat ja nähdä asia kansalliseksi hätätilaksi, sillä yhteiskuntaa ei ole ilman lapsia ja nuoria - terveitä, iloisia, uteliaita ja toisensa huomioivia uuden sukupolven yhteiskuntajäseniä. Siltikään koskaan ei kaikilla mene hyvin. Mitä tuolla hyvin menemisellä lopulta tarkoitetaan - onkin jo syvällinen Elämänlaatuun kytkeytyvä kysymys. Olisiko aika pohtia sitä?
 
Kaveria ei jätetä - kaikki mukaan, on Ilo Oppia!
Elämme yhteisössä, jossa kannamme huolta omistamme - emme sekaannu kaus maamme rajojen ulkopuolelle toisten sisäisiin asioihin, vaan nyt yhdennellätoista hetkellä keskitymme omiin ongelmiin ja tässä lasten ja nuorten saralla on töitä riittämiin - siispä jätetään muut ulkoiset pohtimaan omia ongelmia ja keskitytään me omiimme - niitä on riittämiin.
 
Nuorten, jopa lasten väkivalta kumpuaa jostain -
.. aikuisten maailmasta, tuhansista väärin esitetyistä mainoksista, peleistä, joita aikuiset nuoret ja vanhemmatkin kehittelevät kokemaan jännityksen, pelon kuin kilpailun maailmaa. Emme tunne kaikkia vaikutteita, mutta kausaliteetti - syyn ja seurauksen laki on pinnalla - kaikkien nähtävänä, esimerkkinä tämä, nuoriin liittyen ~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1313455a-87b8-4008-a276-5aa505bb0796 - otsikoituna Iltalehdessä näin:
 
"

Poliisi bussikuskin pahoinpitelystä Imatralla: Nuoret käyttivät silmitöntä väkivaltaa

".
 
Mitä teemme?
Kutsutaan meidän yhteiskunnan johtotähdet talkoisiin. Herra Tasavallan presidentti, Sinä nuoren lapsen isänä - Sauli, tule mukaan, sillä ethän halua lapsesi myöhemmin kokevan näitä ilmiöitä, joita tulee yhä lisää.
Rouva tasavaltamme pääministeri, Sinä nuoren lapsen äitinä - Sanna, tule mukaan, sillä ethän Sinäkään halua lapsesi myöhemmin kokevan näitä muun muassa mielenterveyteen liittyviä ilmiöitä, joista kirjoitetaan yhä enemmän*- todellisuutena arkisesta elämästä.
.
|* ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008402182.html - otsikoituna HS:ssa näin:
 
"

Mitä Suomessa on tapahtunut, kun niin moni nuori voi pahoin?

"
.
 
Kutsu talkoisiin on esitetty - päätä ei voi laittaa pensaaseen!
Toden edessä kansalaiset odottavat johtajiltaan esilletuloa juuri meidän omien ongelmien eteen - heihin luotetaan, erityisesti presidenttiin ja pääministerikin on hyvin suosittu - uuden aallon johtajana.
 
Nyt inhimillisyyttä peliin, huomiointia -
.. kykyä nähdä totuus ja halua ottaa asiasta koppi - konkreettinen haltuunotto ja esimerkin näyttö vaikkapa videotervehdysviestinä sopivasti soveltaen eri ikäkausille päiväkodeista toiselle asteelle saakka.
 
Nyt on tekojen aika - puheet eivät enää riitä -
.. kansa, perheet ja vanhemmat odottavat valinnoiltaan yhteisöllisiä toimia, joilla ryhdytään meidän omiin ongelmiin ja niistä tärkeimpiin - lapsiimme ja nuoriimme.
 
 
..
EKSTRA
 
"

”Tuntuu vain, ettei jaksa”

"
 
 
 
 
 
.
| TIEDE | TIEDE | 121 SUOMI24 293 | 108 SUOMI24 446 |
 
.
 
"Tavattavissa ihminen" -HS-otsikko
 
 
 
..

PS. On jo aiemmin esitetty kansalaiskutsuja päättäjillemme - toivomme niiden aikaansaaneen pinnan alaisia toimia, jotka vain odottavat konkreettisia ulostuloja hädän edessä, mikä esiintyy nyt liiaksi ja varantaa tulevaisuuden; lastemme ja nuortemme huomisen.

 

a) https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/01/kansalaistalkoot-asetetaan-stoppi.html - [11012021]

"

Kansalaistalkoot - asetetaan stoppi koulukiusaamiselle ja -väkivallalle!

 

"

 

b) https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/12/iii-avoin-sahkoposti-lasten-ja-nuorten.html - [14112020] 

"

III Avoin sähköposti - Lasten ja nuorten huutava hätä väkivallasta

"